Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Skolstvo bi trebalo zabraniti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20565)

Ilija Ilic 05-08-2008 03:48 PM

Re: Skolstvo bi trebalo zabraniti

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212319)
Ne bih o tome,muzika je siroko rasprostavljena i na neki nacin su svi umetnici naucnici,jer kroz skolovanje ucis nesto sto je drugi uradio,znaci ucis od naucnika,llogicno.Ne vidim nikakav problem,samo kazem da su usko vezane nauke,muzika jeste nauka ali jedna od retkih gde su najbolji slabi djaci jer nikad dosta ucenja.Ko moze da ti kaze da 100% poznaje muziku taj te laze...Eto ja sam najslabiji medju najslabijima ali se trudima da jos uvek ucim i jako puno treba skolovanja uvek i svakom.Zao mi je kad dodju Muzicari u studio,slepi pored bogom danih ociju i oslanjaju se na svoje uvo.....skola je potrebna za pocetak,sredinu i kraj.....zavisi samo koliko individua zeli da nauci.Pozz

Pa ucimo svi svakim danom samo kojim putem se krecemo...

Ilija Ilic 05-08-2008 03:53 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 212320)
Mislim da je glupo sto sam procitao i prvi put ..... drugi put bi takodje bilo gubljenje vremena .

Zelim ti puno srece u tvojoj umetnosti ;)

Pozdrav

Pa i ja sam izgubio vreme u kuckanju pa se ne ljutim:D

Hvala na zelji trebace mi...

Pozzzz:)

Ilija Ilic 05-08-2008 03:58 PM

Zanimljiva tema, nauci ja svasta novog... Ja imam svoju definiciju muzike a vidim ima i neka druga. Postovanje! Odustajem:da:

master29 05-08-2008 04:04 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212326)
Zanimljiva tema, nauci ja svasta novog... Ja imam svoju definiciju muzike a vidim ima i neka druga. Postovanje! Odustajem:da:

Ilija,nije nikakva teska rasprava bila,niti bi ja zeleo da tako svatis.Samo razmena misljenja,naravno moras da imas svoje misljenje jer si izgradjena licnost,koliko sam upoznat nesto si i snimao.Znaci trudis se sto je za svaku pohvalu....svako ulaganje u muziku je danas vrlo tesko,krenuti od CD-a,spota itddd.Sve pohvale sto se toga tice......nemsa sta da zameris,glupo bi bilo da svi isto mislimo.....ali mislim da imas ovde mnogo materijala za edukaciju i da je dobro da razmenom misljenja ucimo jedni od drugih.Pozzz

awacs 05-08-2008 04:28 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212304)
Jednostavno sam protivnik citanja nota ( robot ), radjenja aranzmana postavke, produkcije, snimanja skolski... Jer tako dajes jako malo od sebe i nisi autentican, iskren, ne uzivas kako treba... a to je jedino bitno u muzici ako zelis da preneses nesto na publiku. Ako neces, sviras samom sebi. A svi rade da bi ih neko slusao pocev od valcera za tezge na dvorovima, pa do danas. To je ukratko sustina zasto sam protivnik, pa ko shvati razumece. Mozda se nisam bio dobro izrazio ali je poenta ista, a i ne volim puno da kuckam po tastaturi:wink: Evo ga sad pa...

opusteno Pozzzz:)

Ne razumem za?to neki misle da ?kola sama po sebi ubija kreativnost. Kreativnost i znanje se ne isključuju uzajamno. Ili recimo misli? da je čista ?teta ?to je pokojna Margita Stefanović bila muzički pismena. Kao, ?ta bi tek od nje bilo da je (umesto da ve?ba prstorede i uči harmoniju) odmah počela da se drogira i tripuje? ?kolovani ljudi (i ?ene, dakako) ne moraju nu?no da sviraju "?kolski". Valjda kad ka?e? "?kolski" misli? na sviranje "za ocenu". Kao: "Daj samo da dam ispit pa da idem kući da radim svoju muziku?" Pa, niko nikome ne brani da radi svoju muziku.

