Mogli |
02-06-2005 07:31 PM |
Quote:
Originally Posted by mr.lou
kad ces opet na kraju kada vise ne budes imao sta da jedes (ako zivis od ovoga) MORATI da upadnes u tu mocvaru kica i sunda???
onda ces da palis intakt VST-ove i pustis druge da ti odsviraju... ili da kopas po arhivi radio teherana...ribe...ebem ga
|
Vidi moj primer. Komponujem zabavnu muziku oduvek, a narodnjake nisam nikad radio. Jednom prilikom, pre jedno desetak godina sam u Roterdamu upoznao Paggy-ija, klavijaturistu koji radi samo folk (ali pravi stariji fazon) i bio sam impresioniran kako to zvuci i sta sve covek ume. Mozda ga neko od preko i zna. Bez obzira sto je narodnjak, to je covek moderan, zabavan, veliki muzicar sa velikim M!! On je pre deset godina imao TripleDat, a ja nisam znao ni sta to znaci...Imam midi od jedne njegove narodne pesme i mogu to poslati onome ko to zeli cuti. Takvo majstorsko preplitanje harmonije, terce, trileri, stanke, brekovi, do tancina isprogramiran bubanj, sve dise kao zivo bice... to je pravi narodnjak starog kova. Onda sam video da nema sanse da tako nesto ja napravim, pa da mi neko da i deset miliona eura za album......kad brate ne znam...Medjutim, kako je u novije vreme doslo do grcko-rimskog stila folk muzike, onda su svi masovno poceli to da rade, pa sam i ja video da mogu nesto da iskomponujem da malo lici na to. Oberucke sam prihvatio ponudu da uradim jedan materijal jer sam za te pare mogao sebi da obezbedim stvari u studiju o kojima sam mastao. Do tad sam snimao neke akusticare i poslednje rokere bez para za pivo. Tako sam i kupio Genelec, pa Big Knob...a sad uzimam i Uad. :D Doslo je vreme da sa vecim zarom i lepsim zvukom komponujem nove i prearanziram stare moje pesme. Eto, ja sam se tako snasao. Nisam jos cuo da je neko nosio gajbe i tako kupio profi opremu, vec da su mu to kupili tata i mama ili je snimao onog ko je imao dobro da plati.
|