![]() |
Odnosilo se na nekoliko postova gore!
:wink: |
E ovako majstore.. odlutasmo u PM ;)
Za kick bih ti preporucio da nabavis AKAI semplove od Bob Clearmountaina. Za snare mozes isto od njega ako hoces rock snare, a ako hoces neke isprocesovane varijante mozes da uzmes "Skippy's Big Bad Beats" ili na kraju krajeva, sam isprocesuj. Cinele... recimo Double Platinum Drums... meni su one jako dobro "legale" u mixovima.. mada u globalu, cinele skoro svuda valjaju... Tomovi su zaebani strasno, tu sam uvek neodlucan... mozda bi mogao da probas sa Pure Drums (od Yellow Tools).. inace, sve sto sam ti naveo gore su AKAI diskovi... to je neki moj izbor i moj uqs... inace inace, vidim ja da ce ovde neko da napravi nesto dobro tek kad prestane da se pali na opremu... :)))))) |
Pa bilo je par konkretnih odgovora na tvoju temu u samom pocetku, ali je prica otisla i malo dalje. Kad bi imao prilike da saznas sve ovo sti si cuo ovde? :D Inace,l ja, a i bilo ko drugi ti moze jedino dati uopsten savet, jer konkretan ne postoji. Kada programiras bubanj od odvojenih semplova, a sa tendencijom da ti zvuci kao pravi, moras i obradu da prilagodis potrebi. Dakle, svakoj komponenti seta dajes poseban kanal i tako je tretiras, a ako radis sa loop-ovima, onda ako je "suv", dodas malo reverba, kraceg i po mogucnosti mu na sam reverb stavis frekvetno ogranicenje delovanja tzv. low cut. Zasto? Pa da ti ne bi zamrljao celu sliku i upropastio snimak. Eto... Ali opet, pravila se menjaju od slucaja do slucaja, a ja sam ti naveo samo naj ocigledniji primer. Pozdrav.
|
Hvala vam.E sad jedno pitanje u vezi nabavke.Gdje naci AKAI diskove sa semplovima od Boba Clearmountaina i ove ostale sto je kvu naveo?
|
Quote:
a to da je analogija otisla, ne bih se bas slozio... |
Analogija se tek vraca :wink: ali u nesto drugacijem "pakovanju"...
@Ticky Ako si mislio na moj post...onda gresis. :roll:Ne mislim da mogu sve sam...i uopste nisam u tom "JA" fazonu...i ponavljam najsrecniji bih bio da mogu sa nekim kreativnim ljudima da stvaram muziku,njih nema...pa cu,kao kada je bosanac otvorio javnu kucu,za pocetak raditi sve sam :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 07:14 AM. |