Svi muzičari (i snimatelji i producenti) se tokom karijere umiljavaju nekome (publici, sponzoru, gazdi kafane...) i njihova kreativnost se uglavnom stalno bori sa nekim uslovima koje mu ti spoljni faktori nameću. Hm, ali ti uslovi se stalno menjaju. Zato nije lo?e znati ?to vi?e mogućih re?enja za neke situacije u kojima čovek mo?e da se nađe. Uostalom, ?to ka?e Max, sačekaj pa vidi.

Sve u svemu, jasno mi je da i ti kapira? da ?kola nije toliko lo?a pojava, inače se ne bi okru?io pismenim ljudima koje pominje?. Samo tako, jer kada se jednom bude? na?ao u nebranom gro?đu takvi (ili neki slični) će moći da ti pomognu. Meni jesu. Otada po?tujem ?kolstvo (čak i ovo na?e, srpsko, svo nikakvo i nazadno po svim parametrima).

V.

Bitch 05-08-2008 06:01 PM

ilija, it's sooo easy :)

- umetnost - no no - ne se igrati sa tim. Ne mozemo da pricamo o umetnosti danas - koja je ultra relativan pojam u 21.veku. Pop aranzman ne moze da se meri sa Stravinskym ili Beethovenom. Ali da rezimiramo pricu o skoli.
Evo probaj da uradis sve kako ne treba (ne-skolski). Znaci uradi sam muz text aranzman, ne koristeci dur i mol, nego druge skale, snimi vokal i instrumente sa mikrofonima koje ces sam napraviti (posto su Neumann, Geffel, Brauner, skolski primeri koje ne podrzavas), bubanj takodje - nemoj postovati skolske primere mic drum placinga, nego koristi drugaciji setup. Onda to smiksaj, ali ne koristi Google ili drugu skolu kao pomoc kako namestiti kompresor, ekvilajzer, limiter, itd....
....kapiras u kom pravcu ide prica. Sve moze, ali je lakse ako neka znanja prethodno steknes (akademija, skola, kurs, multimedijalni CD...)

i opet - no no - ne brkati umetnost i showbiz. Ako spojis to onda ce ceo svet znati za tebe. A do tada, ne budi tvrd, samo napred :) nista licno, pa imao sam bar 50 slicnih prica sa kolegama....

...ko sto Max rece, rano je, polako... :)

pozz

awacs 05-08-2008 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 212313)
Koliko znam muzika ne moze biti fizika ni matematika, ni sport

Dru?e,

koliko ja znam, ono ?to svi mi (uključujući tebe) nazivamo zvukom ima veze i sa fizikom i sa fiziologijom i sa hemijom, a muzika (u najmanju ruku - muzički intervali koje većina nas koristi) bogami debelo ima veze sa matematikom.
Sve instrumente koje koristi? pri stvaranju svoje umetnosti smislili su neki ljudi koji su imali podebelo znanje iz svih tih oblasti, a jo? su pride bili i muzikalni, pa su znali ?ta treba violinistima, gitaristima, bubnjarima...

?to se tiče "?kolskog" pristupa muzici, poslu?ao sam one dve pesme koje si postavio na svoju web stranu. Nije lo?e. Jedini problem sa tim pesmama je ?to su one ?kolski primeri za proizvodnju konfekcijske muzike - pamti? melodiju dok ne čuje? sledeću pesmu. Hoću da ka?em - to su ?kolske pop pesme. Dodu?e, malo mi se "javlja" da si krojio pesme od .mid fajlova nekih već postojećih pesama, ali nema veze, dokle god mo?e? da uvalja? robu - dobra je.

U krajnjoj liniji, za?to bi bilo ko trebalo da se ?koluje kada mo?e da iskoristi tuđe ?kolsko znanje?

