Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   UAD-1 - napokon limiter!!! (i rasprava o masteringu) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=9526)

SandRob 10-02-2005 05:48 PM

ma nisan ja ni misli da ce se komentirat aranzman ili text. zanima me je prvenstveno mastering, ali jasno mi je da se to ne moze gledat van konteksta. :)

ok, kad smo vec toliko usli u stvar, da recen par rici kako je nastala. kad san je pisa u glavi mi je pjeva glas od macy gray i tad san bi jako pod uticajen njene prljave produkcije. stvar vjerojatno jos nebi ni snima, jer nisan ima text pa san je skoro bi i zaboravi. onda me jednu vecer zva prijatelj da je dosla amy i da in je dosadno u gradu, da bi se dosli u mene malo zajebavat. dosli su tu vecer i prvo mislili da ce snimat neku stvar od moga prijateja, ali amy ni bila zainteresirana, pa san jon ja odsvira ovu stvar. rekla je da je kul i da idemo snimit. onda su oni dvoje posli kupit viski za sebe i djus za mene, a ja san u medjuvremenu programira bubanj i harmonije. to je trajalo oko po ure.
kad su se vratili, ja san jon jos malo pjeva melodiju, da jon udje u uho,a ona je na bokun karte napisala refren i krenuli smo snimat. nisan zna da je vadila textove iz prosle ploce, ali san pretpostavi da jon je vecina toga bila u glavi od prije, ali dobro da se sitila. :mrgreen: inace, amy jo je kantautorica i sama sebi pise i muziku i textove, iako jon je muzika vise dodje ko hobi. :) doduse, konponirala je i muziku za seriju 'felicity' (bdv).
kad smo snimili sve glasove (nismo ih ni dovrsili) nasnimili smo jos bass i oni su posli ca. ja san sutradan malo sredi bubanj, doda virtualnega gitaristu i smiksa.

nego da se vratin na bubanj. ko sto san reka, zeli san da produkcija slici na macy gray, pa san pokusa tako slozit i bubanj. znaci nisan hti pravega bubnjara, bitno mi je bilo samo da vozi.
evo ga:
http://www.kvartetgorgonzola.com/purgatorio/bubanj.gif
ode se vidi da hat nije samo 'ta ta ta'... i da uz njega jos ima cabasa. to sto se to ne cuje, je stvar moga losega mixa i tu max ima pravo. 8)
evo i kako sami bubanj (dio sto je na slici) zvuci: mp3 - 195kb cuje se da nije pravi, ali ja san ovo i zeli dobit. e sad, sigurno se moze nac druga noga, drugi snare, moze se dodat jos neki sample i provuc ga kroz neki filter, ali to cemo ako se bude snimat popravo. :)
u pravon verziji ce bit puno vise svirke i naravno da ce bit duza. ovo je demo... a mooozda ucinimo neku 'c frazu' iako mislin da nece trebat.
ni arsen dedic nema refren skoro u nijednon stvari, pa su mu isto lipe. ;)

gitare, kad se snimu popravo moze bit samo puno bolje, s time da ce one bit puuuno diskretnije a glavnu ric ce vodit el. klavir. ode san smisa 3 gitare i svih ih provuka kroz doubler i 5 kila delaya. :mrgreen:

ono sto ja mislin da je najzanimljivije u ovon pismi su neobicne harmonije ili bolje receno slijed harmonija i melodija, koja je jednostavna ali takodjer neobicna obziron na akorde... ali ok, to je vec stvar shvacanja, ukusa i opcenito kako ko percipira muziku. :)

ma ima bi ja puno zanimljivijih stvari za pokazat, koje sad radin i koje nisu demo nego popravo, ali nesmin. :)

ANITA 10-02-2005 06:58 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ma ima bi ja puno zanimljivijih stvari za pokazat, koje sad radin i koje nisu demo nego popravo, ali nesmin. :)

8) I ja takoder.

Nego, trebali bi ove neke tekstove prebaciti tamo u promociju pod tvoj demo. Ak moze - admini?!

Sandro, ja takoder svoje pjesme skladam u par sati a onda na njima radim danima na "gustoci"...
Kad dode inpiracija, to je to! Inace nema niceg... Uopce nije pitanje kolicine vremena.

Nemoj se ti nista opravdavat jer je vazno da je pjesma dobra! A mastering cemo svi nauciti polako i biti velike face onda :wink: 8) . Pa cemo se mi praviti pametni na drugim forumima kopirajuci ono sto max kaze.... :wink: :rotfl:

SandRob 10-02-2005 07:21 PM

ma to sto max kaze uglavnon znan i ja teoretski (naravno ne sve), ali ono sto je bitno su konkretni primjeri i njegovi komentari i iskustva. osim toga, postoju i knjige u kojima sve lipo pise. :roll:
naravno, nije samo max znalac na ovemu forumu. kad san ja pocima, stalno san maltretira shota i redovito mu sla na emajl sve sto san snima, onda bi me on izgadi ko tovara i reka da mi je sve za %. onda bi ja popravi i posla opet, onda bi mi on napravi cilu skriptu sa ilustracijama konkretno sto moran popravit i na koji nacin... i tako malo pomalo covik uci.
eto, ja se nadan da san bi nelos ucenik. :mrgreen:

ANITA 10-02-2005 07:37 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ma to sto max kaze uglavnon znan i ja teoretski (naravno ne sve), ali ono sto je bitno su konkretni primjeri i njegovi komentari i iskustva. osim toga, postoju i knjige u kojima sve lipo pise. :roll:
naravno, nije samo max znalac na ovemu forumu.

Pa naravno da nije samo max znalac na ovom forumu!! Slazem se.
A i to s knjigama sto kazes je potpuna istina. Ja se uvijek latim knjige radije nego da za svaku glupost ovdje idem pitati (kao na pocetku :wink: ). Vise volim sama skuzit, probat, naci.... Uopce nemam potrebe raspravljati o svemu tome kad se sa time jednostavno treba puno "igrati" kad skuzis kako se uopce igra.

Max 10-02-2005 07:42 PM

citam vas ..... i poxdravljam

All times are GMT +1. The time now is 11:31 PM.