![]() |
Re: Pojacalo za NS10
NS10 i zuti BoZo i kod mene - radi koma !!!
Sto bi rekli Englezi: "It's a no-brainer" ! |
Ajd kada smo vec kod zutaca:) da dobijem odmah info iz prve ruke da ne bih sad ponovo cackao po opremi koju sam taman uvezao i smestio kako mi odgovara.Jel moze od dva zutaca,koliko ih imam,dva mono bloka bez nekih specijalnih "intervencija":)?
|
Quote:
Druga mogucnost je da se uz moju intervenciju naprave od njih mono blokovi u "bridge" modu za zvucnike koji pouzdano imaju visoku impedansu (Tannoy), te se moze dobiti veca snaga iz svakog ponaosob, ali je vazno da impedansa bude osam oma bez lokalnih ekskurzija do 4 ili manje... posto je tada svaki modul opterecen sa polovinom impedanse, a zastita se ukljucuje na 1 ohm. To sam vec jednom radio za DMT15 sa par "crvenih" (2x400W) pojacala... to je bilo BAS GLASNO! :shock: |
Zanimao me bridge,ali na zalost 4 oma su kutije koje bih gurnuo.Nisam siguran da ce mi ikada trebati toliko snage,ali eto.....mislio sam da ne bi bilo lose probati:).Pozzzz
|
mene zanima, čitajući onaj tekst o ns10 i njihovom korektnom kašnjenju frekvencija međusobno, gde u toj baladi stoje ovi transition line speakeri? Kažu u tekstu da bass reflex kutije imaju najlošije tajminge, a kompresione, jelte, najbolje.
|
Quote:
Nisam procitao gore navedeni text (ako mislis na awacsov linak o ns10), nije mi se dalo ovako tek probudjenom.. A sve i da jesam, svejedno ne bih umio da strucno izelaboriram ista oko toga, to vec boggy zna u 'mali prst' siguran sam. Ali i uprkos mojoj tehnickoj neupucenosti u razne mehanicke treminologije i nihov prakticni rad, koliko god frekvencije kod yamahe kasnile imam usi i cujem da je ns10 dosta, ali stvarno dosta brza kutija od recimo mackie-a kog posjedujem (a i ti koliko se sjecam isto).. Ne znam da li onaj pasivni 'radiator' kako ga zovu u njima spada u bass reflex sistem (predpostavljam da - da)... Upravo se nosim mislju da te iste (mackie) kutije zamijemnim za neke druge jer mi je taj sound iskreno dosadio posle par godina i trenutno kod mene u prostoru imam adam a7 i a7x na probu zanjih par dana od kojih je yamaha takodje (u slicnim proporcijama) brza! Licno nisam odusevljen ni adamovom linijom (makar ovom entry level - ista je to kategorija kao mackie sa drugacijim pristupom zvuka to je sve) jerbo u toj nazovi 'slicnoj' filozofiji zvuka koji izlazi napolje (tu posebno mislim na a7) nalazim yamahu za cistog pobjednika! A7x je vec zvucnik sa 2 bass reflexa ispred i ponasa se jos malo sporije od njegovog predhodnika rekao bih.. Nosim se mislju da probam jos i nesto iz dynaudio linije (mada nisam siguran ocu li bas uspjet da ih nadjem na pozajmicu da ih probam).. U svakom slucaju odgovarala bi mi kakva nova kutija koja bi se pristojno ponasala u dopunjavanju sa ns10.. |
Quote:
Quote:
Obe su konstrukcije nastale da bi se izvuklo sto vise bassa iz drajvera za iste pare. Tako da je tu odnos (bass)/(utrosen_novac) najveci. SM-3 u Gusteru je kompresioni trosistemski dizajn... |
Quote:
To je ono sto reklamira pmc? Sorry na oftopiku onda! Procitao sam 'bass reflex' u arturovom postu a previdio da je pomenuo i 'transmission line'.. Pozdrav. |
Quote:
Svejedno je... i jedan (BR) i drugi (TL) imaju kasnjenje najnizeg opsega vece nego kod kompresione kutije. Poenta je da kompresiona kutija daje manje bassa sa istim drajverom, ali je taj bass obicno iskreniji (ako je kutija dobro dizajnirana!) |
Tek sad vidim da sam napisao transition line, a mislio na pasivni radijator.
Istina je da je a7 nekako brzi i precizniji u bassu, i generalno korektniji po spektralnom balansu od 824, al je mackie ipak za klasu ozbiljniji zvucnik. Mislim na detalje, dubinu planova. Ozbiljno se bolje cuju parametri podesavanja kompresora i slicne sitnice, adami su nekako flat, i sweet sounding. Imao sam ih ,3 meseca na probi umesto 824, i sad se vratio na mackie |
All times are GMT +1. The time now is 07:35 PM. |