Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Tutorijali (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=88)
-   -   DAW - Optimizacija WinXP-a ! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8821)

alavuk 27-11-2006 10:48 PM

Re: DAW - Optimizacija WinXP-a !

cim osposobim makinu eto me da posrcem sta ima dobrog :]]] jel ti je ovaj nick tamo ? meni je ovaj ... vidimo se za koji dan na elite hub-u :]]]

Dexxy 27-11-2006 10:52 PM

Bez veze je sto na Elite Hub mogu samo korisnici SBB-a.

idekius 27-11-2006 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy
Bez veze je sto na Elite Hub mogu samo korisnici SBB-a.

Ufff... kakav je to download raj! Jesi li tamo, pa da divljamo?:)
I ne samo Elite Hub... ima tri hub-a... Elite, Novi Sad i Nis... Ali, koliko znam, hub-ovima se moze pristupiti samo iz Bg-a, Nisa i Novog Sada... Barem je tako bilo ranije...

Dexxy 27-11-2006 11:59 PM

Znam sve o cemu se radi. Kad sam u BG imam ga na SBB-u, ali kad sam uNS nemam, posto nisam na SBB-u. Neznam zasto samo korisnici SBB-a mogu, zato sto nema nikakvih povoljnisti (manje skidanje MB ili vremena)...

idekius 28-11-2006 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy
Znam sve o cemu se radi. Kad sam u BG imam ga na SBB-u, ali kad sam uNS nemam, posto nisam na SBB-u. Neznam zasto samo korisnici SBB-a mogu, zato sto nema nikakvih povoljnisti (manje skidanje MB ili vremena)...

Pa povoljnost je u tome sto ne opterecuje spoljni internet, vec radi u lokalnoj SBB-ovoj mrezi. Protok je brzi nego protok ka net-u, a net se ne usporava...

Dakle, ako recimo imas paket 256\128 kb\s, lokal (hub-ovi) ti radi na 512\384 kb\s potpuno odvojeno. To je za flat rate pakete ultra povoljno, jer se download ne obrachunava i dodje kao poklon preko brzine ka netu koju vec imas... i to duplo brze... pa recimo sa Huba skidas film, a net ti i dalje radi skroz normalno...

Sad, stvarno je steta sto je to zatvoreno u okvire SBB-a...

Dexxy 28-11-2006 12:32 AM

Da to je ok. Ja obicno uzimam neki pripejd paket od 2mb. I to mi radi extra, posto brdo stvari downloadujem sa neta. Uzeo sam prosli mesec FLAT 512, extra mi je bilo sporo. Download sa neta je bio oko 35-50k. A ovako mi je oko 250k.

idekius 28-11-2006 12:42 AM

Eh... pa ako koristis 2mb, onda je 512 stvarno sporo...:cool:

alavuk 28-11-2006 11:35 AM

samo da ispravim dekija , brzina u lokalu tj hub-u ti je 3x veca od kupljenog home flat rate paketa

HeatMan 26-01-2007 03:48 AM

Quote:

Originally Posted by SandRob
takodjer bi ti savjetova da nakon instalacije xp-a i sfp-a updateas drivere od konpjutera u Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) PC - meni se pokazalo da tako system najbolje radi.
................................
ima jos nesto bitno za lunu!
pazi da ti luna ne dijeli irq-ove sa necim! ova ploca je vrlo zajebana za to nastimat i ja to radim po princiupu "chorave koke", jer neznan drukcije sa ovon plocon :oops:
zbog ovega ti je dobro u biosu USB i sve portove koje ne koristis iskjucit!

ja sa ACPI-em ukljuchenim ni jednoj komponenti nisam mogao da diram IRQ.. morao sam da instaliram ponovo Win kao Standard PC...

klala mi se zvuchna sa grafichkom.. to je zajebano.. :)

edit: sad sam video da je ovo 6a strana.. jbg.. :)

Sasha Fishter 11-06-2007 02:05 PM

Evo mene s problemom, sve sam tuniral, al mi mrezna vise ne radi, a prije tuniranja je normalno radila...u cemu je problem?

"Unable to browse the network

The network is not present or not started"

??? Help ljudi

All times are GMT +1. The time now is 07:07 PM.