![]() |
Re: Privatne skole audio produkcije
Quote:
Elem....U INOSTRANSTVU NEMA TEORIJE DA NADJES NEKI POSAO (K'O OD SALE) SA SAE DIPLOMOM!! Ono sto se ne reklamira da tih skola ima i u inostranstvu i da tamo njih pogadja neuporedivo veci broj ljudi nego kod nas !! A posla u inostranstvu ima malo, kao i kod nas... Ovde sam skoro, (intenzivno) pratio par meseci oglase za sound design / audio editing / muziku i efekte za tv i male filmove, dokumentarce.. itd.. SVI ponudjeni poslovi su BILI ZA DZABE !!??? Kao..."mali je budzet, mala kompanija, ALI imate projekt za vas CV, blah blah...." Eto to je situacija za novajlije!! I niko nikome ne garantuje da ce biti nekog posla kasnije i da ce moci neke pare da se naplate.... Svi predlazu da se radi puno, naravno SVE za dzabe...pa da se onda molis bogu da te slucajno neko primeti nekad i ponudi ti nesto (malo) bolje !! Dovoljno je pogledati gde sve postoje SAE skole i zapitati se zasto bi neko sad zaposljavao ljude iz Srbije kad vec imaju svoje ljude..???:mad: |
Ljudi, "aman", priznate i poznate PEKARE zatvaraju, lekari, ekonomisti, gradjevinci SU BEZ POSLA u perspektivi, pa sta dalje...!!! Grobari su snizili cene sa'rane za ne znam koliko posto...
Koga u takvim uslovima zanimaju inzenjeri zvuka, popularno zvani "dizajneri"??? Ostalo su prakticno socijalne kategorije putem kojih "drzava" cuva privid o miru u sprezi sa kvazi opozicijom koja ni na sta ne reaguje... Mir postaje skup... |
http://www.youtube.com/watch?v=zP0sqRMzkwo
Prijemni na FDU, hahahahahaha Nije bas ovako brutalno šalim se naravno mada ima momenata. |
Quote:
|
Realno stanje :
Zavrsio sam bk. Poceo sam da radim na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Za godinu i po dana postao sam sef tona. NIKO MI NIKAD TRAZIO DIPLOMU NIJE. Da je nisam imao, ISTO BI SE DESILO. Poenta je sta znas. Sve sto sam naucio na fakultetu MOGAO SAM I BEZ NJEGA. Tacnije, vecinu stvari sam naucio SAM, VAN FAKULTETA (govorim o BK). Da me sad pitate da li da upisem skolu .... FDU - da, ko je mladji. Ima tamo pametnih stvari za procitati, i old skul pricu koju treba cuti. I muvati se za zvuk za film,...to je jedina valjana stvar u sustini. Sve ostalo - zaobici u sirokom luku. Pored interneta, fali samo disciplina, i ni jedna skola kod nas ti ne treba. Jer ovo nije film, neces nauciti kako se produciraju one mega stvari od Pearl Jam-a koje ti se dopadaju... |
All times are GMT +1. The time now is 09:30 PM. |