![]() |
Re: Koji MIDI kontroler kupiti?
Stigao Impuls :) dodu?e iz Budimpe?te, prijateljskim kanalima. ;) Fina stvarčica, meni lično se dirke sviđaju, ostalo tek treba da proučim.
|
Videces ...extra ce ti raditi ...ja imam sve pohvale za njega ... a automap kada se sve namesti, sljaka fenomenalno ;) I dalje sam ti na raspolaganju ako nesto zapne
|
Prvo, uzdravlje da je koristis...:thumbsup:
Da se pohvalim i ja, i meni stigo impuls 61 prosle nedelje, konacno...8-) sta da kazem za pocetak, dirke su mi super, otvorim kontakt i cepaza, to je to, nije bas klavinova, al pa nije ni ko maudio moj...padovi su paa tek super, prvi put da vidim da su active pressure sensitive, ali ne ono 5/10 stepena osetljivosti, nego stisnes pad i koliko pritiskas tacnu jacinu ti ispisuje na lcdu i tom jacinom recimo ide roll na dobosu, sto mi je ekstra. apredjijatori fenomenlno rade, ima onaj fazon uzlazni i silazni itd itd, pa modifikacijama nikad kraja, noga na sustejn i stvarno super, od jednog zvuka dobijes 500 modifikacija... pa sve to po akordima i odma krece inspirejshn :) automap me malo hebe, (tj. jos se navikavam) radi super automap, stvarno intuitivno odradjeno, i tehnicka podrska je super, ima templejta za sve moguce pluginove sa sajta se samo ucita...nego tek trebam provaljivati, svidelo mi se sto odma u kontroleru ima templejte za recimo kontakt, masive, live, fm8, reason, itd itd i jos blanko mesta, ali nije imao za cubase pa sam naknadno provaljivao i podesavao, ima 1000 podesenja tek se navikavam, studiara se manual laganeze :)...ali svaki dan provalim nesto novo sto mi mnogo olaksa rad i na kraju da inspiraciju... jos ako ucitam neke baze sto imaju vec akorde pa samo radis modifikacije, lele lele nikad kraja igri :grin: e sad jedino sto mi maalo samo smeta a to je ruku na srce za tu klasu sasvim ocekivati su slajderi koji imaju malo grublji feel, ali sve precizno, isto i potovi, mozda malo jeftinija izrada ali rade sasvim precizno...generalno, za te pare vredi svaki dinar, i sasvim je opravdalo moja ocekivanja, cak i vise, resio sam pitanje glavnog midi kontrolera... Ne volim da dajem ljudima izjave tipa "uzmi ono sto sam i ja neces se pokajati", svako ima svoj ukus, ali od mene za impulse cista 10ka, uzeci u obzir klasu, dirke, cenu, ergonomiju, kvalitet izrade, sta se sve dobija, support, a i to da sam probao ostale iz istog ranga, ovaj je definitivno best buy...(za sada, dok se ne pojave neki drugi tipa maudio air ili nektar panorama...) jos samo da ustekam za Mininovu koja me je odusevila i resim pitanje nekog mini sinta...i ostalo sve na rasprodaju :) |
Quote:
Meni je maltene sve novo jer mi je ovo prvi kontroler a i učim da radim u Abletonu tako da se sporije snalazim ali ovo malo ?to sam isprobala mi se veoma sviđa. :) Gomila mogućnosti, i vi?e nego ?to mi je trenutno potrebno. |
Quote:
e sad za ableton, ja evo posle 2004-te instalirao i niiiista se ne snalazim, naviklo govedo na pt/cb/rsn/st1/fruti, realno pojma neam da radim u njemu, vise mi je nekako za triggering, ponovo pricamo u rukama mandusica vuka i te price, ali znam dosta ljudi pravi ludilo u njemu tako da covek se uci dok je ziv :) |
Quote:
Dolazila u Beograd jednom a u Novi Sad vi?e puta lično, ostavila ime i telefon, zvala telefonom svaki put kad je stizala nova tura (bilo ih je bar četiri) i svaki put 'nije stigao u ovoj turi'. I tako od početka decembra do sredine februara. Od mene dosta. Čak sam u međuvremenu od njih uzela karticu i pedalu. |
ne znam, ne bih da imenujem osobe, meni su izasli u susret, samo stos je sto sam ja zvao sve moguce radnje po Srbiji, ne znajuci da ce te radnje da zovu artist i da traze klavijaturu, i na kraju kad sam im reko da ako su ih zvale ostale "muzicke kuce" i trazile im tu klavijaturu to treba ionako meni da stigne...pa eto mozda su mi zbog toga izasli u susret...
e dobro me podseti za pedalu, koji si model uzela? tj pitanjce za sve, koje su dobre pedale za sustain eventualno expression? ja imam jednu DIY sto sam pravio, skinuo mikroprekidac klik od misa i spakovao u plastiku onu od audio kasete (ne znam dal je jos neko pravio tako), sljaka ali ima samo on off...koju da uzmem? |
Ja sam za sustain pedalu uzela M-Audio SP-2.
|
Quote:
Inace AKAI izgleda dobro, ima cak i CV kontrole (ako treba nekome) i touch sensitive slajdere. Nikako da se namilim da odem do Artista da probam te njegove dirke. Sto se Impulsa tice, zar on nema poluhammer dirke (kao klavirske) ? Ja vise volim one mekane - synth-like. Ne znam kakve su stavili u ovog AKAIja http://www.futuremusic.com/news/images/akai-max49.jpg |
ja ovaj nisam probao, mada trziste ce tek sad da dobije ekspanziju u ovom polju...a dirke su poluotezane, znaci isto kao i novation...ali je cena za akai velika, a dosta proizvodjaca vec krenulo da izbacuje sa jos dodatim funkcijama za te pare... maudio axiom air, nektar panorama (sa full color ekranom i moto faderom) itd itd...
http://www.reeldigitalnews.com/wp-co...iom-air-61.jpg http://www.ziogiorgio.it/images/2009...anorama_p6.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 12:07 AM. |