Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Monitori (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36072)

ljusi 10-12-2010 03:40 AM

Re: Monitori

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 293354)

Pa dobro, on te je lepo pitao gde ima da se kupe za 350e nista drugo.Nije ni to uredu po meni.Al ajde ti si gazda.Pozz...

Arthur 10-12-2010 03:42 AM

pročitaj malo pa?ljivije.

Arthur 10-12-2010 03:43 AM

i nisam ja nikakav gazda, da se tako obrati bilo kojem drugom članu, opet bi popio ban.

ljusi 10-12-2010 03:53 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 293357)
i nisam ja nikakav gazda, da se tako obrati bilo kojem drugom članu, opet bi popio ban.

Ok.A reci ti meni de ima da se kupe ti monitori za 350e?

Filip_ 10-12-2010 07:39 AM

Evo opet svadje...tuzno...:(.

Predlazem da se nepotrebni postovi obrisu, oni sto nisu u vezi teme i rasprave...Ja rekoh da ne otvaram novi post, zato ovde pitah za Roland DS-5...nevermine...imam jos 20-tak dana do odluke...bicu strpljiv :rolleyes:.

@ljusi: Trazi malo po netu, ne moze bas sve da se dobije na gotovs :shock:, nisam nesto listao, ali mozda i ima negde (ukucaj u guglu adresar muzickih prodavnica, pa prelistaj njihove web stranice), ako ne, razmisli onda o kupovini preko net-a, pogledaj i prouci sledece:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36028

Pozz :D

Znak 10-12-2010 07:46 AM

Quote:

Originally Posted by Filip_ (Post 293365)
Trazi malo po netu

Mo?da je čovek pomislio da je i Rumski forum na netu?

Filip_ 10-12-2010 07:53 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 293366)
Mo?da je čovek pomislio da je i Rumski forum na netu?

Auh...:D...tako mu neces pomoci...:rotfl:

Nemania 10-12-2010 01:27 PM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 293267)
Da li bi mogao da pojasnis sta si mislio reci u vezi Krka?

Mislio sam to da u poredjenju sa ESI 08 koji je super monitor ipak ima razlike u zvuku izmenju njih (esi) i ostalih bobrojanih koje sam imao i imam iz vise klase (sto je i logicno), ali to ne vazi za Krk monitore (koja sam takodje imao), jer ne spadaju u klasu nabrojanih (visoku srednju)...
Inace krk osmice su skuplje od Esi 8 za oko 150e, ali definitivno rade losije!
Uostalom, ako imas prilike, poslusaj npr. tannoy precision aktiv, ili neki noviji Genelec, bice ti jasno...

kejkz 10-12-2010 02:38 PM

Nisam imao prilike slu?ati ESI, ali sam čuo dosta dobrog o njima. Lično sam posle nekoliko godina kori?ćenja prodao Alesis MK2 active i imao dilemu na ?ta da pređem... ?eleo sam definitivno najmanje moguće monitore, i zbog prostora, i zbog prostora, a troumio sam se između nekoliko komata: KRK VXT4, Adam A3X, Geneleca nekih malenih, sada se ne sećam oznake, ali su ovi poslednji otpali u startu, jerbo ih nisam mogao nigde poslu?ati. ?eleo sam uzeti i ne?to bolji sistem čak, sa Picolino monitorima i nekim kvalitetnim pojačalom, ali sam shvatio da bi tako ne?to bilo klasičan overkill. Vi?e ne radim ni?ta profesionalno, niti imam takvih aspiracija, tako da sam od te kombinacije odustao.
Dakle, ostala su mi dva komada u u?em izboru, VXT4 i A3X. Oti?ao sam da ih čujem, i to direktno, jedne pored drugih, i bio sam prilično zadovoljan obema kutijama, ali su A3X definitivno bili bolji, barem meni lično. KRK nisu toliko jasni u donjim srednjim, a rekao bih i mo?da u mid srednjim, visoke frekvencije su bile ok (sad, koliko ja tu čujem, to je pitanje) ali je kutija nekako stalno odavala utisak da se napre?e, da se muči sa zvukom koji proizvodi, kao da rezonuje. Kada smo uključili A3X, totalno druga pesma stvar. Zvuk potpun, sredji kristalno jasni, čuju se detalji, prostori, panorame, sve je nekako tu, bas čak mo?da malo preteran, kao da kutija rezonuje (mada vrlo prijatno, meni barem) a kasnije sam pročitao da je to kod malih kutija tako, negde moraju rezonovati, ali vozi prilično duboko. Visoki lepi, ni malo preterani, tako da poziciju high shelfa nisam na njima ni menjao. Kutije male, lagane, odlične za nosanje i stalna preme?tanja. I uzeo sam ih, naravno. Imaju i kontrolu jačine na njima, ali je nisam ni koristio, sumnjam da hoću, po?to sam sve direktno testirao na sistemu sa kojim ću ih koristiti koji ima svoj potenciometar. Uslovi za slu?anje nisu bili idealni, ali su svakako bili idealniji nego oni u kojim ih ja sada koristim.
Preporučujem dečku koji je pokrenuo tred da obavezno, ali obavezno, ponese sa sobom neki svoj CD (ili jo? bolje laptop za zvučnom kartom), ode do pradavnica gde se mogu naći neki od monitora koje ?eli čuti, i da ih čuje na licu mesta, jer forumi na ovo pitanje definitivno ne mogu odgovoriti umesto njega, jer će ovde uvek dobiti samo nečije subjektivno mi?ljenje, i ni?ta vi?e. Činjenica je da se za relativno male pare mogu naći dobri monitori, i mislim da bilo koje da izabere?, neće? pogre?iti, a kako će ti koristiti, zavisi pre svega od tebe i tvoje volje, a po najmanje od monitora samih. Ja danas mogu da radim i sa monitorima sa laptopa, ako ba? moram, ali to dolazi polako, i uvek, ali uvek, uz proveru na ?to boljim sistemima.
Dakle, nema jednog sistema, nema jedne ideje, nema jednog puta, i ko misli da zna i da je čuo sve, gre?i. ?to se tiče novca, jeste, nekada mo?e biti te?ko odvojiti jo? sto evra, meni je to jasno, ali mislim da će? odvajanjem jo? malo novca dobiti dosta vi?e! I obavezno poslu?aj te ESI koje su ti preporučili, mislim da mogu biti izvanredni, ako ne i ponajbolji od svi pobrojanih u ovom tredu.
Pozdrav i srećno

iatros 10-12-2010 02:59 PM

Ako je Alesis jos uvjek u igri. Alternativa bih bila (imho) Fostex PM-2 Mk2. Slusao sam ih u prodavnici uporedno sa Adam A5. Naravno da je Adam puno manji noviji itd. Sto se tice zvuka, veoma priblizno! Takodje sam slusao Adam A3X, odlicno kad se uzme u obzir koliko su mali. Bass inzenadjujuci dobar. Takodjer alternativa. Pozdrav.

All times are GMT +1. The time now is 06:13 AM.