![]() |
Re: NI Classic compressors (da, jos jedan!)
Quote:
Zbog ovog njihovog hoax-a o emulaciji izoblicavanja kada se njihovi analog pluginovi guraju u crveno su mi zestoko pali u ocima ... Vec onda sa analog dugmetom su mi zasmrdeli, ako "analog" znaci samo brdo shuma onda okej, totalno su izlagali ljude za pregrst stvari... Pre bih uzeo Fabfilter PRO C koji je ono cist digitalan kompresor bez gui-a nekog klasicnog hardverskog kompresora nego bilo koji njihov kompresor... Dopadao mi se API 2500 ali kako korisnici hardvera kazu ni on nema tu boju za koju waves tvrdi da ima... Softube daje nesto konrektno recimo, oduvek, fabfilter ne prodaje price... Ja sam se oduvek pitao zasto Waves nije uradio neki dobri algoritamski reverb, imaju Rverb i Trueverb, obojicu ih Valhallaroom od 50$ jede za dorucak Zaboravio sam da kazem da mi se dopada i Waves L3 Multiband, voleo bih da tome nadjem zamenu :) |
Quote:
Null testovi su možda OK kao nekakav forenzički dokazni materijal, ali nemaju mnogo smisla u realnom procenjivanju upotrebljivosti nekog plugina, pogotovo ako se radi o tim "emulacijama analogije". U analogno doba nisi mogao ni da sanjaš da dobiješ "pravu nulu" između dva kanala na istom miks pultu, pošto je svaki kanal radio malo drugačije, svaki kontakt se ponašao malo drugačije itd. A sumnjam i da bi se LA-2A iz Pinka i LA-2A iz CLA studija "anulirali" međusobno. Quote:
Zašto bi uopšte trebalo da me boli uvo što je neko emulirao neku konkretnu spravu koja je nekad bila "zakon za glas, doboš, kick, bas"? Najmanje je važno da li se emulacija ponaša isto kao original, ni svi originali se ne ponašaju isto. Ako je do saturacije, ko može da spreči nekoga da saturiše glas kroz Marshall JCM 800 ili Fender Bassman umesto kroz nešto što se zove "saturator" ili "limiter sa odličnom saturacijom"? Uostalom, odavno je poznato da bejzbol palicom možeš da udariš lopticu, a možeš i nekom da razbiješ glavu. Baš kao što u Leslie amp možeš da pošalješ Hammond B3, gitaru ili Lennonov glas... Da naglasim - ne obraćam se nikome konkretno, samo podsećam na to da svi imamo gomilu haljina u ormanu, ali ponekad ne umemo da ih prepoznamo. Pozdrav, Vasa |
Quote:
Po istom principu ima pobornika i da je dither nepotreban jer se kvantizacijska distorzija desava previse 'nisko', ali se ne uzima u obzir akumulacija u koracima |
Quote:
Bas zbog toga sto kazes da nije bitno da li je emulirano to ili ne, i da mozes da uzmes signal i provuces posle toga kroz saturator ili marshala kao sto kazes, ja kazem da bih pre platio 200$ za Fabfilter Pro-C koji me ne laze da radi nesto sto ne radi, nego li za 200$ Waves CLA-2A koji me laze da emulira output saturaciju srazmerno dodatom gain-u itd... |
Quote:
EDIT: Ma ni u ludilu u realnim situacijama ne bi zeleo da gurnes neki output toliko u crveno, osim ako ne zelis da dobijes fuzz distorziju, koliko sam ja pritiso CLA na ovim primerima... Ili pak gore sto je okacio Psionic, pa se i on iznenadio sto nema nikakvog izoblicenja... Pa ja verujem da bi prava sprava pregorela u takvim uslovima kamo li da signal ostane tako cist Pazi sad ovo 3 vezana CLA-2A sa outputom do maksimuma, 100DBFS u plusu, kad se atenuira nista se ne desava. Desava se mala promena spektruma, novonastali signal je za nijansu tamniji. Evo sad cu da okacim. Pa nemojte mi reci da ako vezem 3 komada LA2a jedan za drugim i sve odpanjim do kraja da nikakvo krcanje necu da cujem. Dakle sve sto CLA-2a ima je neka staticna promena spektruma, i mozda neka harmonicka distorzija koja je toliko miniminalna da mozete da vezete 20 plugina u lancu kad se atenuira iza svakog, ne desava se gotovo nista http://www.mediafire.com/?5gwidduv241z63w Evo, tri vezana CLA-ova maksimalno u plusu, sve ukupno, kako Cubase kaze 100 db preko nule. O kakvoj emulaciji output stage-a mi ovde pricamo. Ja ovde cujem samo promenu u spektru, pa da je prava sprava toliko gurnuta verujem da bi ostalo nesto nalik belom shumu NI je cak mozda i prenaglasio saturaciju na outputu |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Nastavili su da implementiraju isti sistem i u naredne plugs Ista stvar je i sa Sonnox limiterom - naguraj u njega ako oces 10000db gaina i neces dobiti nikakav klip:):wink: Waves-ovi plugs ne rade emulaciju overdrive kao na realnim spravama, i to je po meni ok. Na kraju krajeva, sve su to 'virtuelne verzije' i daju sebi slobodu po tom pitanju. Ono sto ja radim je koristenje Nebula pre/post nekog pluga koji je emulacija - radi vrlo fino na taj nacin moram priznati. Imam dosta komercijalnih Nebula libraries i to je za sad najpribliznije nekim realnim spravama, ali mi se CPU otprilike dimi svaki put :D |
Quote:
Heh, meni se i bez nebule dimi :) Quote:
Quote:
|
Quote:
Pricao sam i sa Paul Frindle na FB i bas sam ga pitao za to o cemu ovde raspravljamo....da ti ne kazem sta mi je covek rekao, bas i vezi SSL-a(cije kanale Waves modeluje) u cijem je dizajniranju bio ukljucen - nema tu nikakve magije itd. U principu kad preteras (na realnoj spravi) dobijes obican hard clip koji mozes cuti na gomili hiphop albuma:) A klipovanje/saturaciju/distorziju Neve 1073 mozes cuti na gomili pesama NIN, Downward Spiral npr. |
All times are GMT +1. The time now is 04:01 AM. |