Everbeatz |
25-08-2012 04:20 PM |
Re: DAW: Razlike u kvaliteti zvuka
Quote:
Originally Posted by fix3r
(Post 332607)
Aj nemoj se osecati prozvanim, nije mi bila namera da spustam bilo kog. Samo ne osecam da bas ima dosta audio inzenjera koji bi se zezali s tim bez dobrog razloga. Ako gresim, my bad :)
Razlog sto navodim "2+2" kao primer dovoljan ljudima koji nisu programeri je zato sto tako u osnovi i funkcionisu daw-ovi: konacni sempl = sempl1 * volume + sempl2 * volume + ... i tu nema mesta varijacijama.
Nije problem da napisem detaljnije ako ima interesovanja, ali to tek kad se vratim kuci za koji dan, smrt mi je i ovo kratko tapkati na iPad-u.
|
A ne, krivo si me razumeo - i ja gresim, kao i G.Massenburg, Dave Derr i drugi puno veci autoriteti od mene (koje sam licno 'uhvatio' da nisu dobro shvatili neke stvari u digitalu) i volim da me isprave. Digital audio je bitch to understand i koliko vidim ima puno zabluda. I tu se slazem s tobom.
Naveo bi samo primer P.Frindle-a kog cenim iz razloga sto covek nadugacko i nasiroko pise o svojim iskustvima o digital audio i samim tim doprinosi opstem razumevanju materije. Ne secam se da se iko zalio da ih je smorio stavise...
U 'osnovi' tako funkcionisu, ali je problem u zdravo za gotovo dozivljaju istih jer iako je matematika u pitanju i ocekivanje rezultata bi 'trebalo' biti matematicki precizno, nije bas tako. I sam Steinberg je priznao da je u verziji 4 Cubase resavao i ispravljao matematicke greske koje su postojale u prethodnim verzijama vezane za sam sound engine. Moze u speciifikacijama svako da pise sta hoce, to me licno i ne zanima, ali generalno je digital i dalje u razvoju.
|