Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   DIY Vocal booth & Control room?! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28239)

boggy 01-07-2011 08:46 AM

Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308710)
Ako to ne upali (mjerit ću tek popodne kada budem slobodan), možda da probušim rupe na suprotnoj strani, od sadašnjoih rupa na kutijama (HH-ima) , napunim kutije sa vunom do kraja, te tako dobijem porozni absorber 50 cm debljine, recimo :confused: ??

Sad ces imati mogucnost merenja, te ne moras da nabadas,... stavljaces ono sto ti bude radilo... ono sto ne radi neces. Polako.
Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308710)
A je kardioidni, tak da bum tak i napravio :) .. Kaj sve jedno da bude u razini slušanja ??

Da. Samo ces svaki put kada premestas mikrofon i/ili zvucnik, ponovo uraditi jedno merenje prazne sobe, i posle neces vise mrdati ni mikrofon ni zvucnik. Malo sam zavrteo REW sinoc... i nesto mi oduzimanje ne radi kako treba.... videcemo mozda mi je stari REW... ako ne bude radilo zalicemo se licno stvoritelju! :D

pozdrav

bogi

Eomsy 01-07-2011 11:40 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308714)
Da. Samo ces svaki put kada premestas mikrofon i/ili zvucnik, ponovo uraditi jedno merenje prazne sobe, i posle neces vise mrdati ni mikrofon ni zvucnik.

Trenutno imam tri kutna SC-a popunjena (sa ona dva stropna, lijevi i desni zid), pa ću tako snimiti, onda ću una?ati preklopni SC, pa popuniti donja bočna jedan po jedan, sa snimanjem svakoga od navedenog. Jedino se bojim da ne sru?im mic u tom nana?anju :( ... preskup je za igrat se s njime ...

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308714)
Malo sam zavrteo REW sinoc... i nesto mi oduzimanje ne radi kako treba.... videcemo mozda mi je stari REW... ako ne bude radilo zalicemo se licno stvoritelju! :D

I treba se ?aliti ... ako ni?ta drugo, ostaje onih dodatnih sat vremena da se sve iskalkulira :grin: ...

boggy 01-07-2011 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308723)
.......Jedino se bojim da ne sru?im mic u tom nana?anju :( ... preskup je za igrat se s njime ...
....

Budi pazljiv... ili premesti zvucnik u ugao, na pod... a mic stavi prostorno dijagonalno u drugi ugao... tako se inace meri apsopcija panela ili cega vec.

pozdrav

bogi

Eomsy 01-07-2011 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308724)
Budi pazljiv... ili premesti zvucnik u ugao, na pod... a mic stavi prostorno dijagonalno u drugi ugao... tako se inace meri apsopcija panela ili cega vec.

A pričao si da ga stavim na mjesto slu?anja, a zvučnik gdje inače mora da stoji?! Ova solucija mi izgleda puno sigurnija za opremu ...

boggy 01-07-2011 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308725)
A pričao si da ga stavim na mjesto slu?anja, a zvučnik gdje inače mora da stoji?! Ova solucija mi izgleda puno sigurnija za opremu ...

PA pricao si da si (implicitno) mozda smotan i da ces porusiti skup mic... :D
pa rek'o ajde... :rolleyes:

Sasvim je ok i ovako... koristices inace ARTA soft za merenje... a i REW... videces kako...

pozdrav

bogi

Eomsy 01-07-2011 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308727)
PA pricao si da si (implicitno) mozda smotan i da ces porusiti skup mic... :D

Ne mo?da, već jesam smotan :D ...

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308727)
Sasvim je ok i ovako... koristices inace ARTA soft za merenje... a i REW... videces kako...

Kaj nemremo ostati na RoomEQ, jer Artu nisam proučavao i brijem da bi to malo potrajalo ?

Ok, onda postavim mic u jedan kut, a zvučnik u drugi, pa da ne mrdam vi?e dok popunjavam ostale elemente ...

boggy 01-07-2011 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308741)
Ne mo?da, već jesam smotan :D ...

To si ti rekao, ne ja :D
Quote:

Kaj nemremo ostati na RoomEQ, jer Artu nisam proučavao i brijem da bi to malo potrajalo ?

Za neke stvari mora ARTA
Za ARTA postoji detaljno uputsvo.
Quote:

Ok, onda postavim mic u jedan kut, a zvučnik u drugi, pa da ne mrdam vi?e dok popunjavam ostale elemente ...

da

pozdrav

bogi

Eomsy 01-07-2011 01:54 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308742)
To si ti rekao, ne ja :D

Ja samo pričam istinu :D

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308742)
Za neke stvari mora ARTA
Za ARTA postoji detaljno uputsvo.

Da, na 178 stranica :( ...

Ali koliko vidim, u Arta-i nemrem sejvat i loadat fajlove!?

boggy 01-07-2011 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 308743)
.......
Da, na 178 stranica :( ...
....

ne valja kad nema manuEla ... ne valja kad je predugacak... :rolleyes:

pozdrav

bogi

Eomsy 01-07-2011 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 308756)
ne valja kad nema manuEla ... ne valja kad je predugacak... :rolleyes:

pozdrav

bogi

OK, znam kaj oće? reć, sve mi jasno, no sa slobodnim sa vremenom ionako kratak ... No, tvrdnja i dalje stoji da ne mogu save-at i load-at fajlove ... Kaj bum snimio desk, pa ti poslao sliku mjerenja u Arta-i u jpg-u?

All times are GMT +1. The time now is 08:32 PM.