![]() |
Re: Poslusajte i prokomentarisite!
Normalno je da ukoliko si zainteresovan za konstruktivnu saradnju, stupis u direktan kontakt samnom. Ovako, javno bi cela stvar bila previse pijacna, prozivka i odgovor. Ne zanima me ni jedno ni drugo.
Na koncertu Intrudera nisam bio, jedino sto sam gledao neki live act davno na 3k i stvarno jeste bio smesan. Njima se divim na produkciji snimaka, i to samo nekoliko poslednjih (mislim na zadnja 3 spota) i to znajuci na koji nacin do njih dolaze, live nastup nisam pominjao, kao ni tvoj. Takodje mi se cini da si pogresno shvatio izraz "u pokusaju", verovatno mojom krivicom. Ako neko nesto pokusava, bez obzira na rezultat, kod mene izaziva divljenje i zelju da mu ukoliko je moguce, na bilo koji nacin pomognem. To isto vazi i za tvoju numeru, svidja mi se entuzijazam, ja sam kritikovao KONKRETNE produkcijske detalje. |
moj komentar
Ja mislim da je ovo dobar demo snimak na nivou kućne produkcije, a da je za neki proboj na muzičko tr?i?te (domaće, a kamoli strano) potrebno mnogo uraditi po pitanju kompozicije i produkcije. Ako hoće? da te neko objavi ipak mislim da je potrebno ponuditi mnogo bolje od ovoga...osim ako nema? debelu vezu u izdavačkoj kući
poz. ps: molim te defragment, nemoj da se ljuti?, vidim da ti te?ko pada kritika, ne ?elim da polemi?em, samo sam napisao ?to mislim o tvome djelu kao ?to si i tra?io u početku, ali mislim da si precijenio svoju kompoziciju. |
Quote:
Kao drugo, ja mnogo gotivim i Artura i Oggy-ja pa to ne znači da mora da mi se svidi sve što su oni uradili ili da moram automatski da mislim da je to najveće svetsko dostignuće nakon otkrića točka i mazanja džema na hleb. Imaš neku ambiciju da ih svađaš međusobno ili šta? Kao, "Oggy je radio Arthure, pohvali inače će se on ljutiti na tebe!"? Suprotstavljaš ljude na forumu? Baš ružan trip. Kad pitaš nešto, pripremi se na raznorazna mišljenja i nauči da ih prihvataš mirno, svi smo različiti. Ja lično posle onakve tvoje reakcije i nemam želju da ti poslušam pesmu niti da prokomentarišem bilo šta, vidi ti to sam šta ti valja ili ne valja, znaš bolje. Ne daj bože da mi se ne svidi, pa da mi pretiš Oggyjem. Stvarno bezveze trip. |
Ups ...sto ovde diskusija brzo krene u nekom svadjalackom duhu.
Defragment....malo nisi dobro skontao Artura.Sad kad sam procitao njegov post , opaske su mu sasvim na mestu................ok ..mozda terminologija nije bas pazljivo odabrana , ali ako ga shvatis dobronamerno, sve receno moze da ti koristi da popravis ukupan utisak.Ja ono njegovo "home produkcija" vise shvatam kao potrebu za kvalitetnijim masteringom koji bi dao malo malo vise one prepoznatljivo "skupe" analogne saturacije koja se cuje na boljim produkcijama.Ima stvarno i rupa u aranzmanu i uvod je mozda malo predugacak.......medjutim moje licno misljenje je da ipak prvo treba istaci to sto za razliku 99% nasih bendova ..ovo stvarno mirise na neki svetski nacin razmisljanja i pristup je uopste ok.E...moras uzeti u obzir i to da je na rumskom prisutno i par fenomenalnih ...ali malo preostrih kriticara. Evo, deluje mozda bezveze da gitarista virtouz koji misli da su Lordi cool:cool: , komentarise el. mjuzu ...ali ako se Dule predomisli, videces da od njega moze puno pametnog i korisnog da se cuje. |
......
