![]() |
Re: Armin van Buren
mozda bi bilo pametnije uloziti trud u ucenju kako bi se prevazislo tih 5 % kvaliteta nego uloziti u hardver da bi se napredovalo..Poznajem par ljudi koji se ne razumiju u tehnikalije niti umiju objasniti neke principe rada a trake im zvuce mnogo bolje nego nekim "strucnjacima"
|
možemo to i ovako da preformulišemo, kao sumarum - UVEK je pametno uložiti u slušanje, što ne važi i za hardware. Ne uvek. Uglavnom. A apsolutno uvek vredi uložiti više truda :)
|
Quote:
|
Naravno da HW zaslužuje ogromnu pažnju, poslednjih 8 godina mixam ITB, isključivo sa plugovima , izdaje, nastupam, sada dolazi težnja za napredkom, bez odgovarajućeg HW ne mogu dalje, jednostavno sam došao do maximuma koji trenutno mogu da izvučem. Prvi upgrade je slušanje naravno, sa Adam sam prešao na Focal 6 Be, neopisivi rezultati.
Što se Armina tiče, postiže fine rezultate samo sa ITB ali se ne može uporediti sa nekim producentim, nažalost znam ih dosta koji imaju gomiu HW ali rezultati nisu na nivou, ali ću istaći jednog čiji rezultati su više nego na nivou (pričam o dance muzici) Tomcraft i Tim Healey. Opet mogu pomenuti i Skrillexa, čoveka(dečaka) koji nastupa pričom da sve radi na laptopu u hotelu :) šašav je, a opet pose mixa u studiju Tommy Leea, što se kosi sa bilo kojim ITB-om. rezultati ITB-a mogu bit na zavidnom nivou, ali ne mogu prići zavidnom nivou OTB-a. Mada klasifikacija ITB OTB nikako nije aktuelna, dosta setupa se danas koristi kombinacijom, recimo ITB pristup sa analognim summingom, analognim maseringom itd... Teško će me neko ubediti da bilo koji plugin može zameniti boju lampe ili bilo kakav WAVES NLS plugin može simulirati analogni summing. Na vintage kingu je postojao odeljak Hear the gear, gde ste mogli vrlo lako kakvu magiju pojedine sprave mogu napraviti. opet za ITB su jako bitni konverteri, oni spadaju u softwer? p.s. slažem se da je slušanje na msetu br1, ali opet dolazimo do teme konvertera koji igraju jako bitnu ulogu Dangerous Music DBox RULZ! |
All times are GMT +1. The time now is 05:03 PM. |