Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

Sima Strahota 16-05-2013 07:37 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Originally Posted by Bockie (Post 346333)
Mo?da je za moj ukus malo vi?e kompresovan ceo snimak, sve je zategnuuuto, nabijeno, ali frekventno uredno, sve, efekti skladni, lepo zaista...!
'

Pa da, nije ni cudo sto mi je nadimak pre 6-7 godina bio "Kompresor". Moram malo da zalecim to kod sebe.

Hart 18-05-2013 03:18 PM

https://soundcloud.com/pedjahart/sko...put-stereo-out

Evo jos jedan miks. "Skoči"...?!

Sima Strahota 19-05-2013 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by Hart (Post 346402)

Fin miks. Nisam referentna osoba u smislu iskustva ali moje misljenje. Bas gitara preslaba za moj ukus i nedovoljno masna. Kontra prejaka(za moj ukus).

Dosta sirov zvuk imas. Sam miks nije sirov. Nivoi su ok, ali zvuk mi je malo retro, ja to ne volim, ali to ne znaci da je nuzno lose ili da ne valja.

Hart 19-05-2013 01:53 PM

Quote:

Originally Posted by Sima Strahota (Post 346432)
Fin miks. Nisam referentna osoba u smislu iskustva ali moje misljenje. Bas gitara preslaba za moj ukus i nedovoljno masna. Kontra prejaka(za moj ukus).

Dosta sirov zvuk imas. Sam miks nije sirov. Nivoi su ok, ali zvuk mi je malo retro, ja to ne volim, ali to ne znaci da je nuzno lose ili da ne valja.

Ja volim malo retro zvuk, iako pripadam novijim generacijama - rastao sam slusajući gramofonske ploče mojih roditelja, ujaka itd. - uglavnom muziku 60-ih i 70-ih. E sada, pitanje je koliko je moguće dočarati taj zvuk vst-ovima i da li uopšte ima potrebe za time...?! Takođe volim i tvrđi zvuk, blizak nekoj matal produkciji. Opet, kao akademski muzičar jako cjenim i izvođačku dinamiku koja se često ne poštuje u današnjoj produkciji.
Po meni, slušajući ovo sada, ritam gitare su previše tihe, a kontra jeste malo prejaka i za moj ukus. Malo sam požurio juče da okačim miks a da ga ne poslušam iz određene vramenske distance - odmornih ušiju i na različitim sistemima.
Mada, može i ovako što se gitara tiče, ali mi je u tom slučaju prajaka solo gitara na kraju, možda malo jači treba da budu back vokali (i nisam ih isjekao i stavio u sve refrene, mislio sam da može i ovako - pjesma ima neku gradaciju u formalnom smislu)...
Što se bas gitare tiče, uvijek radije dajem prednost kick-u, pa malo stanjim bas. Nemam ni monitoring koji je referentan u niskom području, pa sam malo oprezniji u tom djelu spektra?!
Hvala na komentaru! Pozdrav!

Sima Strahota 19-05-2013 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by Hart (Post 346435)
?to se bas gitare tiče, uvijek radije dajem prednost kick-u, pa malo stanjim bas. Nemam ni monitoring koji je referentan u niskom području, pa sam malo oprezniji u tom djelu spektra?!

Stariji clanovi se mozda ne bi slozili, ali cak i sa ne tako skupim slusalicama(tipa akg K serija) sasvim lepo mozes da cujes nize frekvencije i da vidis da li si povilenio sa bas/kick odnosom.

Da se ne brukam da ti pricam na cemu stelujem svoje snimke, reci cu samo da monitore nemam.

Hart 19-05-2013 03:57 PM

A bi li poslu?ao "Light my fire"?
Niko nije prokomentarisao. Malo mi je čudna boja dobo?a tamo, je l' istina?

Sima Strahota 19-05-2013 04:15 PM

Vaistinu cudan zvuk. Ne znam dal je gate, kompresor, eq ili kombinacija svega navedenog. Da znam kako izgleda sirov snimak mozda bih mogao i da ti kazem sta je po sredi.

Hart 19-05-2013 04:17 PM

Quote:

Originally Posted by Sima Strahota (Post 346451)
Vaistinu cudan zvuk. Ne znam dal je gate, kompresor, eq ili kombinacija svega navedenog. Da znam kako izgleda sirov snimak mozda bih mogao i da ti kazem sta je po sredi.

Jeli samo dobo?a ili svega? ...Ostalo mi se čini OK?

Sima Strahota 19-05-2013 04:18 PM

Samo dobos. Moja greska. Nisam rekao na sta mislim.

Hart 19-05-2013 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by Sima Strahota (Post 346453)
Samo dobos. Moja greska. Nisam rekao na sta mislim.

Biće da je kombinacija svega ?to si nabrojao + transient designer-a i tape emulacije :)

Ne iskače on iz miksa koliko ja čujem, ali izgubio je prirodnost. Mo?da da mu dodam malo distorzije (svidilo mi se u "skoči"), i da ga malo povučem nazad?

All times are GMT +1. The time now is 03:27 PM.