Ilija Ilic 06-08-2008 02:54 PM

:shock:

svasta po nesto....
Ko je rekao da se ja ljutim:)
filozofija o googlu, miksu... ne ide:wink: Pa i kinezi ce jos malo otvoriti skolu za pravljenje klavijatura tako da onda necu smeti komponovati na klavijaturama tom logikom:D Pa covecanstvo se nekud krece...
Moj akcenat stavljam na robote u muzici ( izadje na koncert i cita note, a mi pretpostavljamo da je takav osecaj bio, pisu tamo lepo note kako je neko osecao valjda... pravi mix po pravilniku...)! A sto se tice muzike za mene je isto i pop, rok, rnb, rep, hip hop, hopa cupa... sve je to umetnost, a i show biznis je umetnost po meni:D. Kao sto je neko komponovao nekoj Elizi tako neko repuje Milki, neko komponovao valcer bogatasima za balove na dvoru a Boro Drljaca ( ne znam kako bese ) za tamo neke satore, Clapton Lejli.... Tezina kompozicije je vec nesto drugo. Ja za razliku, nemam problem sa tim da kazem ovo je umetnost a ovo nije, jer postujem sve. Pa na likovnim akademijama se isto uci slikati a imali smo slikare bez akademije, i neki su cak bili prosjaci a slike im se sad tek prodaju za milione. Moze da se slika isto po matematici, fizici... Tako gledati stvari po meni ne ide. Naravno covecanstvo ce uvek sve da istrazuju, uci.... OK.
Opet kazem svako radi na sebi, i svi trebaju biti svoji i ja to postujem!
Meni je recimo muzika veoma vezana za religiju.
Muzika mi je smisao zivota, a zivot je sirok i ucimo ga svaki dan.
Sve se uci, ako tebe roditelji uce necem a ti budala dzabe ti, tako i ako ucis nesto a nemas ono dzabe ti. Fora je sto ima i budala i robota koliko hoces:) A ja necu da dozvolim da sviram sa robotom ili radim u studiju sa robotom.
Super, on ima ekstra znanje, i da odlican bude umetnik, a onda ako na tren ukoci, ajde stavicu ovo jer to me neko naucio, tako bude jer to je covek i tako bi uradio i ja u toj situaciji, ali na srecu necu biti:)
Nema veze, tesku smo temu odabrali...

A to za midi fajlove je smesno:D znas i sam.
Ako ima nesto slicno ja bih voleo da cujem, okaci ovde pa cemo svi poslusati a ove dve stoje na mom sajtu. Moguce je da ima ako kazes, ja ne znam. Iskreno ovo kazem voleo bih cuti!
Ja ,, stvaram ,, u sobi za klavirom i to ima u svakoj pesmi : klavir, tekst, melodija i moje pevanje! A sta jos ima u pesmama to nije do mene vec do ljudi koji rade aranzmane. Meni su OK, i dalje cu svirati sve kako se budem osecao, sta mi se svira, sta vole ljudi.... Nadje se vaga, jer pevam ljudima a ne sebi, pa bila to klasika ili turbo shit.... Bog me stvorio u Srbiji... I naravno mora meni da se svidja ili se necu baviti muzikom nego idem u politiku, sport:D

P.S. Nikad nisam uvredio nikog i znam da nisam ni sad.
A ja se ne mogu uvrediti:)

Opusteno Pozzzzzzzzzz

HeatMan 06-08-2008 03:19 PM

bravo.. lepo recheno..

samo bih da te dopunim, nemam nishta protiv "midiota" kako bi ih neki ljudi nazvali.. ako to zvuchi dobro, zvuchi dobro.. nije jebeno bitno kako je nastalo, zar ne? ako tako razmishljate po pitanju mixa, onda tako razmishljajte po pitanju svega.. sve je to muzika, sve je to umetnost.. neko je nacrtao zalazak sunca, a neko ga je fotografisao.. neko je odsvirao ono shto je zeleo da chuje a neko ga je iskuckao..

ako vam zvuchi dobro, da li je zaista bitno da li je itb ili otb? da li iza dela stoji midijot ili neki iskusan muzichar koji zna da svira i u shuplje govno? meni nije.. ja cu i danas napraviti playlistu sabranu od chake khan, michael jacksona, quincy johnesa, bb kinga i penduluma i proppelerheadza.. ako godi uhu, godi uhu.. nije bitno kako je nastalo..

