Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Mobilne solucije? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35218)

Rhino 04-02-2011 08:39 AM

Re: Mobilne solucije?

Dobro. OK. Onda cu samo da maknem 2 letve i nema gap-a na superchunksima.

I idem na 75kg/m3 u uglovima i ne pitam zasto. :)

Hvala

NLP 04-02-2011 08:46 AM

:)
evo ne?to oko toga da te ne pustim posve na "suvom":?
http://forum.studiotips.com/viewtopic.php?f=8&t=534

Nije sad to da je ne?to stra?no ali ipak je dobro znati.
Kakav je tek impedantni skok kod pravih membranskih absorbera...

Rhino 04-02-2011 08:54 AM

Ovako na brzinu citajuci (da te uhvatim dok si trenutno online) jer cu danas za vunu, kapiram da ako mi je vuna teza u uglovima odziv bass-a ce mi bit veci na cca 100hz jel?

Ova soba u kojoj sam trenutno u gradnji ovako prazna nema ni b od bass-a, Cak ni na 'bass-astim' mackie hr kutijama, kamoli na ns10.

Mada... Kao sto rekoh, ako ti kazes da je bolje 75kg vuna u uglovima, tako ce i bit :)

Rhino 04-02-2011 09:05 AM

I da... (izvini na na 20 pitanja i pod-pitanja na brzinu) Koji mi model slovenackog tervola predlazes za uglove (ako znas napamet)? Nasao sam i SLO kamenu vunu kod nekih firmi.

Rhino 04-02-2011 12:02 PM

Tacno kao da sam znao i navalio sa pitanjima za tezu vunu..

Znaci ne mogu vjerovat. Sad ne mogu da nadjem 75kg vunu a juce ja bila :( C,c,c,c...
Odnijeli sleperom kazu, jer je bila juce prijepodne... I sad 20 dana opet treba da cekam..

Odoh opet da trazim negdje, mozda nadjem nesto..

Rhino 04-02-2011 04:03 PM

:banghead: Nema... Navozah se, ozracih glavu telefonom i nista... Kazu ova laksa, tj meksa vuna se koristi za pregradne zidove i manje se trazi, sami tim manje i nabavlja.. Narucivacu i cekacu, sta da se radi?:(

Ali sam na usput iz 6tog stovarista naisao na ovaj tvoj kovertan, :) kod nas se to zove agril folija, pa sam uzeo u razmatranje da je za svaki slucaj stavim ispod tkanine da se ne davim u prasini i uzmem malo tanji - malo vise propustan mikrofiber jer je paleta boja bolja... A i malo manje kosta :)

Jel to ok?

boggy 04-02-2011 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by Rhino (Post 298309)
:banghead: Nema... Navozah se, ozracih glavu telefonom i nista... Kazu ova laksa, tj meksa vuna se koristi za pregradne zidove i manje se trazi, sami tim manje i nabavlja.. Narucivacu i cekacu, sta da se radi?:(

Ali sam na usput iz 6tog stovarista naisao na ovaj tvoj kovertan, :) kod nas se to zove agril folija, pa sam uzeo u razmatranje da je za svaki slucaj stavim ispod tkanine da se ne davim u prasini i uzmem malo tanji - malo vise propustan mikrofiber jer je paleta boja bolja... A i malo manje kosta :)

Jel to ok?

Probaj da ih pitas za PODNU kamenu vunu... ona je teza... doduse ne znam koliko je vazduhopropusna.
Takodje je prilicno teska i fasadna kamena vuna... probaj da tako trazis...
Moguce je da su na telefon stavili nekog ko se ne razume preterano u vune, ali zato ne trazi puno para na kraju meseca (NLP je veoma u pravu!)... budi uporan, ali nemoj praviti incidente! :mrgreen:

pozdrav

bogi

p.s. koristi fiksni telefon! :p

Rhino 04-02-2011 05:14 PM

Pa podna je ova od 100kg/m3, tvrdo presovana. Ime joj kaze - pod classic:)... A ja sam NLP-a ukapirao da treba polu-tvrdo presovana za coskove.. Sto se tice polu-tvrdih imali su samo neku dosta laksu..

U sv slucaju hvala na tip-u, ako im pridjem s duhovne strane mozda i nadjem neku vunu za superchunksove ove godine :D

NLP 04-02-2011 05:35 PM

Slovenački Tervol odnosno Knauf je DP8 - 80kg/m3.
Studiotips-ov superchunks je od 48 kg/m3 staklene vune koja je nekako akustički slična 80 kg/m3 kameni vuni.

Rhino 04-02-2011 05:36 PM

Otpor strujanju vazduha r EN 29053 kNs/m4 > 26,0

Ovo je specifikacija vazduhopropustnosti ove LAKSE od 75kg/m3 koju nemaju i koju zamslih da iskoristim za coskove! Meni ovo ne znaci nista, vama vjerovtno hoce.. Pa ako imate sto da dodate bilo bi super..

All times are GMT +1. The time now is 07:47 PM.