![]() |
Re: Gde je gre?ka
Quote:
|
Quote:
?to se tiče Metalike, to ti samo misli? da nema semplova. To znaju samo producenti i in?enjeri. Opće je poznato da je bubanj Metalike sniman sa trigerima jer je bubnjar koma. Udara svaki put drugačije, ima lo?u tehniku itd. ?to se tiče Tota i Straitsa, ne zaboravi da priča? o TOP bubnjarima , Toto i Dire Straitsi su imali dva od od po meni TOP bubnjara svih vremena, svi znaju za Porcara ali iako vjerovatno nitko nije čuo za Pick Whithersa iz Straitsa, po meni jedan od najboljih sa fantastičnim stilom i soundom, poslu?ajte Once upon the time in the west(kupio sam remaster CD-e STraitsa to je ČUDO kako dobra glazba), čovjek UBIJA sa soundom i jednostavno?ću. Ne zaboravite-najjednostavnije je uvijek najte?e. Tako da uzmi u obzir da velika većina bubnjara ne zna svirati, nema sound, snimaju kod prijatelja u "studiju" i tako dalje. Realno je za očekivati sample replacement. Nije toliko ni stvar trenda nego čisto ekonomije. Jer br?i i bolji rezultati se dobiju semplovima nego sa nekim bubnjarem kojeg ionako mora? beat detektirati i kvantizirati a da ne govorim da ne zna niti udariti taj bubanj. S druge strane ima? potpuno suprotnu situaciju u npr Nashville gdje se uglavnom SVE svira u?ivo jer je kvaliteta muzičara toliko zastra?ujuća da je jeftinije platiti ekipi da odsvira u?ivo nego isprogramirati. :shock: Prijatelj je prije par mjeseci u Njemačkoj snimao i miksao TOP ligu iz Nashvillea. Brent Mason, Eddie Bayers,Paul Franklin. 90% snimaka su FIRST TAKE. Preslu?a se pjesma JEDNOM, izabere gitara i ?ice, bend lider podjeli note i RECORD. 3-4 minute i idemo slijedeća pjesma.:shock: Ka?e ovaj moj, THIS GUYS ARE OUT OF THIS WORLD E, pa normalno da na njima neću koristiti replacement ali ostalih 90% su koma. I tu dolazimo da sample replacementa. |
Quote:
pa ne citaju samo deca ovaj forum prijatelju..... drago mi je da smo fanovi istog sviraca.... moj omiljeni bubnjar doduse u omiljenom kontekstu... Skateaway - svira covek sa diley na kicku (tj na celom bubnju ima 1/16 slepbek konstantni....) i uziva .... i idalje ostaje rok .... mada to je prvo cega sam se setio...sve sto je snimio je sjajno... demonstracija sile :) tj ... muzike.... slazem se za koriscenje semplova.... sa domacim sviracima i domacim budzetima za snimanja.... cesto nema ni opcije da se ne pomognesh istima.... ako moze bez.... odlicno :) mada ponekad se moze pozeleti i dobiti nekakav zanimljiv hibrid kad se kombinuje sa semplovima...... |
Brent Mason .... njam mjuz :) fingerpick at the finest point.
A Toto i Dire Straits..... to sto kazete... kakav crni Drumagog pored Porcara, Elliot Scheinera i Chuck Ainley-a .... to triganje je ok "duzi espresso za poneti" .... a za ozbiljne albume... sedi pa trekuj kako valja :) |
Dobro, kad smo već kod tog dobo?a i njegove zamene, evo originalnog snimka koji sam zamenio zato ?to je mikrofon hvatao vibracije crash činele. Po?to je to prvi snimak dobo?a koji sam uradio u ovoj sobi za snimanje voleo bih da čujem komentare u vezi jačine signala i svega ostalog...
?to se tiče zavijanja iz činele to sam kasnije uspeo da uklonim gejtom, ali ovde je sirovi snimak bez ikakve obrade. Mikrofon je SM58, dobo? Ludwig Acrolite. http://soundcloud.com/ddjuric/dobos-test |
nenene dečko, ne sredim ja sve za 3 dana :) ja SNIMIM za tri dana šta se ima snimati, a editing do finalnog proizvoda oduzima još 1 do 4 radnih sati po pesmi.. pa ti računaj koliko je to. :da:
|
Quote:
|
Trenutno je godina 2011. I zivimo u zemlji Srbiji. 8-)
|
Quote:
|
Quote:
Producent nije taj koji menja koncepciju tek tako... (ukoliko ON nije osnivac grupe i glavni kompozitor i pevac i gitarista) |
All times are GMT +1. The time now is 03:42 PM. |