zashto svi, ali apsolutno svi ljudi koji se bave muzikom ili su samo aktivni slushaoci moraju da guraju nos u tudje zivote i da analiziraju kako je shta nastalo?

meni se Mona Lisa ne svidja. pljunite me. znate vishe od mene, zaboga neko zna kako je to nastalo i prichu iza toga.. niti mi se svidja kako zena izgleda, niti mi je neshto preterano dobro naslikano.. niti izaziva neke emocije u meni.. i ne neinteresuje me kako je nastalo (shto sam nazalost morao da znam).. Svidjaju mi se meki satovi i drugi svet (il kako se vec zove ona dalijeva slika sa konjima i slonovima sa ogromnim nogama?) od dalija.. i ne zalazim u to kako je to nastalo.. mozda je lik bio naduvan, mozda ga je ogledalo inspirisalo..

svidja mi se ceo novi album od chake khan.. da li mi je zaista bitno koliko je to iskuckano na kompu a koliko odsvirano? nije..

i stvarno mislim da je neozbiljno nekoga nazvati midijotom.. ako je chovek sluhista onda mu se sve oprashta.. ako radi dobru muziku, ne vidim zashto bi bio problem da je sve iskuckano..

sorry na offtopicu, necu vishe.. morao sam ovo da kazem, a poshto sam vec na temu shkolovanja rekao shta sam imao, ovo je pravi trenutak i mesto..

pozdrav

Ilija Ilic 06-08-2008 03:26 PM

Mozda i jesam a da to ne znam, zato i hocu da cujemo svi...

Opustenoo pOzzzzzz

Boki_R 07-08-2008 12:34 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 212107)
Intermeco :) (sa 18-e strane)

U redu "inter...", ali, sto jadnu dzumaricu vezaste interlegs?:shock: pa jos crvenom trakom.

master29 07-08-2008 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 212392)

i stvarno mislim da je neozbiljno nekoga nazvati midijotom.. ako je chovek sluhista onda mu se sve oprashta.. ako radi dobru muziku, ne vidim zashto bi bio problem da je sve iskuckano..
pozdrav

Moram Sale...................Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.Zamisli situaciju"Dolazis da pevas na midi files koji je pravljen u jednom tonalitetu.npr A mol,midi idijot pojma nema kako da transponuje pesmu u tonalitet koji mu ti kazes npr C mol.Sta onda????????Sledi pitanje midi idijota"koliko je to minus ili plus" na njegovom usranom aranzeru.Pazi a pri tom ne znaju ni odakle krece matrica,pogube se kad im kazes tonalitet.Ma strasno(PREVARA KLASICNA)To je samo jedan od primera,ima i te kako poznatih aranzera koji ne znaju ni jedan jedini akord da odsviraju,ama sve kucaju...ma nek je to najlepese....al je sramota po njih,sta kad im dodje malo pismeniji muzicar pa im kaze hocu pesmu iz tog i tog tonaliteta????Smesno je pricati o tome....Moj drug je zavrsio solo pevanje na Gracu i naisao na vrlo zanimljive aranzere nadaleko poznate u zemlji Srbiji,doneo im note tek malo da im pomogne kako bi oni trebali da to odrade,rekao im ajmo momci iz A mola,a oni ga pitali ajd nam ti pokazi gde je taj A mol na klavijaturi.......Koliko god da dobro zvuce,sta ce sutra kad ih neko pozove preko,ima da ih ismejavaju ko zadnje OVCE,a sami sebe vec ismejavaju jer je to KLASICNA PREVARA i sebe i drugih,sorry za OT necu vise na ovu temu,Pozz

master29 07-08-2008 02:46 PM

Secate li se brace blizanaca meleza,ne mogu trenutno imena da im se setim......:banghead: Sve je bilo vrh oni mega popularni,,,,ali iscuri informacija da su sasvim drugi ljudi pevali njihovu(tada plocu) sta bi sa njihovom lepotom i do jaja odradjenom plocom......NISTA,Kaznjeni su da za prevaru daju ljudima pare,od sramote se vise nikada nisu pojavili,cak mislim nisam siguran da im je dozivotno zabranjeno da se bave ovim poslom,kazem nisam sigurannnnn.A bilo je lepo......kod nas otvaraca usta pun ku..c,peva M.Mihajlovic i bogme je lepo......i treba po tvom da nas boli k..ac kako je nastalo bitno je da je lepo,e pa nije tako.........Pozz

