Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji DAW koristite? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47298)

Jan 09-04-2015 05:41 PM

Re: Koji DAW koristite?

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 365624)
Jesi probao da stavi? WASAPI umesto ASIO?

Znaci nije mi palo na pamet. Pokusacu odmah.

disco violence 10-04-2015 07:50 AM

Ja sam na Reperu,ali se igram i sa Magix proizvodima Samplitude i Sequoia koji su neverovatni,vidim da se ovde slabo pominju,ali sigurno zasluzuju mnogo vecu paznju.Repera koristim najvise zbog ustede resursa.

kVu 10-04-2015 12:49 PM

pa Sequoia je standard kod mastering inženjera :)

Jan 10-04-2015 05:39 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 365631)
Znaci nije mi palo na pamet. Pokusacu odmah.

Ista prica i sa wasapi drajverima, raspada se...

Ja sam jednom prilikom uporedjivao, sad ne znam koliko je to verodostojno, koliko mogu da poteram instanci odredjenih plug-ova pre pocetka raspadanja i krckanja i redosled je isao ovako od najgorih do najboljih, barem kod mene:

Samplitude (Sequoia), Reaper, Cubase 5, S1

S1 je ubedljivo najvise mogao da pogura, za 10% vise od C5, a oboje i C5 i S1 su mogli za skoro 50% vise od Reaper-a i drustva da poguraju procesinga...

Iskreno, mislio sam da ce C5 zbog "starosti" programa da bude na dnu, ali sam bio iznenadjen.

Imam par klijenata koji rade u Samplitudu, i hteo sam da vidim malo kako funkcionise, medjutim CPU potrosnja me je odvratila

awacs 11-04-2015 02:40 PM

Quote:

Originally Posted by kVu (Post 365627)
a ja mislim da je ova rasprava potpuno nepotrebna :D

Ukradoh ovo za potpis.

Pozdrav,

Vasa

Ghost Dog 12-04-2015 09:44 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 365639)
Ista prica i sa wasapi drajverima, raspada se...

Ja sam jednom prilikom uporedjivao, sad ne znam koliko je to verodostojno, koliko mogu da poteram instanci odredjenih plug-ova pre pocetka raspadanja i krckanja i redosled je isao ovako od najgorih do najboljih, barem kod mene:

Samplitude (Sequoia), Reaper, Cubase 5, S1

S1 je ubedljivo najvise mogao da pogura, za 10% vise od C5, a oboje i C5 i S1 su mogli za skoro 50% vise od Reaper-a i drustva da poguraju procesinga...

Iskreno, mislio sam da ce C5 zbog "starosti" programa da bude na dnu, ali sam bio iznenadjen.

Imam par klijenata koji rade u Samplitudu, i hteo sam da vidim malo kako funkcionise, medjutim CPU potrosnja me je odvratila

Nažalost, dešava se.

Meni je stvarno neobično da čujem da je C5 bolji od navedenih (po datom pitanju). :)

Moje iskustvo - sasvim suprotno.

1) REAPER (WASAPI);
2) C7 Elements; S1;
3) C8 Elements (pomalo neprijatno iznenađenje, s obzirom na najave da će moći da pogura boga oca);
4) C5

Edit:

Au bre, C8 Elements, 32-bitna verzija neće čak ni da prikaže menije (64-bitna verzija prikazuje, ali 64-bitne verzije CB-a su meni uvek slabije radile i mogle manje da poguraju). :confused: Da li je do OS-a koji je 64-bitni, ili je nešto peto (ili je neki bag).

Jan 12-04-2015 11:05 AM

Quote:

Originally Posted by ndv (Post 365658)
Na?alost, de?ava se.

Meni je stvarno neobično da čujem da je C5 bolji od navedenih (po datom pitanju). :)

Moje iskustvo - sasvim suprotno.

1) REAPER (WASAPI);
2) C7 Elements; S1;
3) C8 Elements (pomalo neprijatno iznenađenje, s obzirom na najave da će moći da pogura boga oca);
4) C5

Edit:

Au bre, C8 Elements, 32-bitna verzija neće čak ni da prika?e menije (64-bitna verzija prikazuje, ali 64-bitne verzije CB-a su meni uvek slabije radile i mogle manje da poguraju). :confused: Da li je do OS-a koji je 64-bitni, ili je ne?to peto (ili je neki bag).

Meni je isto x64 sistem, 7 do duse nije SP1, nisam zeleo da ga update-ujem jer su mi drajveri radili stabilno... Mada je zreo za jedan clean instal, vec 5 godina gura...

Jel C8 Elements ima da se nadje negde online ili samo legala ? :D

Ghost Dog 12-04-2015 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 365662)
.... Jel C8 Elements ima da se nadje negde online ili samo legala ? :D

Ja vidim samo demo na sajtu proizvođača. Drugo neću ni da tra?im; stvarno mi se ne dopada.

Shot 12-04-2015 06:19 PM

Ali niste baš realni kada uspoređujete C5 u 32bitnoj verziji s nekim drugima koji su noviji i možebitno rade na 64 bita.
Ja se pomalo navikavam na C8 na 64 bita i on stvarno radi izvrsno. Ružan je, odvratan, ali tako mi je bilo i kada sam prelazio sa Cubase VST5 na Cubase SX3 još davno.
Ali imam osjećaj da C8 stvarno žvače pluginove jako stabilno...
A to je neusporedivo s C5...

branoy 12-04-2015 07:16 PM

Sequence 9 mislim da je najbolji sto postoji. brutalaaaaaaaaaaaaa

All times are GMT +1. The time now is 11:41 AM.