Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   UAD 1 ili TC POWERCORE (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9612)

Eon 24-10-2004 08:21 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Quote:

Originally Posted by Eon
koliko UAD vuce efekata bez opterecenja procesora

Pa ja sam u zadnjem aranzmanu koristio Uad-a cak 95% opterecenja a to je cini mi se ako se ne varam nekih 13-14 plugova , mozda vise .. nisam brojao

:shock: :shock: :shock: , to je odlicno jebote

SandRob 24-10-2004 08:31 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Konacno stigao powercore .. prvo sam se uplasio kada sam video koliko je to cudo(vece od pulsara :roll: )

Zaista istina SandRob Megaverb mu je strava , koliku sirinu daje i kako to lepo upija .. nemam reci .. ali isto tako moram priznati da sam se vise odusevio UAD-om nego Powercore-om iako sam powercore platio duplo vise nego UAD-a koji ima puno vise plugova(uskoro cu uzeti sve plugove koji mi fale)

Sve u svemu ove dve sprave su cudo i nije mi zao ni jedan jedini eur koji sam dao .. Komotnost se odmah oseca kao i kvalitet samih aranzmana i produkcije , jos samo malo bolje da upoznam sve ove plugove i to je to ..

he, he... jesan ti ja reka da je uad zajeban. bas tako san i ja uzima. prvo uada pa odma posli njega powercore i moja reakcija je bila ista. odusevljenje sa uadom a malo razocarenje sa powercoreom. nekako mi je uvik zao sto powercore ima toliko snage a neman je sa cim iskoristit. da samo oni hocu izbacit jedan la2a da radi ko uadov to bi bi kraj svita. 8)

kupi jos taj pultec pro. isplati se. vidit ces sto radi od vokala ;) ... i ako mozes fairchild.
a to si dobro ucini sto nisi uze tu skuplju varijantu. ja ni ovaj x3 ne koristin a kamoli 5. ;)

meni je to genijalno jer napokon iman ono sto ocekujen. dakle, kad treba mixat glas zna se. ide jedan deeser (po potrebi), pultec pro i la2a. nema vise trazenja i experimentiranja 'just set it and forget it' :roll:
jos na to stavin neki efekt, ovisno o produkciji i to je to. inace na glasu (a i inace) vise volin classic nego megareverb, a u zadnje vrime koristin pulsarov timeworks p-100 - on je pooosebna prica. :lol:

na bubnju koristin 1176 kad hocu masniji zvuk, a fairchild kad hocu vise naglasit akcente. u zadnje vrime na bubanj najvise volin stavit uadov realverb-pro (nisu ni uadovi reverbi za bacit :mrgreen: ) i to je upravo zvuk koji zelin.
dakle, nema smisla trazit jeku koja ce zvucat 'bolje' - 'set it and foget it'. :wink:

Eon 24-10-2004 08:41 AM

pa zar je tolika razlika u odnosu na recimo pulsarove efekte??

SandRob 24-10-2004 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by Eon
pa zar je tolika razlika u odnosu na recimo pulsarove efekte??

zavisi, kako sto.
zato je najbolje imat svo troje i koristit ono sto najvise volis. :roll:

prednost uad-a i powercorea je sto imas sve u nuendu, a pulsarova sto imas odlican routhig koji je dusu da kod trackinga, monitoringa... a imas i originalne synthove, nenadjebivi psy-q, transcient designer, modular, optimaster (ko voli), jaako dobar masterverb-pro...

sad se suska da uad pravi novi reverb. pazi, oni vec imaju dva vrhunska a ovaj treci po svoj logici mora bit 'kraj svita' da bi uopce imalo smisla izbacivat ga. :idea:

pulsar je sad opet sjeba svih sa ovim timeworksovim p-100. za taj reverb stvaaarno nema alternative. a tip koji ga je napravi najavljuje nova iznenadjenja. :roll:

sto se powercorea tice, ko sto san vec reka, samo da izbacu jedan la2a uadove kvalitete i ja bi bi presritan. :mrgreen:

naravno, ovo je sve subjektivno, ali je dobro razminit iskustva. :wink:

SandRob 24-10-2004 09:16 AM

http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/utroba.jpg

powercore je duzi, pulsar je deblji, a uad je mali ali tehnicar ;)

STUDIOTON 24-10-2004 09:22 AM

Da Sandro naravno poslusah te i u zadnjoj pesmi koju sam snimao ubacih i pultec pro(iskoristio sam 14 slobodnih dana koriscenja :lol: ) i LA2A comp. i stravicno je .. sa pultecom mozes dobiti boju kakvu zelis , tako je kako da se izrazim .. masno .. nekako to sto radi pultec upija sama produkcija .. do sada sam sve i strasta radio da dodjem do tog sound-a a vidis sada sa pultecom sve moze .. i sto je najbitnije veoma lako .. nema nista sto ne bi trebalo da ima .. uad-ovi plugovi se sastoje od samo par klizaca i to je ono pravo .. nema klizac kao recimo na nekim native efektima koji ne sluzi nicemu .. vrtis gore-dole i ne cujes nikakve promene , kod uad-a je sve zaista profi uradjeno , a i plugovi su vizuelno isti kao i isti njihovi hardverski .. nemam reci , strava je ..

STUDIOTON 24-10-2004 09:26 AM

Auu , ja sam mislio da je jedino kod mene haos u kucistu , tu smo negde

P.S. Ja nemam vise mesta u PCI slotove .. sve popunjeno ..

1 Slot - USB
2 slot - EMU 1010
3 slot - EMU 0202
4 slot - UAD 1
5 slot - Powercore
6 slot - Radeon 9200

:wink: :D

Eon 24-10-2004 09:27 AM

opet se sve svodi na sve, nema veze jedno po jedno pa cu dogurati donekle.

STUDIOTON 24-10-2004 09:34 AM

@ SandRob

Cambridge Plug-In

Nesto mi do sada nisi uopste spomenuo ovaj .. demo je iskoricen tako da ne nisam mogao probati??

Vredi li ovo kupiti?

SandRob 24-10-2004 10:13 AM

cambridge!?
odlican je, ali mislin da ti nije neophodan.
imas onaj sonalksisov eq, a meni takodjer jako dobro zvuce i ona dva voxengoa curve i onaj drugi dinamicki, a ima ih jos...

All times are GMT +1. The time now is 09:23 AM.