"7" 07-08-2008 02:50 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212498)
Secate li se brace blizanaca meleza,ne mogu trenutno imena da im se setim......:banghead: Sve je bilo vrh oni mega popularni,,,,ali iscuri informacija da su sasvim drugi ljudi pevali njihovu(tada plocu) sta bi sa njihovom lepotom i do jaja odradjenom plocom......NISTA,Kaznjeni su da za prevaru daju ljudima pare,od sramote se vise nikada nisu pojavili,cak mislim nisam siguran da im je dozivotno zabranjeno da se bave ovim poslom,kazem nisam sigurannnnn.A bilo je lepo......kod nas otvaraca usta pun ku..c,peva M.Mihajlovic i bogme je lepo......i treba po tvom da nas boli k..ac kako je nastalo bitno je da je lepo,e pa nije tako.........Pozz

He he mislim da su Milli Vanilli u pitanju...

master29 07-08-2008 02:55 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 212501)
He he mislim da su Milli Vanilli u pitanju...

Bravo,bash oni....Pozz

dawid 07-08-2008 04:08 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212505)
Bravo,bash oni....Pozz

nisu im zabranili nego su otpali ko malter posle saznanja da su prevaranti. Jedan se posle toga navukao na drogu i umro. Pa onda ti aranziraj... :D

idekius 07-08-2008 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212493)
Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.

Pre neki dan ja skoknuo do Bovanskog Jazzera kraj Sokobaje, seo u bashtu kraj jazzera, pijem pivo, posmatram i eventualno slikam prirodne lepote http://img77.imageshack.us/img77/7582/jezeropn7.jpg , dakle uglavnom gledam svoja posla i bavim se uobichajenim aktivnostima... :)

Kad medjutim, pojavi se od nekuda ON i ukljuchi klavijaturu, te ja shvatih da lokal ima MUZIKU!
Na stalku od klavijature stoji plastichna tabla sa natpisom "RADE - 064 - xxx-xxx " :shock: Pustio lik midi fajl koji svojim ochajnim kvalitetom mekece iz one klavijature, ja povremeno bacim pogled na "Radeta", a on se smeshi i jednom u 10-ak sekundi nasloni na klavijaturu :D

E sad... nije samo "Rade"... da stvar bude jos gora ima on i pevacha!
Lik ne peva, vec zapomaze... Auuuu... ono treba chuti! :) Dodaje svoje fraze na ivici falsha, a Boga mi i prelazi tu ivicu i sakati ljudima pesme.

A uhvato se Olivera Dragojevica, Georgieva, Bjelog Dugmeta... pa kad dodje neki vishi deo u pevanju, to cepa ushi. Mislim da bi autori plakali od muke kada bi ga chuli :banghead: He, he... da je reda i zakona u muzici, autori bi morali da daju dozvolu za koriscenje tih midi fajlova, a sumnjam da bi iko normalan dao... barem onaj ko voli svoj pesmu, ne bi dozvolio onakva skrnavljenja...

master29 07-08-2008 04:57 PM

Deki,takvih idijota pun k..ac,nisam ja nesto kivan na njih neka rade svoj posao,kod svojih poslodavaca,ali ne mogu da pravdam to guranje disketa ili sad nasnimavanje na hard,pa pustanje ljudima.....posle i kad sviras ljudi ne veruju...ispadosmo svi prevaranti zbog takvih likova.....ejjjj ja transpozer u zivotu nisam ukljucio a kamoli nesto crnje i gore.....mozda zato sto kad sam poceo da sviram takve stvari se nisu nalazile na klavijaturama,sad samo sto ga na klavirima nema.....Ne mogu da pravdam neznalice i kraaaaajjjj.....To je klasicna prevara,u jednoj ruci drze casu u drugoj cigaretu a k...em sviraju,pa se narod pita ko ovde koga jebe........jos jednom se izvinjavam na ot,za neke stvari i te kako treba skola,ne mora da bude (muzicka)ali mora covek da zna ono sto radi.......pozz

