![]() |
Re: Moji instrumentali...
Nekoliko dana slu?ah i gledah one tamburiste (stavio sam linkove u drugom jednom threadu, sviraju brate milina jedna, tehnika im je savr?ena) pa me uhvati neka nervoza i onda ispade ovo.
https://app.box.com/s/kjkl6fdofe8y9ren9m49 Naravno da je moje drambuljanje daleko kao nebo i zemlja od tog nivoa tehnike sviranja ali to je i razumljivo, da ne nabrajam razloge za?to i zbog čega, potpuno nebitna stvar. Trudio sam se da bar sve bude lepr?avo i melodično. Dakle da ponovim, ovo je samo jedna muzikica tipa stegni zube, trči i udri... |
Kao ?to se nekad de?ava i meni moje ma?ine malo popucale pa sam jedno dva tri dana nabacivao softverice ponovo. Kad na red do?la i podr?ka za moju tamburu na diskovima nadjoh i ovu pesmicu, mislim da sam to drambuljao pro?le godine, ostalo tako negde zapisano i ja i zaboravio.
Pesmica poznata, četrdeset godina ima i mo?da neku vi?e ali sam je voleo. U principu dok sam bio mlad i zelen (mnogo odavno), dosta pesama ove grupe sam svircao...ali...bez obzira ?to mi se i nekoliko pesmica tada ba? dopadale, nikada nisam voleo gitaristu koji tu originalno svira. Ne ka?em da on nije bio dobar, bio je i ostao veličina...ali ja jednostavno njegovo muziciranje nisam voleo...a ne volim ni danas...stvar ukusa. https://app.box.com/s/lagcp6j8idnxlsyqdta1 Ovo je dakle "moje ?enče iz Tokija". Nadjite na youtube-tu original pa se podsetite. A evo i da se vidimo, slika morska,taze, od pre neki mesec...Pozdrav narode rumski http://www.as-computer-software.com/pictures/ja1.jpg |
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/wgogag3zJwk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
|
Kada se pogleda vremenski okvir kada sam otvorio ovu temu (dosta odavno) nisam ni mislio da će me želja za gitarom toliko držati. No,desilo se da svircanje meni baš pomaže da obnovim energiju koja se gubi rešavanjem svakodnevnih životnih problema.
Čak i muziciranje svedeno na kućni hobi može da bude pored svega ostalog i veoma lekovito. Evo ovde jedan mali deo,smućkani kolaž, tek koliko da se podsetim šta sam sve drambuljao. https://app.box.com/s/kbc0kv1ockc4fnqgfvov https://app.box.com/s/n5yoe79r0ryxrm0dpj6c Ovde ima jedno dvadesetak tema... Svuda je ovde GUITAR RIG što se gitare tiče (počev od verzije 4, pa sad i 5).Dakle pojačala nema nigde. Zaboravih da dodam sledeće, na svim snimcima je setup za GuitarR Rig ISTI ali su gitare različite. Tu su bile Gibson (M3 deluxe), Fender (strat) i Ibanez (RG550). Mislim da se na snimcima lepo može razaznati koja je tambura u nekoj temici svirana. |
Evo jedno taze razmi?ljanje, laganica, balada.
https://app.box.com/s/uvfn3avqqxz2wl5j6u96 Iskreno rečeno, hteo sam ne?to smisliti za predstojeći praznik ali kako to uvek biva, kad treba, nekako kreativna strana uvek za?kripi, tako da je ovo malo vi?e na mi?iće nego na uvce. Ni?ta posebno ali eto sviruckanje malo koliko da ne zardjam ba? skroz. |
alek meni je ovo skroz lepo,mozda josh malo rada oko obradjivanja(malo mi bucna elektricna gitara ali svako cuje drugacije):)
|
Evo,ponovo odsvirah ovo poslednje i trebalo bi da je gitarica sada malo "mirnija". Poslu?ajte i to vam je od mene eto muzička čestitka za Novu Godinu.
