![]() |
Re: Rifovi u Srbistanu - Blog
Ajde bolan nemoj stalno biti namrgođen. Ja sam ti prototip paćenika opisanog u tvom blogu, koji pokušava da bude i muzičar i producent i miksadžija i dizajner omota i režiser i snimatelj spotova (pa i bloger, kad smo već kod toga). Totalno si pogrešno shvatio te dve reči.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Znam, zato si me i zbunio jer si po formi zvu?ao kao da se ne sla?e? a napisao ne?to ?to je, imao sam utisak, isto ono ?to sam i ja rekao :)
E sad to oko tapeta je zapravo komplikovano jer je takvo shvatanje muzike delom upravo posledica overdrive-a muzike koja ve? dve decenije preplavljuje TV i radio a koja je takva da lako prolazi ali ne daje mogu?nost da se ljudi zaista emotivno investiraju u nju. Pa se to onda opet vra?a na ono ?to sam ranije pominjao, tj. da mnogi vide pona?anje muzi?ke industrije kao vid kanibalizma ili laganog samoubistva jer je radi kratkoro?nog profita prakti?no ugro?en posao u celini. Jer iako je pad tira?a bio neminovan, publika je i dalje spremna da plati izdanje - ali samo ako joj je zaista stalo i ako ose?a da time uspostavlja konekciju sa bendom ili solistom. |
Quote:
Quote:
Na kraju, a što je po meni najvažnije, pop muzika više nije najzabavnija stvar na svetu. Klincima je kudikamo zabavnije da sami sebe snimaju kako povraćaju u klonji ili se krešu nego da slušaju neke budale koje grebu po instrumentima. Iskreno govoreći, razumem ih. A da se ne zavaravamo — pop muzika je pre svega zabava. E, više nije glavna zabava, zato je valjda Will.I.Am rešio da promoviše gadget za iPhone koji poboljšava performanse slike, a ne zvuka. Sapienti sati. Pozdrav, Vasa |
Quote:
Quote:
Na stranu manjkavosti internet komunikacije, mo?da ne?to nije jasno: ovakav blog je neka vrsta istra?iva?kog rada, mojih je mo?da 5%, a to je zapravo na?in kako ?u informacije zapakovati i izneti. Kad krene ova vrsta pri?e, mo?da ispada da "branim" ne?to kao da se radi o mom stavu, ili da gu?im sagovornika protivljenjem, a to me smara. jer tih 95% sadr?aja koje iznesem je ne?to ?to je jednostavno tako, ?to je prisutno, ?to sam saznao. Nisam ja odlu?io da je ne?to takvo kakvo je ili ga takvog zamislio, samo je jednostavno tako. Tehni?ki ne mogu za nekog drugog izneti sav materijal koji je sa?vakan u blog, jer se radi o satima i satima ?itanja i gledanja ne?ega ?to me, eto, interesuje. Potrebna je neka vrsta otvorenosti i dobre volje da se razmisli, mo?da nekad i dovede u pitanje sopstveno vi?enje stvari. Situacija u kojoj obja?njavam ne?to dodatno, van bloga mi je mrska i besmislena jer proma?uje poentu, motiv zbog kog, uostalom, ?itam neke blogove drugih ljudi ili odre?ene ?asopise jer sam ?elim da ?ujem ne?to novo, da saznam. Ne zna?i da ne ?elim feedback, dapa?e, volim kad neko pro?ita pa se zapita, pa ima neki svoj ugao gledanja na materiju, ali ako slu?ajno do?e do toga da moram da vr?im nevoljno neku vrstu "odbrane magistrature", to mi je u?asno ne samo jer takva pri?a ni?ta ne donosi, nego ?to to zna?i da ta druga osoba nije izvukla ni?ta kvalitetno iz onoga ?to sam joj ponudio, kao da kuva? ru?ak a onda ljudi za koje si kuvao ne u?ivaju u klopi. A ako ?utim i uzvratim sa nekom varijantom "hvala ti na mi?ljenju" i to mi je trulo, jer mi je o?igledno da je neko potpuno proma?io ono ?to sam napisao. Ako samo preko?im komentar te osobe i ne poku?am objasniti, pokazujem neku vrstu malodu?nosti. Za?to sam napisao bilo ?ta ako me nije briga da li ljudi pro?itano shvataju na pravi na?in, zar nije vrsta po?tovanja poku?ati objasniti nekome da mo?da ne?to ne vidi? A opet, na?alost, to je i dobar recept da neko misli da si nadmen, da name?e? mi?ljenje i ne prihvata? kritiku. Te?ko je na?i sredinu. Postavljao sam ti ova pitanja i komentare da bih jasnije video kako si ti do?iveo napisano, izme?u ostalog jer znam da tebi dobro rade klikeri i ?to, ve? zna?, cenim tvoje mi?ljenje. U svakom slu?aju drago mi je ako si odvojio vreme da pro?ita?, zaista. Ne samo tebi, hvala bilo kome. |
<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/GowCEiZkU70" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Od pocetka citam Dusanove blogove, i iako se sa nekim stvarima ne slazem, potpuno podrzavam ideju. Mislim da bi mozda bilo svrsihodnije bilo da ljudi kao Vasa ( da se ne shvati pogresno - voleo bih da citam njihovo vidjenje istih stvari) a i ostala ekipa koja IMA ZNANJA I ISKUSTVA napise neko slovce na tu temu ali van okvira ovog foruma.
Zasto tako mislim? Zato sto kod nas klinci NEMAJU GDE da procitaju malo o rok (vrlo generalno) muzici, nema te magije u citanju, o tome se kod nas ne prica ... a svakako mislim da bi to doprinelo borbi sa... stranim neprijateljima :) Cak i da napravite isti sajt gde ce biti misljenja razlicitih ljudi (koja ne moraju biti ista) mislim da bi imalo mnooogo vise smisla nego mracenje i polivanje po forumu. Imamo taj neki hendikep, da strasno lako pljunemo na tudji rad, i nemamo svest o tome da se neko potrudio da napravi taj beat tu strofu taj tekst taj blog ... Sa te strane potpuno razumem Dusana, i iako se mozda ne slazem sa nekoliko njegovih argumenata i vidjenja, ne bih voleo da spizdi i digne ruke od bloga zbog "besmislenosti" ili ne daj boze obeshrabrenja nas kao nacije. |
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. @darkstar: ?ao mi je ako je iko pomislio da u ovom threadu bilo ko bilo koga poliva. Pa ni Znak. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
odgovori u plavom...
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:18 PM. |