Ilija Ilic 07-08-2008 06:27 PM

U zivotu nisam pevao na midi fajl, mada postujem i to. Midi fajl je umetnost:D

HeatMan 07-08-2008 07:14 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 212493)
Moram Sale...................Midi idijoti su midi idijoti i KRAJJJJJJ.Zamisli situaciju"Dolazis da pevas na midi files koji je pravljen u jednom tonalitetu.npr A mol,midi idijot pojma nema kako da transponuje pesmu u tonalitet koji mu ti kazes npr C mol.Sta onda????????Sledi pitanje midi idijota"koliko je to minus ili plus" na njegovom usranom aranzeru.Pazi a pri tom ne znaju ni odakle krece matrica,pogube se kad im kazes tonalitet.Ma strasno(PREVARA KLASICNA)To je samo jedan od primera,ima i te kako poznatih aranzera koji ne znaju ni jedan jedini akord da odsviraju,ama sve kucaju...ma nek je to najlepese....al je sramota po njih,sta kad im dodje malo pismeniji muzicar pa im kaze hocu pesmu iz tog i tog tonaliteta????Smesno je pricati o tome....Moj drug je zavrsio solo pevanje na Gracu i naisao na vrlo zanimljive aranzere nadaleko poznate u zemlji Srbiji,doneo im note tek malo da im pomogne kako bi oni trebali da to odrade,rekao im ajmo momci iz A mola,a oni ga pitali ajd nam ti pokazi gde je taj A mol na klavijaturi.......Koliko god da dobro zvuce,sta ce sutra kad ih neko pozove preko,ima da ih ismejavaju ko zadnje OVCE,a sami sebe vec ismejavaju jer je to KLASICNA PREVARA i sebe i drugih,sorry za OT necu vise na ovu temu,Pozz

dobro, ajd onda nisam dobro skapirao termin midijiota.. :? tu si upravu.. al takvih je pun kurac.. i shta sad raditi? nishta, pusti ih, budi bolji od njih..

kako kaze drug marchelo:

da li bi verovali u rechi i pesme moje
da vam u intervjuima zvuchim poput viki kiki i stoje
da sam nepismen ko majmun besprizoran poput proliva,
da sam isti kao oni, dal bi bio pobuna?

ako hocesh protiv njih,
budi bolji od njih,
ako hocesh stvarno protiv njih
ne pucaj kapislama na njih,

takvi su uvek postojali i uvek ce ih biti.. takvi su i pobedjivali na festivalima..

al opet, jbg.. meni neko da kaze kreni iz a sus7.. ja bih ga bledo gledao.. ne zato shto ne znam da odsviram taj akord, nego zato shto ne znam imena svih sranja.. osnove znam, glup nisam.. ali sam nezainteresovan za teoriju.. bar sam iskren..

pozdrav

btw, necesh mi verovati al josh nisam stigao da zovem majstora.. hahah.. bio sam u studiju 24/7 al nisam hteo da ga zovem pa da ga zapostavim..

p.p.s. nisi doshao na pivo.. :(

master29 07-08-2008 07:31 PM

Sale,sad ide Pan-fest....i ja radim po 18h dnevno...ide Septembar i pun k..ac izdanja.Tako da cemo iskoristiti to finale da se poubijamo kolektivno,do duse ja nemam pesmu tamo ali imam poziv i rado sam ga prihvatio.Pozz matori moj.

