Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Ima li neki Plug -Ins (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=42667)

Ogi 13-11-2012 09:40 AM

Re: Ima li neki Plug -Ins

"Je li, sinovac, gde ti stoji ono dugme za "super""?:banghead:

Mrgud 18-11-2012 08:11 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 337202)
Evo ja cu ti pomoci, stavi : Waves MV2 na master, i probudi trek.
Nemas puno sta da cackas, dva fadera i to je to.

Sent from randomblame ROM: JellyTime(JellyBean 4.1.2) on Desire HD

pa zar nije taj mv2 samo da spljoshti headrom,neces valjda to na ovu muku da stavim ? :shock: :)

mikron 18-11-2012 08:25 PM

Sta ce ti headroom, to vise nikome ne treba :)

Mika Technika 18-11-2012 10:30 PM

Quote:

Originally Posted by Mrgud (Post 337824)
pa zar nije taj mv2 samo da spljoshti headrom,neces valjda to na ovu muku da stavim ? :shock: :)

Kakav headroom, jel ti radis schranz ili akustiku :D salim se, samo ti lepo stavi taj plug, i budi kulturan, pa onda lepo vintage warmer2(okrenes knee dugme koliko ti treba, pa onda malo drive knob, pa balansiraj izmedju ta dva)a mozes malo i paralelne kompresije(pre svega gore navedenog), nece da skodi, ako si pedantan :)
Ja pokusavam da ti sa sto manje okretanja dugmica(i razumevanja toga svega) pomognem, a ti razmisljas o headroom-u(ne znam da li headroom jos radi techno). :D

Znak 18-11-2012 10:38 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 337202)
Evo ja cu ti pomoci, stavi : Waves MV2 na master, i probudi trek.

Jes vala, i ubistvo na spavanju je neka vrsta buđenja.

Mika Technika 19-11-2012 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 337841)
Jes vala, i ubistvo na spavanju je neka vrsta buđenja.

Pa da znas!

Mrgud 20-11-2012 03:08 PM

Miko,nadam se da sam kulturan?:wink:
Evo stavljeno mv2 i vintage warmer2,zvuci malo bistrije i toplije na prvo slusanje,saidchain koji sam napravio izmedju kik-a i bass-a ne zvuci vise kao prije nema filing koji sam dobio finim stelovanjem,nemoze ni imati jer ide kompresija na kompresiju,headroom je dva do 3 puta manji nego bez tih plagova,sta ce da se desi kad posaljem trake na master pa ih tamo opet razvuku ili sabiju nekim multibandom?
Kad bih ja radio mastering nekako bih ga upotrijebio,ali neznam kakav ce da ima efekat postavljanje nekih vrsta kompresora jedan iza drugoga na master kanalu posle krajnjeg masterovanja trake?

Mika Technika 20-11-2012 04:21 PM

Kad god ide kompresor na kick ili bass, mora odmah posle njih da ide i neki eq da se nadomesti bass koji kompresor pojede, a ako je jos i jaka kompresija, onda cak moze i da se stavi low air, ili rbass sa sve eq-om. Eto vidis da ipak moras nesto da naucis, ne moze samo dva dugmeta i udri misko :)

Mrgud 20-11-2012 06:08 PM

priicali smo o plugovima koji idu na master,a to sto ide na kanal od kik-a i bass-a je vec nastelovano da zvuci kako treba,ja sam konkretno pitao za problem koji se javlja posle said chain (ducking) kompresije,tu nema problema sa "pojedenim" bass-om nego plugovi koje si mi sugerisao su u stvari jedne vrste kompresora koje "izvuku" onaj dio zvuka koji je bio potisnut ducking-om!E sad da ponovo pitam ,jos me zanima kad stavimo par kompresora na master kanal oni znacajno uticu na dinamiku cijelog mixa,koliko je to dobro ,jer posle toga ja traku saljem na mastering a ona je vec "slijepljena" na oko naprimjer pik -6 db a tek treba da se obradjuje nekim kompresorom limiterom,sta se desava od takvog signala koji se "slijepi" pa se posle ponovo nesto chupa iz njega i pojacava?
Nije mi jos jasno kad si vec pomenuo kako moze eq nadomjestiti frekvencije vec uklonjene kompresorom ,jer one vise ne postoje u toj kolicini da bi se mogle povratiti,mislim da tako mozemo dobiti potpuno drugaciji zvuk ili vise "smeca" u low endu?

Rhino 20-11-2012 07:04 PM

...

All times are GMT +1. The time now is 02:45 PM.