![]() |
Re: Reaper i MIDI
Evo da budem dosljedan...SORRY:ups: za Repair!!
U pravu ste..vrlo vrlo..dobar. Dao sam si vremena..a i sve je bila krivica u verziji koju mi prijatelj dao..(Portable~~) Ova radi bez prijekorno...ali moram priznati da i moja brzopletost i zaljubljenost u Cubendo je kumovao dosta tome. Još jednom sorry!..za moja zamorne rasprave.:ups::ups::D Pozdrav! |
Možda čak najočigledniji primer neinformisanosti ljudi kada je Reaper u pitanju je taj da se skidaju krekovane verzije iako Reaper bez ograničenja radi u originalnom izdanju skinutom sa sajta.
Da dodam i to da je velika neupućenost naših ljudi i nepoštovanje prema autorima softvera, toliko da se ne udostoje da bar pročitaju šta autori kažu na svom sajtu, pa hajde posle toga iako odluče da skinu narodnu verziju, bar su pročitali šta je autor hteo da kaže. Tako bi lakše saznali da su autori Reaper-a dali an slobodu svojim korisnicima da plate ili ne plate, pa koliko ko ima obraza i skrupula. Nevezano za bilo koga, onako uopšte... Jan, sve te teme koje kopiraju neki drugi software su loše, nema to smisla. Ovo što sada koristim je kranje zanimljivo, dosta se brzo radi, boje i kontrasti su ok, sve je do ukusa. Inače, ako već radiš projekte koji ti stižu u Cubase i Pro Tools, tebi Reaper ne treba osim ako ne radiš i sam sa mnogo virtualnih instrumenata. Mix u Reaper-u je dobra stvar, ipak Pro Tools tu drži neki nivo u lakoći rada, mada je sve to manje više stvar navike. Videćemo koliko će AVID biti profesionalan, software im je fantastičan u mnogo segmenata tu nema govora, ali ukoliko ne slušaju korisnike Reaper će svakako prosperirati, bar od mene. |
Ma skoro smo radili neki dosta zahtevan aranžman u Cubase 5-ici, i kad smo prepunili Kontant, klasika nakon punih 3 gb rama (a imam 8 giga), Cubase se zakucao... Reko dobro, ajde JBridge... Probamo jednu, najnoviju verziju za koju kažu da je bagovita, sve cool na trenutke, op Jbrdige kreš, kažem ništa, restartujemo Cubase, otvorimo opet projekat, JBridge-ovani kontakt prazan, bez ijednog instrumenta, reko možda nisam sejvovao, ubacimo opet sve instrumente CTRL+S, posle nekog vremena opet Jbrdige crash, otvorimo opet projekat, opet jb-ovani Kontakt prazan... Probamo sa starijom verzijom jb-a, i isto...
A u x64 reaperu bih bez problema koristio sve x64 plaginove pa i Kontakt i ne bi bilo tih problema... Plus probao sam ga i za miks, meni je ono sve glatko i fantastično... Da ne pričam koliko sam oduševljen njegovim timestreč algoritmima, plus ona fora ALT+širenje i skupljanje waveform-a za strečovanje, carski. Plus čini mi se da sam reaperov bridge radi odlično, tako da mislim da bih bez problema koristio i x86 plugins u x64 verziji... Tako da ozbiljno se spremam da migriram na Reaper... Jer ja od softvera samo tražim da bude, stabilan i brz i da dobro radi sa plaginovima... Na ostale stvari ću da se adaptiram, a čini mi se da je Reaper najoptimizovaniji |
Ma samo izbaci? midi iz Cubase, zapi?e? koji su instrumenti, importuje? u Reaper, na svaki kanal po Kontakt bez problema i to je svega desetak minuta posla, ali dalje radi? kao na oblaku.
|
Quote:
Jel to znaci da u Reaperu, ne mogu nekoliko kanala da posaljem na jedan kontakt pa da u samom kontaktu rutujem ulaze i izlaze? |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Ma možeš naravno, nego ja to nikad ne radim zbog brzine, nego svaki kanal novi Kontakt, razlika u iskorišćenju procesora je minimalna, a ne drndaš se sa midi kanalima i routingom.
Meni se dogodi nekad da stavim i 7 Kontakt instanci i sve stoji na trideseak posto, a moja mašina je relaitvno stara. |
pročitav?i dosta hvala u Reaperu i nekim, za mene nerije?enim , problemima u cubaseu poku?ao sam s tim al...
ne znam ga ni upalit a kamoli ne?to drugo na?o sam neke tutoriale ali đaba zna li mo?da ima li neka osnovna uputstva barem za početak na na?em jeziku također me zanima koji vst rade s tim jel 2, 3 ili sam vst mo?e li otvoriti npr halion one ili groove iz cubasea nadam se da mi mo?e neko u par rijeći reči odakle da počnem naime ne treba mi za record već samo da mogu napraviti pjesmu , exp u midi ili već ne?to ?to mogu u studiu otvoriti s nekim drugom programom. Record eventualmo samo na pc preko mikrofona tek za info kako pjesma treba ići thnx |
Bilo je reči o tome da je glavna stvar resetovati se i ne tra?iti po navici stvari iz DAW-a a koji si navikao.
Reaper je jako jednostavan i logičan, ali ako dolazi? iz Cubase-a, logično je da si zbunjen kao na drugoj planeti. Potra?i tutorial Kenny Gioia Reaper 3, to je isto manje-vi?e, on jako lepo obja?njava od samog početka, pa i dolazi do nekih detalja naprednijih... Počni sa ovim http://www.youtube.com/watch?v=jq9K3piFwzE |
skontao sam da je nebo i zemlja al sad prvo moram vidjeti kako importirati trake (midi)napravljene u cubaseu i kolko sam skužio ez drum ne šljaka a ni groove iz cubasea tako da mi ostaje tek windovsov zvuk.
drugo što sam ovako na brzaka primjetio je da učitam 4 midi kanala i svira ih wavetable a sve počinje krčati kao da sam ubio ram s tim , dalje importirane midi staze vizualno jesu quantizirane ali kanali kao da nisu usklađeni još xy stvari gdje se ne mogu snaći pokušat ću s tutorialima koje si stavio pa ću vidjeti inaće stavio sam 32 bit jer su mi pluginovi takvi pa sad... kolko sam skužio ni halion one iz c5 ne radi tak da u stvari niš iz c5 ne mogu koristiti a onda mi uglavnom preostaju pretežno winsovi zvukovi u midiju no svakako thnx još je pak jedna stvar da se tutoriali baziraju u principu na audio trakama a meni je sad bitniji onaj midi i rad s vsti |
All times are GMT +1. The time now is 01:41 PM. |