Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Niko ne pominje pod-ove? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14759)

Bota 08-03-2007 09:51 PM

Re: Niko ne pominje pod-ove?

Šta podrazumijevaš pod tom ''hardverskom distorzijom''? Šta koristiš konkretno? Malo sam sumnjičav po pitanju zvuka koji potiče iz jedne jedine pedale...u kombinaciji sa nekim pojačalom ili preampom ok, da malo nabustaš i obojiš zvuk, ali samo pedalu koristiti, malo mi to siromašno. Da li kačiš pedalu na Dibox?

Arthur 09-03-2007 12:16 AM

pa sad, kako se uzme.. običan preamp out iz pomenutog randalla, osim što je lampaški, ne bi trebalo da bude nešto ekstremno drugačiji po boji od klasične dobre pedale.. jedino ostaje otvoreno pitanje linijskog nivoa..

dawid 09-03-2007 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 148619)
Šta podrazumijevaš pod tom ''hardverskom distorzijom''? Šta koristiš konkretno? Malo sam sumnjičav po pitanju zvuka koji potiče iz jedne jedine pedale...u kombinaciji sa nekim pojačalom ili preampom ok, da malo nabustaš i obojiš zvuk, ali samo pedalu koristiti, malo mi to siromašno. Da li kačiš pedalu na Dibox?

gitara u bossov metalzone2 (probao sam boss ds1, mesin v-tvin, boss bluesdrive i poprilicno su neupotrebljive), pa u emu 1820 i onda simulacija kabineta u recimo GRu. Neki klinci su mi doneli snimljen demo album da im zavrsim i gitare su bile toliko neupotrebljive da sam ih morao snimati ponovo na ovaj nacin i skroz sam zadovoljan. Cak su gitare ispale bolje od svega ostalog sto su mi doneli. Evo ovako zvuce tako snimljene gitare:
http://www.ludekrawepunk.com/MyFault-MyFault.mp3
napominjem da sam ja tek odnedavno poceo da se bavim ovime i da je u pitanju demo
naravno ovo je samo kucna varijanta. Uvek "najvolijem" da snimim zvuk mikrofonom iz pojacala.

Bota 09-03-2007 12:58 AM

Moram priznati da zvuči skroz ok mada mi i dalje nije jasno kako si digao nivo signala, u svakom slučaju ton je dobar.
Možda da ga samo malo zaprljaš pošto je u pitanju punk.

dawid 09-03-2007 01:20 AM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 148637)
Moram priznati da zvuči skroz ok mada mi i dalje nije jasno kako si digao nivo signala,

ne kapiram pitanje. Mislim, nisam imao problema sa signalom. Na distorziji je level bio na pola, na karti isto tako....Ne kontam sto bih imao problema.

Arthur 09-03-2007 11:06 AM

Quote:

Originally Posted by masteryoda (Post 148641)
ne kapiram pitanje. Mislim, nisam imao problema sa signalom. Na distorziji je level bio na pola, na karti isto tako....Ne kontam sto bih imao problema.

ma radice to u svakom slucaju, samo ne standardnim nivoom, jer izlaz iz pedale nije standardizovan kao line out od +4dB...

stigma 09-03-2007 05:51 PM

Quote:

Originally Posted by masteryoda (Post 148635)
(probao sam boss ds1, mesin v-tvin, boss bluesdrive i poprilicno su neupotrebljive)

Daj malo se informiraj tko koristi npr. ds1 pa onda pricaj... Bolje pretresi ostalu opremu koju koristis!

Bota 09-03-2007 06:51 PM

Čovjek je mislio vjerovatno ''neupotrebljivo'' u njegovom slučaju, u toj kombinaciji koju je naveo. Nema potrebe za teškim riječima, niko ne spori kvalitet cijenjene Boss-ove pedale. Opušteno drugari :)

dawid 09-03-2007 06:54 PM

Quote:

Originally Posted by stigma (Post 148694)
Daj malo se informiraj tko koristi npr. ds1 pa onda pricaj... Bolje pretresi ostalu opremu koju koristis!

Nisi me razumeo!!! Pricam o direktnom "ubadanju" distorzije u zvucnu. Ja koristim ds1 takodje. Nabrojao sam efekte koji nikako ne zvuce kada se direktno prikopcaju na kartu pa im se posle da simulacija kabineta. Sve te koje sam nabrojao zvuce grozno za ovu varijantu, ali njih uvek pre koristim na svirkama i kada snimam gitaru iz pojacala jer zvuce bolje od metalzone-a.
Koju opremu da pretresem kada koristim samo zvucnu i gitaru?
Uostalom, uzmi te efekte i solidnu gitaru i probaj to isto. Nece ti oduzeti mnogo vremena.

buzUki 04-04-2007 07:44 AM

Ja imam pod line 6 2.0 i zaista je dobro radi...dodushe ja imam kuci jako losh komp,neshto tipa tualatin na 1.1 Ghz i 512 SDR RAM-a,a to je dosta sporo za malo bolji mix i koristim obichne hi-fi kutije od oko 2X60 W!Sama sprava (bubreg,pasulj) radi jako dobro i sjajan je ton prilikom inputa,mada mislim da je to do kabla,ja chujem samo na jedan zvuchnik input,a output na oba,podesicu to!!!Pod 2.0 je jednostavna sprava i jako je jeftina,a puno daje...ima 3-4 upotrebljiva hi gain pojachala i jos po toliko modela za clean...Moze sa tom napravom mnogo dobar ton da se dobije i da dobro zvuchi u finalnom mixu!!!

All times are GMT +1. The time now is 07:08 AM.