Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   my biggest YT hit :) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35986)

STUDIOTON 01-12-2010 04:51 PM

Re: my biggest YT hit :)

Lepo si uradio Arthure, pravi je hit ovo, a verujem da je bila najveca zajebancija sakupiti ovu estradu za snimanje spota nego sve ostalo zajedno :)

a znam ja koja je zezancija kada dobijes haos od vokala, sa ovakvim i onakvim usnimcima, pa hajde odradi posao .. :banghead:

ali gledanost i ove brojke same kazu sve..

P.S. Fabfilter paket je cudo, slazem se :wink:

kejkz 01-12-2010 05:15 PM

I kritika je, kao i necije delo, podlozna kritici, jer je i sama delo.

boggy 01-12-2010 05:18 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 292502)
I kritika je, kao i necije delo, podlozna kritici, jer je i sama delo.

po ko zna koji put.. Druga Keksavog za preCednika!

pozdrav

bogi

Znak 01-12-2010 05:24 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 292501)
a znam ja koja je zezancija kada dobijes haos od vokala, sa ovakvim i onakvim usnimcima, pa hajde odradi posao .. :banghead:

Iz moje perspektive ti mikrofoni i pretpojačala su čist haj end haj tek.

awacs 01-12-2010 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 292500)
Ciljna grupa ce da klikce po tubetu bez obzira sta mi ovde se*endali :p
i to je najvaznije... bravo Marko (i ostali)!!!

Jašta, bravo svakome ko ubedi ljude da klikću, jerbo to nije lako (tj. sa ili bez RMS-a je podjednako teško). Nije lako biti ni Lady Gaga ni Ekrem.

Ali zanima me sama produkcija, i unapred se izvinjavam što ću da ispadnem glup u društvu (pošto pitam gluposti :ups:). Zašto dva setupa za snimanje vokala? Malo insajderskih priča nije naodmet :)

Pozdrav,

Vasa

SomiKnight 01-12-2010 05:37 PM

Eto Big Bockie i dalje tvrdi da ja pljujem cisto pljuvanja radi...

Quote:

... uz vrlo aproksimativne formulacije, bez i jednog iole strucnog ili bar argumenta...
Kakav strucan argument ocekujes od mene kad se ne bavim tim poslom :) .
Moja kritika je upucena sa stanovistva slusaoca a ne kolege. Na moj post Arthur je kulturno odgovorio da je misljenja da je to zanrovski zahtev, i postujem iako se i dalje ne slazem da to tako treba da se radi, ali nisam napadnut da nisam kompetentan da dajem takve kritike. Iz tog razloga mi nije jasno zasto me onda drugi ljudi napadaju.

Da ne imenujem, jedan clan je postavio svoju pesmu, svoj rad, i dobio kritike (konstruktivne!) sta ne valja, izmedju ostalog da su previse kompresovane gitare, i to je ok. Ali kad se uputi kritika nekom ko nije amater onda drvlje i kamenje krene da se baca, ne razumem.

Izazvao sam svojim postom suvise offtopica, izvinjavam se pokretacu teme, saglasan sam ako ne prilice ovoj temi da moderatori pobrisu sav visak mojih postova. Moja je greska sto sam zapoceo temu o hifi-ju tamo gde mu nije mesto,gde se muzika i pravi, mada je to apsurdno, ali dobro sad.

Pozdrav, nastavite sa hvaljenjem tamo gde ste stali.

STUDIOTON 01-12-2010 06:25 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 292507)
Iz moje perspektive ti mikrofoni i pretpojačala su čist haj end haj tek.

Pa?

Arthur je vec pomenuo da je imao problema, a to sa cime je snimljeno nema ama bas nikakve veze , moze da bude snimljeno sa najskupljom opremom na svetu pa opet da ne bude kako treba, na to mogu da uticu drugi faktori kao na primer prostorija u kojoj je snimano a koja igra veoma bitnu ulogu za kvalitet samog snimka, zatim moze da se desi da jednostavno vokal ne pije vodu uz odredjeni setup i jos nekih faktora koji mogu biti bitniji od imena opreme sa kojom je snimano

A opet sdruge strane moze se desiti da sa opremom low end-a jednostavno dobijes savrsen usnimak, pravilo je da nema pravila, a svaki procenat"boljeg" se u hi end opremi broji hiljadama eura.. Pa ko kako voli :)

Uklopiti sve to u mixu i napraviti da se "ne primeti" kako je arthur rekao je tesko

Sent from my iPhone using Tapatalk

cAAc 01-12-2010 07:52 PM

jos jedan off ,izvinite

sta ti konkretno smeta kod tih 'prekompresovanih' snimaka tj ogromnog dela nove produkcije?
Ako ti je 'preglasno je' jedini argument i nije neki - smanji malo
Ako ti smetaju npr lejerovani 'prekompresovani' kikovi ,snerovi ,klepovi hetovi koji su izgubili i poprimili potpuno neki 'neprirodan' karakter je druga stvar ali opet ne mozes da kazes da ne valja jer se tebi ne svidja ..meni razbijaju monotoniju ,razbude me itd u sustini dobijem ono sta mi je i trebalo(isto pricam kao slusalac)
I ne slusam muziku da bi pravio kritiku u glavi i rekao ovaj zvuk nije cist ..mozda i nije cist ali ako se uklapa u sve ostalo meni je odlicno ..

Znak 01-12-2010 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 292534)
jos jedan off ,izvinite

sta ti konkretno smeta kod tih 'prekompresovanih' snimaka tj ogromnog dela nove produkcije?
Ako ti je 'preglasno je' jedini argument i nije neki - smanji malo
Ako ti smetaju npr lejerovani 'prekompresovani' kikovi ,snerovi ,klepovi hetovi koji su izgubili i poprimili potpuno neki 'neprirodan' karakter je druga stvar ali opet ne mozes da kazes da ne valja jer se tebi ne svidja ..meni razbijaju monotoniju ,razbude me itd u sustini dobijem ono sta mi je i trebalo(isto pricam kao slusalac)
I ne slusam muziku da bi pravio kritiku u glavi i rekao ovaj zvuk nije cist ..mozda i nije cist ali ako se uklapa u sve ostalo meni je odlicno ..

Trebalo bi to da stavi? u novi topik u sekciji Mastering. Kao ?to već rekoh, ima ?ta na tu temu da se priča, pa bolje odmah splitovati.

Bockie 02-12-2010 04:39 AM

Quote:

Originally Posted by SomiKnight (Post 292464)
Ne znam sto vas toliko interesuje kako je pesma izmiksovana, ovo je prekompresovano do bola, totalno neslusljivo.
Doduse ko uopste slusa ovakve pesme.
Ovakva vrsta spota i sluzi da se ljudi pitaju koliko se ugojila ona, da li je bila na operaciji ona, da li je onaj auto stvarno od onog baje i tako te stvari.

Quote:

Originally Posted by SomiKnight (Post 292509)
Eto Big Bockie i dalje tvrdi da ja pljujem cisto pljuvanja radi...

Kakav strucan argument ocekujes od mene kad se ne bavim tim poslom.
Moja kritika je upucena sa stanovistva slusaoca a ne kolege.

Da ne imenujem, jedan clan je postavio svoju pesmu, svoj rad, i dobio kritike (konstruktivne!) sta ne valja, izmedju ostalog da su previse kompresovane gitare, i to je ok. Ali kad se uputi kritika nekom ko nije amater onda drvlje i kamenje krene da se baca, ne razumem.

...

All times are GMT +1. The time now is 06:45 AM.