?elim Vam da sve bude bolje, budete uspe?ni, neka vam se bar neki ciljevi ostvare i imajte snage da se izborite sa svim nedaćama koje se eventualno pojave. Da ne zvučim pesimistično jer mi to nije osobina, ali izgleda da do boljeg ?ivota treba jo? vremena da prodje, pa budite pametni, oprezni i mo?da malo bolje organizovaniji. https://app.box.com/s/m7bstdiej1rksgfhamab Jo? jednom Srećna Nova Godina 2015. |
Deep in my hart...
Ovu temicu sam svirao ranije i ta prva verzija je masterovana (Gregor je to lepo odradio), a ovo je druga verzija koja nije prolazila kozmetički tretman. Jednostavno eto samo malo sviruckanja tek koliko da malo razbla?im ove maglovite zimske dane. Dakle Deep in my hart 2 |
Opet jeda pesmica koju ja obično zovem vremeplov, čim je čujem ona me vrati jedno 30 i kusur godina u nazad (?to bi reko jedan moj prijatelj, kad smo bili mladi,mr?avi,pametni i lepi...a sad smo samo lepi).
It's my life |
Ono što ćete ovde čuti je meni gotovo neverovatno. Moj je otac živeo 1922-2005. a ovo je snimljeno 2003. prilikom jedne posete mome bratu u Beogradu. Koliko se ja sećam on nije gitaru držao u rukama tada više od 50 godina. Kako ga je moj brat uopšte isprovocirao i naterao da "zasvira" ni to nikome nije jasno ali eto, ostade zabeleženo. Ja sam imao pauzu od skoro 30 godina i kada sam opet uhvatio gitaru bilo je mnogo muka da uopšte prsti ponovo dodju u neku fazu kada se može svirati. Kako li je mome ocu oupšte pošlo za rukom da ovo odsvira ko zna. Ali eto, poslušajte kako neko ko ima preko 80 godina i ko preko 50 godina nije gitaru držao u rukama ipak iz nje može neke zvuke izvući. Ja kada ovo slušam reagujem i subjektivno i veoma emotivno ali eto...poslušajte.
stara gitarica |
Mnogo dobro i du?evno.
Pozdrav, Vasa P.S. U kom softveru je obrađivano (čini mi se da su dither i noise type pogre?ni)? |
Ja uzimam gitaru u ruke svaki dan, a ovo ne umem.
Mo?da bi trebalo da napravim podu?u pauzu. |
4 Attachment(s)
Moj brat koristi Mac, i ovo je tada bilo snimano direkt u komp preko nekog mikrofona. Ne sećam se da je zvuk nešto obradjivan, narezan je CD a ja ga opet ovde skinuo i preko SoundForge-a prebacio u mp3. Ništa nije radjeno posebno.
Na ove snimke natrčah jer treba da 16. maja (noć muzeja) bude izložba slika moga oca (Dušan Stefanović) u organizaciji Muzeja Negotina , pa u te svrhe ja malo čepkah da pronadjem još neki prigodan materijal, snimke sa ranijih izložbi i sično. Evo ovde imate i nekoliko slika da vidite kako je to on radio nekada. Kada pogledate ove slike koje su u raznim tehnikama treba da znate da je njegov vid bio katastrofalan. Preživeo je niški logor za vreme drugog svetskog rata i to je imalo svoje posledice. Na jednom oku razlikovao je samo svetlo i tamu, a drugo je bilo sa dioptrijom -15. Nikome ni dan danas nije jasno kako neko ko je skoro slep može ovako slikati. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Hvala Awacs.
Iskreno rečeno te 2003. pitanje da li bi znao da nabrojim neki software koji je vezan za audio produkciju a kamo li da ga koristim. To me tada nije interesovalo ič. Posle kada su se sklopile ostale kockice, ja postao matoriji, oslabio i vid i sluh, ponovo gitarica, motorika prstiju propast jedna...e tada se ja zagrejah za ovu problematiku ali...malo zakasnih. Mala digresija... Malo sam se ?etkao do Milana sad za praznike i pored svega onog ?to tamo treba da se vidi od istorijskih i umetničkih lepota interesantno mi je bilo slu?ati muzičare na ulici. Verovatno ni tamo njima ne cvetaju ru?e čim se i na taj ulični način trude da izvuku neku paru od prolaznika. Muzički kvalitet tih ljudi je neverovatan. Tehnika sviranja besprekorna (ne ba? kod svih,ali većina je ok) a ima ih i mladih ali i veoma matorih. Tu sve mo?ete čuti i klasika rock i d?ez. Ti ljudi imaju i "svoja izdanja" prodaju tu neke CD-ove za male pare i sada se malo kajem ?to to ne kupih. U sećanju će mi ostati jedna mala talijanka (mislim niska, nisam ba? mogao zaključiti koliko ima godina) , svirala je flautu na neku d?ez matricu i to je zvučalo fenomenalno. |
|
Ide praznik, pa pre nego pobegem negde eto još malo drambuljanja. Stari hit, pevačica nebeska...
