Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Novi studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15864)

RetroMan 17-02-2007 10:30 PM

Re: Novi studio

Quote:

Originally Posted by boggy
Koja je funkcija gips ploca u studiju?

Pa da se od nje prave zidovi :p mislim sobe u sobi, nista bolje od gipsanih ploca.

RM

player 18-02-2007 11:00 AM

Hvala na opsirnom odgovoru(i pitanjima).Navalili ste - kao da branim doktorsku disertaciju..hehe..Opet kazem samo razmisljam prateci ovaj i druge forume a nisam za sada dovoljno upucen u svu tu problematiku toliko da bih mogao reci " e ovo je ok-ovo nije" zato i pitam ovde.Da znam sve ovo ili da mislm da znam ne bih se ni pojavljivao ovde.
Pomenuo sam modifikaciju i gips iz dva razloga-prvo na dosta sajtova sam video da se upotrebljavaju gipsane table(...videla zaba.....) -pa zasto da ne ako je ok( znate vise od mene zato i pitam),drugi (prakticni razlog)- posto ja vecinu radova mogu da izvedem sam(bio sam prinudjen da naucim) lakse mi je da "skucam" gips ..hehe...nego da pravim dve drvene konstrukcije-
Mislio sam na "auralex"piramidalne apsorbere od 2 inca -zato sto ih imam malo vise pa bih da ih iskoristim. Mozda nisam na sve odgovorio ...to mozda za neko vreme dok ne prikupim malo literature( i nesto naucim) posto pocinje jako da me zanima ova tema.
Ponovo hvala.

boggy 18-02-2007 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by player
Hvala na opsirnom odgovoru(i pitanjima).Navalili ste - kao da branim doktorsku disertaciju..hehe..Opet kazem samo razmisljam prateci ovaj i druge forume a nisam za sada dovoljno upucen u svu tu problematiku toliko da bih mogao reci " e ovo je ok-ovo nije" zato i pitam ovde.Da znam sve ovo ili da mislm da znam ne bih se ni pojavljivao ovde.
Pomenuo sam modifikaciju i gips iz dva razloga-prvo na dosta sajtova sam video da se upotrebljavaju gipsane table(...videla zaba.....) -pa zasto da ne ako je ok( znate vise od mene zato i pitam),drugi (prakticni razlog)- posto ja vecinu radova mogu da izvedem sam(bio sam prinudjen da naucim) lakse mi je da "skucam" gips ..hehe...nego da pravim dve drvene konstrukcije-

Ma ok... radi kako ti je lakse i kako ti se vise svidja... :)
Quote:

Mislio sam na "auralex"piramidalne apsorbere od 2 inca -zato sto ih imam malo vise pa bih da ih iskoristim.

Ti apsorberi su ok... ovde su jaaaako popularni piramidalni apsorberi od tapetarskog sundjera, pa sam hteo da proverim... ;)
Quote:

Mozda nisam na sve odgovorio ...to mozda za neko vreme dok ne prikupim malo literature( i nesto naucim) posto pocinje jako da me zanima ova tema.
Ponovo hvala.

Nema na cemu... nisu pitanja bila obavezna za odgovaraje :mrgreen: nego sam samo hteo da razmislis zasto nesto radis.... ako si razmislio i ustanovio da ti je tako lakse i jeftinije... nemam ja problem sa tim. Prosto surfanje po netu i nekriticka primena onoga sto vidis ne mora da bude dobro... pocev od kartona za jaja pa nadalje... ali da se razumemo.... ako ti volis i zelis da stavis, recimo, te kartone za jaja ni sa tim nemam problem :da:

pozdrav

bogi

gricko 15-03-2007 12:30 PM

Ivane mozes li molim te napisati kako si rijesio akustiku rezije?

boban 29-03-2007 01:30 PM

Lepo, Ivane.Mogu ti reci da se moje resenje iz davne 1996 godine kad sam radio studio dosta poklapa sa ovim sto si ti radio.Ja sam takodje radio camov rostilj u koji sam stavljao azmafon u reziji debljine 2cm na zidove,a u kabini 3cm i na zidove i na plafon.U reziji su mi na plafonu stiropor ploce (samo estetska funkcija).Za razliku od tvog (lepseg) resenja ja sam sa ogranicenim budzetom umesto azma ploca zaheftao itison.Ove godine sledi konacno renoviranje...:rolleyes:

alhoholicar 02-04-2007 10:02 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 135228)
.. Grede su spojene sa zidom pa posle drugi rostilj za prvi holshafima ..

Kako si spajao grede za zid (ukucavanje, lijepljenje...)? Jos nesto-da bih pregradio zidove, posto nemam postojece kao ti, koje opeke da koristim-pune ili suplje?

STUDIOTON 02-04-2007 11:30 AM

Quote:

Originally Posted by alhoholicar (Post 150905)
Kako si spajao grede za zid (ukucavanje, lijepljenje...)? Jos nesto-da bih pregradio zidove, posto nemam postojece kao ti, koje opeke da koristim-pune ili suplje?

Vec sam sve napisao procitaj post pazljivo da ne ponavljam

alhoholicar 03-04-2007 07:57 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 135228)
Grede su spojene sa zidom pa posle drugi rostilj za prvi holshafima ..

Ne mogu da nadjem nista bez ovo gore, a pitanje je kako su spojene sa zidom! Ne rekoste, da li puna ili suplja opeka za pregradjivanje? I jos nesto-kako da tapaciram vrata, dali da isto upotrijebim azmafon ili nesto drugo. Molim za savjet...:confused:

RetroMan 03-04-2007 08:23 AM

Quote:

Originally Posted by alhoholicar (Post 150970)
kako[/U] su spojene sa zidom! Ne rekoste, da li puna ili suplja opeka za pregradjivanje? I jos nesto-kako da tapaciram vrata, dali da isto upotrijebim azmafon ili nesto drugo. Molim za savjet...:confused:

Zavisi od prostorije, i naravno, od kolicine novca koji si spreman da ulozis u sve to, tesko je dati odgovor na nevidjeno. Posalji PM za precizniji oddgovor.

RM

dawid 01-06-2007 10:52 AM

Ivane, zanima me, posto u rostilj nisi stavljao nista, koliko si sprecio zvuk da izlazi izvan prostorije? Ja razmisljam bas zbog toga da stavim jos jedan rostilj od 5cm, da ga napunim mineralnom vunom i zatvorim ivericom, pa onda sve isto kao ti. Jel potrebno tako nesto ili si ti zadovoljan sto se toga tice?

All times are GMT +1. The time now is 07:59 PM.