![]() |
Re: Kucni studio
Quote:
makni da, ničemu ne slu?e, ?to ne bi i neka "te?a" zavjesa. Pjene absorbuju samo visoke te nekoliko srednje a te nam trebaju (moraju da se kontroli?u po pameti...) a niske da se smire koliko ide. |
Slazem se Nenad..Sve si dobro rekao, a za nesporazum, mislim da nije bilo zbog jezika nego nisam ja shvatio kontekst sta si rekao onako generalno.
A odlicno pises jezik koji ti nije maternji :). Pozz |
Hvala.
Zna? konstruktivno se je do sada izkazalo da en ide pa je skor uvijek destruktivno, ako pripomogne? toj materiji veoma bih bio sretan, i Boggy i ja ponekad več skretamo i reagujemo ponekad netaktno. |
Quote:
Snimanje bubnja nema apsolutno nikakve dodirne tacke sa akustickim merenjima osim sto se u oba slucaja koriste (nekakvi) mikrofoni. |
Quote:
|
sad cujem nekako vokal nizak S se cuje mnogo mislim da cu moci sad bolji miks da uradim ili gresim
|
Quote:
Sad kada si poskidao, pocni da pravis difuzore kao na onoj crno-bijeloj slici. :) |
Quote:
Pre difuzora mu barem trebaju "super chunk" bass trapovi u uglovima kao kod tebe na slici, jer kasnije nece imati gde da stavi apsorbere kada ima difuzore. U tako maloj sobi ce mu trebati difuzori, ali kasnije. Ova soba na slici dole definitivno radi: http://akmedia.digidesign.com/digizi..._dzn_22386.jpg Ali se moze primetiti da u uglovima ima (iza polycylindric difuzora) i modex plate apsorbere (niskofrekventni "wideband" apsorberi)... a soba je neuporedivo veca i difuzori su izuzetno duboki... njihova apsorpcija ide jako nisko. Tako realizovano, to moze da radi, ali samo u velikoj sobi... u maloj ne, jer su sobne interferencije daleko vise izrazene nego u velikoj sobi, zbog vece blizine samih prepreka (manji je pad interferencija zbog rastojanja) Drzi se svojih iskustava, kada ih vec imas :D mani knjige sa "naprednim" idejama... :wink: EDIT: Neko moje "pravilo" je da iza difuzora mora biti bass trap koji barem radi ispod najnize frekvencije koja se difuzuje. To mora u maloj sobi jer nema mesta za natezanje "da li difuzori ili apsorberi", jer mora i jedno i drugo i to na istim povrsinama. |
Quote:
zve idem rucno ono na edit ma -3db ,ako mozete tu automatizaciju malo bolje da mi objasnite kako ide,ja probao malo on bas uzima vreme da sa misom nacrtas pa spusta jedan po jedan ,imali bolja opcija |
dali treba cjelu sobu sa difuzerima , a po coskovima da stavim bass trapove te koje imam, mislim na one dje mi je mikrofon te da iskoristim kao bass trapove
|
All times are GMT +1. The time now is 07:55 AM. |