https://app.box.com/s/f3f47yr5pxfls3ktz56ewaxbaw2nlcjq |
|
3 Attachment(s)
Odavno nisam ni svirao, niti se oglašavao ovde na forumu. Imao sam jednu epizodu životnu, strašno, strašno ružnu (zveckali i hiruški noževi i teška hemija) ali nadam se da će biti bolje. Nije sve tako crno, dobio sam ni manje ni više nego 3 nove gitare, jednu ću zadržati, gitarica ručni rad, izgleda i zvuči fenomenalno, kad je slikam staviću slikicu da je vidite. Za sad samo da je čujete na kratko
Juče sam prvi put uhvatio gitaru u ruke od maja meseca (kada mi se izdešavaše katastrofe). Što bi reko Aca Lukas "još je na ramenima, luda glava...". Za sad je dobro osim što imam jedno 15 kg manje pa moram i garderobu menjati, ali to je najmanje bitna stvar. Pozdrav Evo i slika, gitarice koja dobi i ime zver22 (nije kvaka nego pragovi). |
Samo rokaj! Sto te ne ubije, ojaca te.
|
4 Attachment(s)
Dobio sam još jednu gitaru. Kod nas evropske tambure nisu baš popularne, a dobar deo gitarista nije nikada ni čulo za postojanje istih.
Ja sam dobio VIGIER gitaru. Francuska. Koliko se može videti oni nemaju gitare ispod 2500e. Na ebay-u ako ih potražite videćete da je najjeftinija oko 1700 funti, i to polovne. Ona zvuči ovako (molim vas, nemojte mnogo obraćati pažnju na svirku nisam baš u nekom najboljem izdanju). Moj vigier Ako vas zanima evo nadjoh malo nekih video snimaka gde direktno možete čuti neku od vigier gitara u odnosu na popularne (fender,gibson...). <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vCRElQ0um7s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Gibson vs vigier Fender vs vigier Moja gitara izgleda ovako. |
I like! I izgled i sound!
|
1 Attachment(s)
Nisam svirao odavno, ali eto za ovaj praznik uzeh malo gitaricu u ruke. Ovaj put USA fenderica , sa EMG DG20 elektronikom. Gitara je 2001. a elektronika iz 2008. ali sve lepo radi. Na žalost ova gitara će morati da putuje i to za veoma jeftine novce ali šta da se radi, meni gomila gitara ne treba a skupilo se bogami priličan broj. Malo sam je doterao sa nekim novijim delovima jer ja oguljene i matore i na izgled skršene instrumente ne volim ni da vidm a ne da sviram. Neko to voli ali ja ne.
Dakle, mator fender ali izgleda podmladjen i lep a i lepo zvuči, bar po nekim mojim subjektivnim i skromnim kriterijumima. Fenderica bela |
Sećate se solo deonica kada ton traje ... i traje...i traje...
Nekako evo i ja da probam da li bi se to na mojoj opremi moglo... Mislim da sam koliko toliko uspeo, ovde je samo GR5 i moja fenderica. Ton nije baš čist kako bih hteo ali se to može doterati, ovde je da kažem sirov... Ali traje... Test fender 2 |
Ovo je jedna stara pesmica, veliki hit ali i trenutno po nazivu najviše odgovara stanju kako se sada nekad osećam. Postao sam bolji vremenski prognozer od mnogih meteorologa, kada se menja vreme, boli sve živo...Kada me uhvate takva stanja meni jedino preostaje, slušalice na uši, odvrnem neku matricu i udri u gitaru. Ne smetam nikome, a meni bude lakše. Svirka ko svirka, nije mi više baš mnogo bitna...ali lekovito...
