![]() |
Re: Revolver Studio, iz temelja
probaj da prelakiras bezbojnim lakom na uzorku, mozda ti se svidi kako lak jos izvlaci kontraste..i olaksava skidanje prasine?
|
1 Attachment(s)
Idemo dalje.Gotovi su plafonski apsorberi u reziji.Tri komada velicine 4m /1m.Debljina azmafona u njima ce biti 16cm a od plafona su udaljeni od 10cm do 20cm,kako gde:).Okaceni su kukama za plafon (mogu da nose po 300kg tereta svaka).
|
1 Attachment(s)
Gotovi su i plafon i osvetljenje u wc-u.
|
1 Attachment(s)
...i ostalo u istoj prostoriji...:)
|
1 Attachment(s)
Sve je trenutno zatrpano novom turom azmafona...
|
1 Attachment(s)
Stigao je i hrastov parket.Real wood,klasika po studijima napolju....uzdam se u to da oni tamo ipak nesto znaju:wink:.Lako se postavlja,nema hoblovanja i lakiranja po par puta, sto usporava radove i za po par nedelja, i lako se menja kada se osteti.Parket nece biti lepljen za pod vec postavljen onako kako je proizvodjac i predvideo.Ne bojim se nuz zvukova jer ih nisam imao ni sa najobicnijim laminatom u pretproslom studiju:)....sad...sto laminat zvuci tako kako zvuci....to je druga stvar:)...ali rezonancija nije bilo.Ako ipak bude problema napisacu i lako podici parket i probati sa lepljenjem.
|
2 Attachment(s)
Uradjen je i plafon u drum room-u.Slojevi su:daska 2,5cm,daska 2,5cm,kamena vuna 10cm 120kg/m3,gips,gips,osb ploca.Preko toga ce jos doci brodski pod i apsorberi od 16cm azmafona.
|
Super chunkovi u drum room-u su takodje postavljeni a poceli smo i kompletan rostilj...nastavak sledi:wink:
|
2 Attachment(s)
.....
|
Quote:
Jel ima i rebarca?! :D Svidja mi se ideja za WC, kad dodje neka poznata diva, ostavi? jedan apsorber da se ne čuje ako "okine"... ! :D:D:D ?alim se malo, ja lud kad ustanem...:kava:... Bravo Kvejče!!! :thumbsup: |
ja ti u taj WC ne merem stat
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
ne videh da si na pisao koje bi ti kubikaže bio drum room?
|
Ima na prvoj stranici,stara garaza na koju smo nadovezali sve ostalo... 6m puta 3,5m puta kosi krov srednje visine 3m....oko 63m3.Posto sam isao na akustiku sa dosta refleksija zidovi se nisu drasticno podebljali kao u reziji, a kamen ne zauzima mnogo mesta srazmerno tome koliko je dobar izolator buke...tako da je na kraju ostala prostorija dimenzija 3m puta 5,5m puta 2,7m,sto je 44,55m3.Ima mesta unutra za ceo bend:).
|
1 Attachment(s)
Konacno su stigla i montirana su i druga vrata za vocal booth.Mislio sam da cu se tu izvuci sa jednim ali...ne vredi,mora dvoje inace to nije to.Mikrofoni bi pokupili bar nesto iz rezije,ovako je totalno tiho.
|
2 Attachment(s)
Postavljena je rasveta u drum room-u.
|
Super chunkovi u vrhu bocnih zidova su popunjeni azmafonom i zaheftano je platno.Takodje i na delu plafonskih apsorbera.
|
1 Attachment(s)
.....
|
Posto je i prednji zid napunjen sa vise kubika azmafona:):(....uradjen je i prvi test u reziji....neznam sta bih rekao:trchi::trchi::trchi:....mnogo vise od onoga sto sam ocekivao.RT60 faktor je jedina stvar od koje ocekujem mrvicu vise...ali jos nije montiran sav predvidjeni azmafon.Treba ga jos u plafonskim apsorberima i na zadnjem zidu, tako da ce se verovatno na kraju kockice sloziti odlicno (kada stigne nova tura azmafona koji sam sav pokupovao sa jedinog stovarista u n.s.-u):wink:.Mislio sam da cu imati dane i dane tjunovanja ali ovde treba sada sto manje cackati po bilo cemu....bojim se da ne pokvarim nesto:).Idemo dalje,sutra zavrsavamo konstrukciju drum room-a i udaramo finis.
|
1 Attachment(s)
........
|
ali sa ovim osvetljenjem na kamenu si ga ubio koliko dobro izgleda ! :shock: svaka cast, vec zamisljam kako ce tek izgledati... more photos, moore!
|
Veruj mi da ne mogu da docekam sutrasnji dan kada bi tek sve trebalo da zasija kako treba kada u pricu uleti i drvo kao finis i kombinacija sa kamenom.Kacim slike uvece:).