HeatMan 07-08-2008 07:41 PM

aj pa se vidimo onda tamo..

poz

Ilija Ilic 21-08-2008 04:26 PM

Nadje li neko pesme koje sam kopirao, midi fajlove...
Voleo bih da cujemo svi!
U suprotnom sam ,,autentican,, a to ne zvuci lepo nekima, jos i pobija mnoge argumente i ojacava temelje mojih:D

Malo sale:), al ostalo mi ovo interesantno jer se ticalo licno mene. Stvarno ako ima nesto voleo bih cuti, jer nikad mi nije padalo napamet stvarati nesto po nekoj semi, pesmi... nekoliko muzicara mi je reklo kao i moj gitarista ovim recima ,, ovaj solo mi nije logican uvek me tonovi povuku na gore,, ( prema skali, covek zavrsio akademiju a skida moju pesmu pa mu teze upamtiti ako nije ,, logicno,, )
Razmisljajuci, ako ima nesto to bi mi bila dobra fora skroz a da ne objasnjavam razloge necu biti shvacen, moze i na PM, ako neko nece javno ovde ili nije siguran ili...

P.S.
Stvarno smatram da ne vredjam nikog mojim stavom, koji niko ne moze da promeni, a ja se nikad necu sloziti da je muzika nauka. Jako je tesko zavrsiti to sve i ostati svoj, mozda ima izuzetaka, ja ih nisam sreo, one koje jesam svi sviraju istom tehnikom, istim smerom, istom psihologijom, istom emocijom... A dok god postoji Steve Vai ( primer ) to je dokaz sta je muzika, kao sto je moral dokaz da bog postoji.

opusteno Pozzzz

master29 21-08-2008 04:43 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 213739)
A dok god postoji Steve Vai ( primer ) to je dokaz sta je muzika, kao sto je moral dokaz da bog postoji.

opusteno Pozzzz

http://www.berklee.edu/news/2000/11/conv2000sv.html

Procitaj malo sta radi tvoj (primer)

Ilija Ilic 21-08-2008 06:37 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213745)

Slucajno ili namerno sam njega spomenuo:D E tako bi trebala vecina sa akademije da shvati muziku! Znamo dobro kako svira lik i da svira sve!

Ilija Ilic 21-08-2008 06:41 PM

Naravno nije poenta u Steve Vai, moze i Petruci ima lik cak i svoju skolu:wink: Nebitno, nema kraja prepirci, svako drugacije razmilslja sto je normalno:)

Ja jos cekam midi, pesme... koje sam kopirao:D tako mi rekli neki ovde...

Pozzzzz

silicon science 21-08-2008 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 213739)
kao sto je moral dokaz da bog postoji.

U je*ote nisam ovo znao:ups: :rolleyes: :confused: :shock:

master29 21-08-2008 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 213750)
Slucajno ili namerno sam njega spomenuo:D E tako bi trebala vecina sa akademije da shvati muziku! Znamo dobro kako svira lik i da svira sve!

Ilija on je skolovan covek...izuzetno skolovan,pozz:wink::wink:

master29 21-08-2008 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by Ilija Ilic (Post 213752)
Naravno nije poenta u Steve Vai, moze i Petruci ima lik cak i svoju skolu:wink: Nebitno, nema kraja prepirci, svako drugacije razmilslja sto je normalno:)

Ja jos cekam midi, pesme... koje sam kopirao:D tako mi rekli neki ovde...

Pozzzzz

Ja pojma nemam,ko ti je to za midi rekao....meni je ok to sto radis...i svako ko se trudi ima moje postovanje,jer je jako tesko krenuti tim pravcem...puno ulaganja itd.za to svaka cast...oko muzike se ne slazemo samo iz matematickog razloga...muzika je matematika jer se nota deli i sta sve josh,uzeo sam prost primer,a to je matematicka radnja,fizika je prisutna,jer cim silom delujes na npr dirku to je fizika"zakon sile"kad zatezes zice na gitari i da ne nabrajam sta josh.pozz

Ilija Ilic 22-08-2008 06:31 PM

Eto slazem se i ja sa ovim sto ti kazes! Samo uz sve dopune koje sam ja rekao u debati i to bi bilo to! Bez dopuna sam protivnik sto posto, jer sam protivnik kloniranja ljudi. Ima mnogo ljudi kojima je recimo Keba veci umetnik od Mocarta i ja postujem takav stav iz nekoliko razloga : umetnost nema granice, obojica rade za ljude a ne za sebe, ukusi su razliciti... I u redovnoj skoli ljudi uce istoriju a znamo da istorija svaki put drugacija ( zavisi od politike ), srecan sam sto su ljudi to provalili jer poznajem mnoge koji se bave istorijom i uzivaju u tome kao i mi u muzici ( sem robota:D )....
To za midi mi nisi ti rekao, znam i da ne bi :)
A ja stvarno iskreno hocu da poslusamo ako ima neka kopija.