Hitić |
Opet sam se dohvatio bele fenderice, mada tu vrstu gitara baš puno ne obožavam svirati. Evo tek koliko da se čuju ti čuveni EMG DG20 magneti, mada sam farbu namestio onako kako ja volim pa ne liči mnogo na D.G. zvuk, sad da li će se to i drugima dopasti, veliko pitanje. Činjenica je da se fednerica lako svira naravno ako je dobro uradjen setup. Eto.
Fenderica bela Ova gitara bi se najbolje opisala kao MIX fender a evo i zašto. Telo je od japanskog fendera iz osamdeset i neke, ne sećam se tačno od kad. Vrat je od original USA fender standarda 2001. Čivije su original fender usa. Bridge je USa fender ali sa GOTOH sedlima. Magneti original usa EMG DG20 iz 2008. Sada ta gitarica veoma dobro zvuči i lepo radi. Malo ću još da je našminkam, biće još lepša a radi ko sat. Gilmorov zvuk, može se podesiti da ima jako dobar i dug sustain, teška jeste ali ne previše. Sve se lepo uklopilo, mada se često kod naših potencira da su gitare "originalne do poslednjeg šrafa". Lepo je to ali ja ipak nemam ništa protiv ako se gitare malo poboljšaju po izgledu ili funkcionalnosti. Ali to je sve opet stvar ukusa. |
Nisam odavno svirao ali zbog nekih stvari morao sam dobro da pretresem računare i eksterne diskove. Nadjoh i sledeće... Dakle, ako koristite Guitar Rig 4 ili 5 ovde imate ni manje ni više nego oko 8000 preseta. Ako nekome treba eto neka skine dok ih ne brisnem.
Znači setovanja za Guitar Rig Srećno... |
Ovo odsvirah, kako se to kaže od prve, onako kako se osećam, Često slušam ovu pesmicu, ima sto godina (ne baš toliko) ali meni predivna. Moje trenutno vidjenje ove stvari je...
Eto... |
Nice!!!
|
Eto malo muzikice, nešto što bih nazvao " Smuti pa..." ali šta je tu je.
Ovo može da se nazove i penzionerska svirka. Dočekah i to. Prvo pa... |
Valjda će i ova 'ladnoća da popusti, ovde u mom kraju baš zaledilo. Da mi malo lakše prodje vreme, eto sviruckanja opet. Treba preživeti i prehlade i viruse i ko zna kakve su se aždaje još nameračile na ove prostore.
Eto... Ovo je opet stari hitić, ali lep...Ovo mu dodje "tvrdja verzija". |
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
1 Attachment(s)
U ovih nekoliko zadnjih godina nakupilo se kod mene dosta delova za gitare, i evo nekako kompletirah jednu "plavušu". Kada se sve uzme u obzir ispade ovo baš dobar instrument. Svi delovi dosta kvalitetni pa gitara baš,baš zvuči kao veoma dobar "debeli" strat.
A zuči ovako (staviću i neki video, ali za sada)... Eto... |
Quote:
|
Quote:
|
Steinberg Virtual Bassist (dosta bajat software ali ja na njega nekako navikoh) i posle malo eq, podesvanje na uvce i nekad ispadne super..., nekad ne...(zaboravih da napišem, bas uvek "sviram"...mišonjom...zato nekad i neki ton promašim, ali to mi nije tako bitno). Ako se malo obrati pažnja na bas linije one su tehnički jednostavne, da ne kažem proste jer sa mišonjom bi bilo veoma teško "odsvirati" neke egzibicije, barem meni. Može se koristiti i klavijatura ali zabavniji mi je mišonja.
|
aha..meni se boja dopala..aj skinucu to da probam...hvala :) mislio sam da si i bass liniju svirao onom gitarom hah
|
Evo još jedan pokušaj realizacije ove poslenje temice sa plavom gitaricom. Gitarsku liniju sam zadržao ali "pozadi" sklonih klavirče, dodate malo drugačije klavijature (po boji) pa je sada malo sve drugačije. Da li je bolje ili nije, ko bi ga znao.
Eto (pokušaj 2) |
All times are GMT +1. The time now is 10:31 PM. |