|
samo mi reci, nisam hteo pre da zapitkujem dok ne zavrsis, al evo moram, ovi sofit otvori za ove zvucnike, koja je visina gornje ivice tj, do koje visine dolaze ti zvucnici? i na kojoj su udaljenosti jedan od drugih? i kako planiras postaviti sto, rackove... ako nije tajna :grin:
btw, vidi pozabavi se i podesavanjem fotoaparata pre nego da slikas od ovog blica nista se ne vide detalji ne mozemo da uzivamo dok gledamo ko ti tamo :) |
pitam zato što mi se nudi neki prostor, gde mi mogo praviti u dva boxa režiju i drum room, a dimenzije su okvirno 6x4x2.3, nizak mi plafon, pa se pitam ima li to smisla, i može li se napraviti da valja
|
Mnogo je nisko Matori...racunaj bar 30cm za neki akusticki tretman plafona i ostao si na 2m...premalo.Inace je ovih 6m puta 4m super za drum room ali dzaba kada imas jako brze refleksije sa plafona,pogotovo ako je gore beton.Ja bih sacekao nesto vise ipak.
|
1 Attachment(s)
Palo je i prvo snimanje:)....promasio sam sve rokove koje sam bendovima obecao i sva sreca da je barem vocal booth gotov pa mogu da uradim najhitnije stvari....takodje je sreca kada je unutra odlican muzicar pa sve ide lako i brzo:).Gospodin Buga snima sax i klarinet za bend Daire iz n.s.-a...bice i traka upload-ovana uskoro,cim ponovo vezem studiski komp.
|
5 Attachment(s)
Drum room napreduje...konstrukcija popunjena kamenom vunom 120kg/m3,debljina 20cm a preko toga brodski pod.Malo sam obratio paznju i na fotografije:)...ali aparat je generalno los.Bice na kraju video upload-ovan i dosta bolji kvalitet slike.
|
Ako se neko pita dali je dobro halogenu rasvetu stavljati u strogu blizinu drveta...odgovor je ne.Ne bez upotrebe azbestnih umetaka koji mogu poprilicno da pomognu u izolaciji od velikih temperatura.Za to se kod mene pobrinuo neko drugi,ja se u te stvari ne razumem bas previse.
|
2 Attachment(s)
Ostao je jos jedan zid da se dovrsi a onda prelazimo na plafon...
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Buga rules!!!
|
pa vidi, studije poput lizzarda i sl svakako neću još dugo sebi moći priuštiti. Tako da bi pre išao na taj neki prostor koji mogu bar pošteno srediti, i urediti vizualno-komunalno, a da pritom ne bude akustički neupotrebljiv. Režija me manje brine od drum room-a.
|
quake...buraz... drum soba - pre je be no ! :shock:
ovo za dimenizje te pitam iz dva razloga, prvi zato sto vidim monitor sa one slike pa mi verovatno zbog toga na slikama delovalo manje, a ono ispada da nije monitor nego neki manji tv? a i pitam da vidim gde ce ti odprilike doci mix sto (da li ce zatvarati frontalno te kutije ili ne) a sad vec kapiram kako si odprilike koncipirao postavku... ja sam kod mene morao da zbog pozicioniranja dva para monitora na velikim stalkovima (+dva ekrana) i zbog stola, morao da zrtvujem rek sklanjanjem u stranu... ali bitno da kapiram kako ces postaviti... btw, reko si da ces objasniti zasto je moralo peskarenje i lakiranje kamena, pa evo da pitam jel bas mora da se peskari ili moze nekako drugacije da se skine taj sloj? |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:thumbsup: |
1 Attachment(s)
Radili smo malo i testove ovih dana.U drum room-u je stari Rogers bubanj i raznorazni dobosi.Prvo smo test radili sa uradjenom kombinacijom kamen-drvo po zidovima a na plafonu je bio osb,a zatim smo dve trecine osb ploca prekrili brodskim podom kao sto je i planirano pa ponovo svirali.Mogu reci da u trci drvo-osb...osb debelo gubi bitku.Nije to ta refleksija koja se trazi.Ono sto nas je u trenutku, prilikom prvog testa zgranulo, je karakter i kolicina reverba prostorije.Bubanj je zvucao totalno punchy,masno,jasno,precizno i kao u triput vecem prostoru.Prva pomisao je bila da ce reverba biti isuvise jer sam se bio navikao na zvuk prethodne sobe koja je (sada kapiram) bila totalno "mutava" i "tanka".Vec sutra smo zavrsili plafone postavljajuci u prednji i zadnji deo brodski pod preko osb-a i napravili smo u srednjem delu konstrukciju za apsorber dimenzija 2m puta 3m.Sledeci test je bio da slazemo slojeve azmafona u konstrukciju apsorbera i proverimo kako tada stoje stvari.Azmafon je malo po malo umeksavao zvuk,krao na volumenu,panchu i reverbu,dobijali smo neku jazz-i varijantu i na kraju previse mrtav zvuk.Kada smo azmafon na kraju sutnuli iz prostorije i zasvirali ponovo, bili smo 100% sigurni da nam nikakav apsorber u drum room-u nije potreban.Konstrukciju apsorbera cemo prekriti ramom sa zaheftanim platnom i ostaviti mogucnost da u slucaju snimanja necega sto treba da bude dosta "soft" i sa manje reverba mozemo lako i brzo da ubacimo azmafon i dobijemo taj karakter.Evo slike plafona sa brodskim podom.
|
All times are GMT +1. The time now is 02:04 PM. |