![]() |
Re: Novi Fireface UFX
e pa vidis ivane, ja to ne mogu potvrditi, jerbo sam imao dosta sprava na testu jos pre nekoliko godina, i to u velikoj meri zavisi od drajvera. Ako su dobro napisani, bice otprilike isto opterecenje. Na OSX-u realno nema razlike u performansama. Do toga sam ja dosao tada koristeci logic i jedno desetak usb/firewire audio karti. U winu je slicno, mada su se neke kriminalno lose ponasale, pa je morao da radi asio4all.
|
Da tacno je i to .. Ali generalno gledano, fw bi trebalo imati prednost, mada kada je rme u pitanju sve je moguce, da usb bude na nivou fw, evo ja cu probati rad na usb konekciji posto sam u mogucnosti par dana, pa javljam sta i kako
|
FW ne koristi CPU a USB koristi.. ne vidim neku znacajniju razliku. USB2.0 bi trebalo da bude vise nego dovoljan za visekanalno snimanje
|
Quote:
|
evo posle duzeg vremena da se javim povodom usb konekcije na ff ufx ..
Sve vreme sam koristio na FW , i nisam bio zadovoljan .. jednostavno desavao mi se pad sistema i to u toku rada vrlo cesto u vidu plavog ekrana.. dakle u toku rada, ali i pri samom paljenju karte, pri povezivanju sa kompom na fw, desi se taj crash i opet plavi ekran .. pisao sam matthiasu i na njihovom forumu, davao slike,greske i sl koje mi je izbacivao ali nisu uspeli da mi rese problem .. jednostavno mi je matthias rekao da je u pitanju neki problem neka nekompatibilnost koji ne moze da rese jer ne znaju sta je.. i da je najverovatnije nekompatibilnost sa fw chipom koji sam veoma uspesno koristio na ff800 godinama unazad, u pitanju je VIA chip set i to u to vreme po njihovoj preporuci .. dakle stvar je bila veoma jasna.. VIA i novi UFX imaju neki problem , mozda ne sa svim VIA chipovima, ali ocigledno sa ovim starijim koji je kod mene dugo godina nesto ne stima.. I tako sam zbog silnih problema u radu sa ufx bio primoran da predjem preko USB-a kada vec sama karta nudi izbor .. zadnjih mesec dana sam konektovan preko USB-a sa predzadnjim drajverom, jer je sinoc izasao novi update za UC/UFX usb|fw gde Matthias kaze da je najveca promena u widnows FW kompatibilnosti , tako da predpostavljam da je mozda sredio konacno FW drajvere za UFX, Kao sto rekoh, zadnjih mesec dana konstatno sam konektovan na USB, pri tom svakodnevno radeci razne mixeve, programiranje, midi.. aranzmani .. svaki dan UFX je angazovan najmanje 7-8 sati dnevno .. Juce sam imao i live snimanje bubnja, na 8 chanala preko ADAT-a RME OCTAMIC II na 24/48.. vezano za UFX naravno .. i sve je to islo preko USB-a Ponasanje UFX-a je FANTASTICNO , nigde nijedan jedini bug, nijedan jedini problem , niska latenca za midi, uporedo MIX, snimanje non stop .. UFX preko USB-a radi savrseno .. prosto sam iznenadjen da su napravili toliko dobar drajver za usb sa jedne strane.. i totalno razocaran drajverima i radom na FW sa druge strane, a opet imajuci u vidu ranije zadovoljstvo sa ff800 .. Iskreno se nadam da su sa ovim novim drajverima popravili FW i da je sve sada drugacije.. iskreno razmisljam se da li uopste se vise vracati na FW sobzirom da sam sada nabavio gomilu FW controlera sa TI chipom .. videcemo .. Eto mog iskustva.. pozz |
Ma i za ovaj moj MOTU su u pocetku drajveri bili sasvim klimavi za FW (pucketanja, BSOD...), ali su na kraju izbacili rock solid drajvere. Mislim da momci iz RME nisu amateri, popravice oni to ubrzo...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:01 AM. |