Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Scope 64 bit (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36094)

SandRob 09-01-2011 09:25 AM

Re: Scope 64 bit

evo i mene sa 64 bitnog sistema! :da:

sve radi besprijekorno (za sad)! :da:
nisam jos instalirao sve programe, ali ezdrumer, kontakt, oni steinbergovi sintovi, superior drummer... uadovi i powercorevi pluginovi... snimanje midija, audija, playback... sve radi i to na najnizoj latenciji! :da:

cak nisam ni radio one neke twikove u biosu koje oni sugeriraju! 8-)

jedino sto se jos bas najbolje ne snalazim u win7, ali ulazim polako u stos! :da:

trenutno trazim gdje se u win7 namjestaju startup programi?! :ups:

SandRob 09-01-2011 09:30 AM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 295724)
brate sve sam probao, i XTC mod i sve sto ti je palo na pamet, a da menjam softver ne pada mi na pamet....a za njihova teska vremena koz koja su prosli ili prolaze me zabole stojko.... platio sam i ne radi ono sto sam platio... u stvari , radi , ali samo u 32bit i to savrseno a u 64bit u C5..kesa....ako nisu u stanju da urade drajvere za stare karte kao sto je Luna II, onda treba lepo da se izvinu i kazu to mozes da bacis u kantu i kartu i extenziju i adat konvertere i da se batalis muzike ili predji na neki drugi hardver, a ne da me setaju danima dok se nisu smilovali da mi posalju reg,key koji sam platio jebenih 129?. Cekao sam ih da urade 5.1 da bi mogao da radim u 64bit win7, prvenstveno zbog memorije koju win 32bit ne vidi vise od 4Gb i sta sam docekaoda uletim pare u novi komp koji ne radi.... jebes posao i njihovu matematiku.... ali sta je tu je... cekam njihovo obrazlozenje u narednih mesec dana, posto im je toliko potrebno da se sete i jave (obrazlazu svoju neazurnost velikom guzvom i potraznjom za njihov jebeni soft koji je kesa)
Izvinjavam se svima na maltretiranju i stalnom potenciranju na resavanju problema na mojoj konfiguraciju.
Hvala na strpljenju, cirkus se od sutra nastavlja na PlanetZ :da:

ne vjerujem da je to zbog lune, jer, koliko sam razumio, shotu luna radi i to sa cijelom periferijom creamwareovog hardwera.

vjerojatno je neki banalni problem u pitanju i vjerujem da ce ekipa na plantez naci rjesenje.

SandRob 09-01-2011 11:31 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 294680)
Super druze za tebe ako je tako i ako si zadovoljan i ako si im redovni platisa za drajvere(jer si ispatio puno puta, kao da sa drugim uredjajem ne bi:)) , svima okey

kad sam ja kupio pulsar, druga opcija mi je bila ona neka yamaha kartica koju su mi u to vrijeme (to je bilo u proslom mileniju) gotovo svi preporucali, ali sam se svejedno tada odlucio za pulsara.

od tad ga koristim i nikad nisam platio nijedan update sve do sad, a koristim ga od verzije 1.xx, a sad sam na 5.1. :da:

i sad mi kazi, je li to bolja solucija ili kod uad-a koji vise ni ne radi pluginove za hardware star samo nekoliko godina, nego "ko te jebe", ako ces koristit nove plaginove moras dat 1500€ za novu karticu...

STUDIOTON 09-01-2011 02:12 PM

Nekad i sad .. :)

SandRob 09-01-2011 04:21 PM

sad i ovdje ;)

STUDIOTON 09-01-2011 04:55 PM

Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..

Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave ..

Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik
.

SandRob 09-01-2011 05:51 PM

je li za kopanje malog vrta bolji kombajn ili motika?
naravno da je bolja motika.

misovoj 09-01-2011 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by misovoj (Post 295769)
imam dve Lune pa cu da ih turim u novi komp i javljam rezultate :D

instalirao i opet tropa, optim wina i sve ostale budalastine i opet nista u 64 nece u 32 rastura, znaci nije do Lune, kopam dalje:banghead: malom motikom :D

MilTon 10-01-2011 11:37 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 295842)
Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..

Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave ..

Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik
.

Ne znam, ja godinama pokusavam da predjem na nesto drugo, i na kraju balade, nigde ne nadjem sve na istom mestu kao kod pulsara. I taj novi Fireface, nesto mi ne uliva poverenje USB protokol, ali ajde (ne znam da li ima i firewire). A sad, da li je hit ili nije... Ja iz moja dva pulsara i lune mogu da vucem 5x8 Adata, 3xSpdif, 3x8 preko firewire (z-link). Imam sabirnicu od 64 kanala, par eksternih uredjaja, i to mi sve ova moja prastara kombinacija napuni. Za male pare. E sad, probaj to isto da napravis na nekom drugom setapu? Nema sanse bez velikih para. A sve ostalo stoji sto si rekao, nemaju bazu novih korisnika, jer generalno, sve se spusta na native nivo, tako da je i pitanje sta ce vecini korisnika uopste adat, aes-ebu, i ostali profi izlazi, kada im je dovoljno samo slusanje, a sve ostalo ide ITB, a to zadovoljava vecinu prosecnih korisnika. U krajnjem slucaju, cak i ta prastara luna, jos sa adat prosirenjem, postaje apsolutni best-byu u klasi.

STUDIOTON 10-01-2011 11:46 AM

Ufx ima i fw i usb.. Prema potrebi i sve funkcionise odlicno.. Ono sto je scope platforma za cw to je totalmix za rme, jedno po meni savrseno resenje, posebno novi totalmix koji ide sada uz ufx..

Jedno vreme dok je bio u najavi sam i ja razmisljao o xite1 ali kada sam video cenu slogirao sam se :) stvarno nisu normalni :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

All times are GMT +1. The time now is 04:22 PM.