![]() |
Re: Kviz Pogodi miksetu
Quote:
E vidiš ... :) Možda promjena ima utjecaja na TEBE ali nema na profesionalce koji idu iz studija u studio i imaju iste rezultate gdje god da dođu. Promjena mixing okruženja ima utjecaja na mixing decisions ali ne na ZVUK miksa, dakle bitna razlika koju sam prije i napomenuo, da ne pričam da sam ih zorno prikazao na vlastitom primjeru. Dakle, na SSL miksu mi je lead vokal preglasan, na Soundtracs miksu mi je vokal pretih i to su mixing decision ali generalna zvučna slika je vrlo slična. Slažem se da everything matters, ali sam prije naglasio da je kod miksa ubjedljivo najvažnija karika u lancu čovjek, mikseta i outboard su iza toga a daleko, daleko iza toga je akustika. Dokaz tome su tisuće i tisuće mikseva koji su radili isti ljudi u različitim studijima na različitim akustikama ali vrlo sličnim miksetama a dobivali su identične vrhunske rezultate. Ja tebi mogu dati da miksaš u najboljoj akustici na svijetu na Mackie-ju i nikad nećeš dobiti zvuk SSL-a u najgoroj akustici. Razumiješ što želim reći? Zašto ljudi jednostavno ne nazovu Andy Munroa i kažu mu: "Daj mi napravi akustiku da kad smiksam zvuči ko Clearmountain" :) |
Quote:
Potpuno sam uveren da cete bolji mix dobiti u kompjuteru na super slusanju na koje ste navikli, nego na ssl u sa ipod slusalicama. |
Quote:
|
A u pičku materinu, kad bi se jednom pomagali i izvlačili neke konkretne zaključke bez svađanja i natezanja svako na svoju stranu, mislim da bi se server uru?io
- i proizveo različit zvuk ovisno o monitoringu i akustici :rotfl::rotfl: |
@Sira
Ma cak nije problem ni u stavovima koliko u iznosenju istih :) Meni nekako uvek problem kad se licna iskustva iznose kao postulati. |
Ma da, uvjeren sam da bi da su na pivi fino prodivanili a kad čitam izgleda ko da bi se najradije zatukli monitorima :grin:
|
Quote:
Ti i dalje preskače? temu da freelancerima nije bitno koje monitore slu?aju u kakvoj akustici :) A čuj, svi su uglavnom počeli na isti način. Tako da su bili asistenti, gledali kako to stariji in?enjeri rade i učili. Stvarno ne znam kakve to veze ima sa akustikom. :) Ali znam sa čime ima. Ili ima? talent ili nema?. Nema to nikakve veze sa akustikom:wink: |
Quote:
Hehe, nisam ja počeo ovu raspravu sa ljudima koji znaju samo kako to izgleda u teoriji ali zato meni koji sam 4 godine radio kao runner i asistent u studiju dijele lekcije o kuhanju kave..:wink: Mislim da je ovaj thread vrlo zorno prikazao da je za zvuk miksa najbitniji čovjek. Nakon toga je oprema. A tamo negdje ......... je akustika.:D |
Quote:
Ono sto je gdin Boggy rekao je istina. Onaj inzenjer koji je proveo duze vremena u odlicnim uslovima ima izbazdareno uho, i na neki nacin urezane odnose u glavi koji mu mogu pomoci u odredjenim uslovima koji su manje nego optimalni, video sam cak i jednog coveka koji podosta moze da zakljuci samo gledajuci graficki analizer jer u momentima nije bio siguran sta se desava u opsegu od 60 Hz i nize. Ali i taj steceni odnos i iskustvo ima svoje granice. Svakako je tim ljudima mnogo lakse ssl ov kanal zameniti npr waves ssl plaginom ili necim drugim, iako to nije to , nego nagadjati sta se desava na 60 Hz (ili bilo gde drugde) |
Quote:
Quote:
Ova druga dva miksa (na najjeftinijem i najskupljem mikseru). Hehe, zar nisi ba? ti napisao ovo: Quote:
Va?no je da ljudi koji posećuju ovaj forum imaju neku temu za razmi?ljanje. Samo ne bi valjalo da u bilo kojoj od ove dve stavke poveruju ni tebi ni meni, nego svojim u?ima (i mozgovima :wink:). Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 06:46 AM. |