Opustenooo pozzzzzzzzzzz

dexyco 23-08-2008 03:31 PM

Skolstvo, zabole me glava vise od toga. Pokusavam da iskobeljam neku normalnu semu, ali mi ne ide. FDU, pokusao, neuspeo, no to nije toliki problem, koliko to da su ljudi tamo postali jako neozbiljni, pa najverovatnije necu vise ni pokusavati. Trogodisnje strukovne na krsh Elektronskom u Nisu cisto zbog papirica, nece da moze, svaka godina treba fino da im se plati, plus na to ubedjivanje da je obrada videa zapravo otvaranje JPEG-a u Photoshop-u... :banghead: Ja sam iskreno odlucio da bar za sad krenem "na divlje" ili ti zanatlijsko skupljanje znanja, dok se neke stvari u skolstvu ne srede, a ne verujem da ce skoro...

master29 23-08-2008 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 214010)
Skolstvo, zabole me glava vise od toga. Pokusavam da iskobeljam neku normalnu semu, ali mi ne ide. FDU, pokusao, neuspeo, no to nije toliki problem, koliko to da su ljudi tamo postali jako neozbiljni, pa najverovatnije necu vise ni pokusavati. Trogodisnje strukovne na krsh Elektronskom u Nisu cisto zbog papirica, nece da moze, svaka godina treba fino da im se plati, plus na to ubedjivanje da je obrada videa zapravo otvaranje JPEG-a u Photoshop-u... :banghead: Ja sam iskreno odlucio da bar za sad krenem "na divlje" ili ti zanatlijsko skupljanje znanja, dok se neke stvari u skolstvu ne srede, a ne verujem da ce skoro...

Ma dobra je skola,al vi toj jos uvek ne znate,trazite se sa faksa na faks...treba jedan ali vredan i kraj.pozz

dexyco 23-08-2008 05:16 PM

Treba para za taj... ;)

master29 23-08-2008 05:21 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 214023)
Treba para za taj... ;)

jbg,malo peres sudove preko bare kod nekog musavog gazde...pa uvece sviras u nekom od nasih lokala...case lomim ruke mi krvave...usput nadjes vremena za ucenje i skolu...ako nisi neki genije pa te uzmu pod svoje i daju ti sve njihove blagodeti(stipendiju),hahahaha.i kod nas sada mozes sve to,evo ja imam par drugara koji tako rade......samo nema stipendije ako nisi guzonjin sin:rotfl::rotfl::rotfl:

dvuckovic 23-08-2008 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 213745)

Ovaj Steve Vai?

http://www.stsanders.com/index.php?v=1

Nema taj pojma.

master29 23-08-2008 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 214028)
Ovaj Steve Vai?

http://www.stsanders.com/index.php?v=1

Nema taj pojma.

Ovo je neki Vai sa rumskog:rotfl::rotfl::rotfl:

dvuckovic 23-08-2008 05:57 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 214032)
Ovo je neki Vai sa rumskog:rotfl::rotfl::rotfl:

Nije, Vaia sa rumskog znam odlicno.

master29 23-08-2008 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 214033)
Nije, Vaia sa rumskog znam odlicno.

Reci da znam i ja,treba mi za par slolaza:rotfl::rotfl::rotfl:

dvuckovic 23-08-2008 06:05 PM

http://www.rumski.com/forum/member.php?u=1500

master29 23-08-2008 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 214035)

Hvala puno...nisam znao da nam se prikljucio takav majstor.

All times are GMT +1. The time now is 08:12 PM.