![]() |
Re: Novi Korg ms-20 mini -analogni monosint
Quote:
Ako si primetio, ja ti se nisam obraćao lično, uglavnom sam kometarisao stanje svesti prosečnog konzumenta muzičkih uređaja (u koje spadaju i kompjuteri, softver, sva?ta ne?to). Dalje, ja ti nijednog trenutka nisam rekao da ne treba da kupi? Korg MS20 Mini ili bilo koje sokoćalo koje ti je srcu milo. Tvoji novci, tvoja odluka. Isto sam rekao i članu koji je svojevremeno pazario SSL Channel Strip da bi snimao duvačke orkestre kanal po kanal. O samom Korgu MS20 sam rekao ?ta sam imao u svoja prva dva posta na ovu temu (drage uspomene i ostalo). Molim te samo da od mene ne tra?i? da zaboravim svoja sopstvena iskustva (dobra i lo?a, sa sintisajzerima, izgradnjom studija, čime god...), po?to na?alost ne mogu. A i blam me da ih prećutkujem. Pozdrav, Vasa |
Quote:
A jel mozes ti nama da objasnis sta ocekujes od Korga? Kako ce ti on pomoci u stvaranju muzike i sta on ima a da drugi synth nema? Ili je samo zato sto ima patch chords i dugmice a kosta ?600? To su samo iste bojice ili flomasteri od drugog proizvodjaca... Najinteresantnije mi je sto likovi kao Deadmou5 kupuju (sa velikim popustom) analogne sitove na metar - umesto tapeta u studiju a i dalje 90% produkcije dradjuje na PC-ju !! Ja ga nikad nisam video na njegovim youtube videima iz studija da nesto radi sa njima..sem da kao nesto nabada...mislim, i sam je priznao da se oko njih jos zalama i da mu treba "forewer" da dobije neki usable sound !! Kod njega je to veliki deo imidza, pored one miki mouse glave... EMI (koji ima procenat OD SVEGA STO ON RADI / reklamira itd..) i njego manager maksimalno iskoriscavaju njegov imidz za raznorazne reklame, zato se ne treba paliti nogo na to... A ako pricamo o skupljanu sprava (kolekcionar) ond je sve to druga prica... |
Quote:
2. Inspiracija - najbitnija stvar. Smara me i odbija od pravljenja muzike chmaranje sa misem po ekranu. Midi kontroleri su mi oduzeli pola zivota: i na Mac i na Pc. Plus su neinspirativni. Plus ne mogu da mrdnem nigde sa takvim setapom a da me ne zezaju drajveri zbog nekog volshebnog razloga. 3. Kad pogledas cene soft sintova, bolje mi je da kupim nesto opipljivo. A necemo o dostupnosti krekovanog softa, jer nije primereno. Mogu i jos da pisem, mozda posle, moram da chuvam klinca zena me hejtuje |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
evo i ja da kazem nesto za dnevnik tj pred ednooki(makedonska verzija nikad izvini samo u animiranom izdanju) , igrom slucaja daddy z je imao vremena i zivaca da mi odradi uslugu a to je da sa istim settingsima uporedimo famozni grok sm02 i pravi ms 20 , nisam cackao korg ms20vstI jer netom kruze price da grok ima slican filter ono sto sam dobio od daddy z-a em sto nema veze em urla(veoma debela 303 rezonanca maltene i tip zvuka) em izbija taj cuveni ms20 zvuk ... ako je taj novi ms20 priblizno dobar za koliko je smanjen super , a sto se tice kupovine hardvera u danasnje vreme , izbor je nikad veci i nikad jeftiniji pre svega mislim na ono sto sam postovao u ovoj sekciji + minibrute arturija + alesis micron+m-audio venom+mininova .... ispada da je softver veoma skup...jedino sto se meni svidja od virtuelnih sintova jesu i da ih bas intezivno koristim d16 stvarcice , ts-substance (jeneno masni freee synth) i fxpansion sintovi ... a da ima i fina emulacija jx8p-a ali sve dok se ne ubaci posle saturn nije ni priblizno toj masnoci ali karakter da je preslikan veoma uspesno ...
|
Quote:
iako i danas i ma vrlo smisla, DSP pricha je imala vise smisla pre vise od 10 godina, dok su rachunari bili bulja... Pa je to bio jedini nachin (citaj ProTools sa hd kartama) da dodjes do ITB produkcije. Smatram da se tako i PT zapatio kao svetski standard, ljudi navikli, ceo sistem dobijes koji sljaka. Mozda je i drugachije cinjenicno stanje,ispravite me.. |
Quote:
Nego, kad neko kupi neku spravu i pominje da je koristi (ne samo synth nego štagod), ne bi bilo loše ni da pošalje neki link sa napomenom na šta da se obrati pažnja, pa da to može i da se čuje u akciji. Mislim, nešto sa bine, ili neko izdanje, tako nešto. Pozdrav, Vasa |
Imao sam i Virus na Pro Tools-u (Mix i HD sistemu) i tog mi je najzalije sad (sto ga nema na native sistemima). Koliko se secam, fora je bila da je bio 100% kompatibilan sa hardware verzijom !!?? :D
..ako PT otvara SVE farbe sa hardware-a, znaci DSP = DSP ??:D a o "masti" i "debljini" ne volim da pricam, jer sam se puno puta uverio da neke masne farbe moraju da se "krate" da bi sele lepo u miks !! |
Quote:
Zvuk je bolji naravno jer ima 192 khz konverziju i ima dedicated DSP processing. Sound engine anyone? Quote:
Pa naravno da je bolji zvuk sa DSP processinga. Probaj napraviti nešto na TDM-u pa onda to isto napravi na PT native i javi nam utiske :wink: |
Quote:
To što ja nisam uspeo da primetim kako je "zvuk" TDM pluginova bolji od RTAS (dakle non-DSP) varijanti istih samo znači da ja ni ne zaslužujem da radim u DSP okruženju. Tako da je sve na svom mestu. Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 02:42 PM. |