Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Grupa-Kompresor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11390)

MD 26-05-2005 09:11 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Evo, vracamo se na temu:
@Max i ostali
Sta bi u principu valjalo koristiti za 'dodavanje energije' nekim teshkim dist gitarama na grupi? Vidjao sam tu i neku extremniju upotrebu limitera - L2 npr,mada.....

Za masu mo?e? dodati sonic maximiser za malo puno?e.
Neki govore protiv kompresora, mo?da ako snima? sa kompresorom, ja ga stavljam poslije zbog sustaina i snage uvijek...ne smije? pretjerati.
Stavi neki warmer, ili simulaciju lampa ako radi? softverski, to ja radim, daje masniji sound koji bolje le?i miksu.

Ali najosnovnije, ako ?eli? stvarno masne gitare, treba? ih poduplati, zna?i snimiti i 5 puta ako treba svaku.
TO JE INA?E PRAKSA U VE?INI METAL URADAKA.

Probaj sa 7 ?ica ako mo?e?.
Za to bi ti trebao dobar sound, da ne dupla? lo? sound, a i velika preciznost u sviranju da ponovi? isto 5 puta.
L2 izbjegavam u i?emu, previ?e farba zvuk.

Previ?e drivea dosta gu?i zvuk i na kraju ispadne jako lo?e, pa probaj to dr?ati umjereno, STVARNA SNAGA JE SAMO U RUKAMA, manji drive ti daje izra?ajnost ve?u, bolje izno?enje emocija, mo?e? kombinirati.
?TO JE NAJVA?NIJE po meni, za dobro snimljene gitare treba znati i dobro svirati, a ve?ina gitarskog zvuka po?iva i u dobrom basu, BAS im daje tu puno?u..

. :wink:

Po meni, u ekstremnijim stilovima, istrzavanju i udarcu gitare dosta doprinosi i poklapanje sa bas bubnjem ili nogom.
Poslu?aj novi Within temptation, vrhunski zvuk, pra?ki orkestar koriste, na suho gitare zvu?e GORE no amplitube, ali u miksu...jebeno.
Sam imam iskustva da gitare koje zvu?e nasamo odlicno, u miksu zvu?e jako lo?e, a one koje zvu?e lo?e nasamo,savr?eno le?e u miksu.

Ali ovo je sve moj subjektivan stav( ?to bi rekao Milo? J.) :D

zvincic 26-05-2005 10:20 PM

Quote:

Originally Posted by MD
L2 izbjegavam u i?emu, previ?e farba zvuk.

ne znam sto pojedinci imaju protiv L2 :)

naravno da farba zvuk - AKO SE PRETJERA.

no ja npr. sa njim izvucem kick da bude onako lijepo masan i zaokruzen...a da nije zakopan u miksu.

a volim ga cesto staviti i na bas gitaru...

umjerenost je kljucna rijec

Max 26-05-2005 11:48 PM

Quote:

ja probao ovo i dobio flanging...not good
Nesto ne radis ako treba , ili ti program nema izracunavanje latencije po rupama

Quote:

Probaj sa nekim drugim kompresorom, za slu?aj da se eventualno radi o nekom koji ima latenciju a ne prijavljuje je host-u sasvim ta?no. Koji sekvencer koristi?? Mogu?e je da nema? PDC na grupi (Ableton recimo ako se ne varam), pa ti kasni signal sa send-a u odnosu na kanale pa zbog toga?
Bice da je to .......

Quote:

ne znam sto pojedinci imaju protiv L2
naravno da farba zvuk - AKO SE PRETJERA.
no ja npr. sa njim izvucem kick da bude onako lijepo masan i zaokruzen...a da nije zakopan u miksu.
a volim ga cesto staviti i na bas gitaru...
Pa na kraju dobro radis ..... zato sot L2 izoblicuje na taj nacin sto pojacava ali i zamuti baseve .....ali ti ih za to i upotrebljavas ,,,,,, ali probaj da celu matricu limitujes sa L2 pa onda sa Timeworksom ...pa ces cuti kolika je razlika ........

Pozdrav

OFF 27-05-2005 04:50 AM

Od kad sam instalirao timeworks, na L2 sam i zaboravio, stvarno je razlika

milosjeftic 27-05-2005 07:04 AM

Quote:

Originally Posted by OFF
Od kad sam instalirao timeworks, na L2 sam i zaboravio, stvarno je razlika

Timeworks je ubedljivo najbolji limiter . I ostali proizvodi su mu odli?ni .

zvincic 27-05-2005 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by Max
Pa na kraju dobro radis ..... zato sot L2 izoblicuje na taj nacin sto pojacava ali i zamuti baseve .....ali ti ih za to i upotrebljavas ,,,,,,

hm, vidis, da....istina :lol:

Quote:

ali probaj da celu matricu limitujes sa L2 pa onda sa Timeworksom ...pa ces cuti kolika je razlika ........
igrao sam se i sa timeworksom....i uvijek mi zvuci nekako pretvrdo.

vjerovatno je to do mog neznanja koristenja istog :oops:

milosjeftic 27-05-2005 09:16 AM

Koliko limitira? ?

zvincic 27-05-2005 10:42 AM

Quote:

Originally Posted by milosjeftic
Koliko limitira? ?

ne puno...ovisi o miksu ali krajnji rezultat je obicno -14 do -12 rms.

ako se trazi, idem i vise....ali nikad povise -10 (IMHO i to je vec unisteno).

Max 27-05-2005 10:59 AM

Dobar ti je utisak ..... tvrd .... ali to se postize kvalitetnom kompresijom ..... uostalom manje vize svi za tome jure .....

Za mekse materijale .... UAD PL .....

Ali ja volim da mi se pojaca mix dobije na agresivnosti ali ne promeni tesko stecena ravnoteza na basevima ...... sto je i odlika dobre produkcije ......

Pozdrav

Sleepgolfer 27-05-2005 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by Dushan_S
Probaj sa nekim drugim kompresorom, za slu?aj da se eventualno radi o nekom koji ima latenciju a ne prijavljuje je host-u sasvim ta?no. Koji sekvencer koristi?? Mogu?e je da nema? PDC na grupi (Ableton recimo ako se ne varam), pa ti kasni signal sa send-a u odnosu na kanale pa zbog toga?

FL Studio i Blue Tubes kompresor...

All times are GMT +1. The time now is 04:32 AM.