|
Quote:
Ne smetaju meni vase kritike nego neki pristupi su drugaciji u zavisnosti od situacije! Neko misli da se ja vredjam na eventualne lose kritike, a da je tako ja ne bih ni postovao pesmu! E kad vec jesam, malo mi je zasmetalo, kad bih ja da se javno postavi nesto sto si ti Arture npr. uradio, odjednom ne moze nego da te kontaktiram privatno! Pa ni ja nisam nikom od vas privatno poslao pesmu nego sam je izlozio javno! Samo mi je bitno da znam ko me kritikuje ali ne u smislu kako se zove nego da cujem njegove radove, prosto jer to donosi veci kredibilitet, eto. A to sto sam ja za Dusana S u losem tripu jer, kao, pretim Ognjenom, to je smesno i stvarno nije OK buduci da sam ja jasno rekao zasto spominjem njega: bezvezan mi je termin "kucna produkcija" jer je sam taj termin omalovazavajuci. Da zakljucimo ovaj post, ja sam uglavnom zadovoljan vasim kritikama! Vise mnogo ih je dobrih nego losih! :cool: |
Samo jos ovo;
Quote:
|
Quote:
Pesma mi je skroz ok! Dve stvari mi se ne dopadaju. Prva: predugachak uvod. Sad dugachko obrazlozenje da ne bude zabune :) i veruj mi (naravno da ne mozesh ali ajde bar pokushaj) - sve iz najbolje namere...inache se ne bih trudio... Brzo se zivi, mp3 format je u pitanju (u ovom slushaju, ali odnosi se na bilo koji format)...nemaju ljudi vremena ni strpljenja (kao shto si primetio) da chekaju da krene pevanje i neko deshavanje (misilm da je to zato shto nisi Sting vec (pretpostavljam josh uvek) neko ko je ''no name'' na sceni, pa ljudi nemaju razloga)... mislim da ne smesh dozvoliti da neko prekine slushanje tvoje pesme na radiju, tako shto ce promeniti stanicu, samo zato shto mu je dugachak uvod, a verujem da je gomila takve mase...Znachi (po meni) ili ga krati ili ga jednostavno uchini zanimljivijim...kako? nemam pojma! :) Znacu da je zanimljiviji kada ga napravish takvim.. Kada napravim neku stvar, prvo je pustim svojoj sestri koja nema pojma o snimanju, produkciji i slichnom, ali ume da prepozna ako je neka pesma hit. Onda je posle lako srediti tehnichke stvari (i pitati ljude u struci za mishljenje o produkciji, aranzmanu i sl.)... tako da ti preporuchujem (ako vec nisi) da uradish tako.. Drugastvar: Mislim da se pesma od 2:30 min, samo ponovi...znachi opet, ja bih voleo da se od tog momenta neshto desi, josh neko pumpanje atmosfere...neshto...jer je opet ista pricha (+ isti tekst u strofi). Potrebno je odrzati paznju slushaoca...a mislim da se to postize tako shto mu dash neko osvezenje...neki novi momenat za koji moze da se uhvati... Super mi je onaj deo kada krene: u r my orange and brown and purple and... sjajan momenat! |
odmah da kazem da nisam procitao sve poruke..
zelim samo da pohvalim ulozen trud, jer to je ono sto je najvaznije u celoj prici. pozdrav |
Quote:
Prvo, ne znam na sta bi licilo kad bi sve pesme ili vecina pocele u roku od 30 sekundi. Onda sam jedno vreme preslusavao pocetke pesama, bar od tih bendova sto ih volim, pa me ni to nije ubedilo jer ima pesama sa uvodima i po minut ipo, sto je verovatno lose po mene. A posto sam labelima slao ceo disc, majke mi rodjene, niko mi nije napisao da su dugi uvodi. Najgora kritika je sto su mi jednom napisali da nema A1 stvari, sto je istina. A i tu si ne mogu puno pomoci jer su meni (ne znam kako vama) na vecini albuma koje imam A1 pesme najmanje lepe, verovatno sto su malo komercijalnije od ostalih. To je moj subjektivni, problem, to mi je jasno. A i vezano za opasku za kredibilitet ljudi sa pozitivnim kritikama si potpuno u pravu, i to ti je pametna opaska, a cini mi se i da znam zasto me to manje zanima; iskreno, meni se Pieces bas dopada, misljenja sam da je pesma solidno uradjena, pa sam valjda i ocekivao pozitivne kritike, tj bezuslovno se slazem kad se nekom moja dopala jer sam siguran u nju nekako. I to je opet subjektivno, naravno! ;) Daleko od toga da je Pieces apsolutno savrseno aranzirana i isproducirana i to po svacijem ukusu, ali bas da jeftino zvuci... |
All times are GMT +1. The time now is 07:42 AM. |