![]() |
Re: Stizu PC3K6 i PC3K7
Quote:
|
Klavir zvuči dobro, bolje od velike trojke a verovatno nešto slabiji od Clavie s obzirom da je više all-around.
Što se tiče velocity mapiranja nisam se nasvirao PC3/K7 modela iskreno tako da ne znam. 361/K6 imaju synth dirku pa je i pitanje koliko je moguće klavirsko sviranje na takvoj dirci. Ono što će ti verovatno značiti jeste da imaš 10tak velocity mapa od kojih se jedna zove "piano touch". Za moj ukus, klavir je malčice mutniji nego što bi trebao da bude u ff/fff dinamici a ostale dinamike zvuče itekako prirodno. Postoje i preseti gde možeš pojačati ili stišati buku od "čekića" što po meni doprinosi utisku da sviraš klavir, pogotovu u gornjim registrima. |
To itekako znaci za klavirsku svirku, pogotovo kad sviras sam i treba da zvuci kao akusticni klavir!
Imam jos jedno pitanje a vezano je za promenu programa, performansa itd. Koliko je zgodno menjati performanse i programe u toku svirke, tj. koliko se brzo to moze raditi? Hvala na odgovoru jos jednom! |
Mogu da ti posaljem .aif sa poredjenjem Yamahinog (Motif XS) i Kurzweilovog (PC3K6) klavira koji sam na brzinu odsvirao ako bi da cujes konkretnu razliku. Pazi kad ne mogu da nadjem nijedan jednostavan "upload" servis za aif/wav fajlove koji ne trazi sign up :(
|
Quote:
A na dugme chan/layer možeš da šetaš liste gore dole tako da vrlo lako možeš da dodješ do željenih zvukova uz malo organizacije. A za neke instant opcije imaš i search opciju pa ukucaš prva 3-4 slova zvuka koji ti treba i pronadje. |
Quote:
Da li mu onih 8 dugmica u sekciji Program i 16 u sekciji Category sluze samo za biranje farbi ili u nekom drugom modu imaju ili mogu da imaju neku drugu ulogu? E da, sad videh na slici, tamo iznad dugmica iznad klizaca pise Banks, cemu to sluzi i moze li se to upotrebiti za brze biranje banki spremljenih preseta? fix3r, aj` posalji taj snimak da cujem poredjenje (akordeonista@yahoo.com). |
Ne razumemo se baš najbolje.
Naravno - možeš pozivati presete preko banks - onda svaka banka pamti koji si poslednji preset izabrao iz nje. Ali na taj način recimo ne možeš birati setupe (combi) pošto ti dugmići služe za mutiranje zona. QAccess mod ti pomaže da organizuješ svoje farbe nevezano za to da li su programi ili setupi i nezavisno od toga koji su broj u banci ili podbanci. Konkretno, ako imaš nastup gde je unapred odredjen red pesama, možeš napraviti QAccess banku baš za taj nastup i onda samo ići unapred bez ikakve potrebe da menjaš mesta ili pamtiš brojeve gde ti se šta nalazi. Ja sam baš zato naučio sebe da mi svaka pesma bude jedan setup (taman mi ne trebaju papiri sa redosledom pesama posle :)) I dobro si me podsetio, od 2.10 verzije tih 16 category dugmića sa desne strane služe za pozivanje Favorite QAccess banki - što će reći da imaš 16 x 10 lokacija udaljenih dvoklikom (category + numpad). A 8 program dugmića u setup modu mogu biti sve i svašta. Od holda, preko aranžerskih funkcija do prebacivanja na neki drugi program ili setup. Možeš čak i da sviraš note preko njih ako ti baš zatreba :) |
Razumemo se, samo je u pitanju razlicita terminologija, ja sam pod presete/performanse podrazumevao i one iz Combi moda. To sa pozivanjem banki u QAccess modu preko Category dugmica je super, upravo to me je i interesovalo!
Moram otici do Artista da isprobam masinu! Kako se biraju dinamicke mape, interesuje me da vidim kako radi ta "Piano touch" mapa. |
master → maps
|
Hvala!
|
All times are GMT +1. The time now is 02:04 AM. |