Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   ?kolovanje za ton (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35011)

psionic 01-09-2010 10:13 AM

Re: ?kolovanje za ton

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 286104)
Sve po malo i na kraju nista. :banghead::banghead: Shkolovanje nam je generalnu u ku^cu... :(:(:(
Al dobro, imaces tu diplomu koja ti mozda pomogne ako se negde budes zaposljavao :)

E to. Papir. Ne razumem zasto uopste smaraju teorijom bez prakse da bi, kad izadjes sa faksa, znas da konstruises nove tipove uredjaja a nikad nisi ni video kako izgleda najobicniji i najjednostavniji. Zaboravih, to je mana drzavnih skola! Bez prakse. Imam druga koji je zavrsio masinski u bgd. To je da izgubis 10god zivota minimum na ucenje visoke matematike i sada radi posao za srednju skolu, na ugovor, za 18000 din !!! To je porazavajuce ! On definitivno tek sad treba da krene da "uci" svoj posao...

Bockie 01-09-2010 12:01 PM

Evo, cika Arthur nas je demokratski sklonio da neko slucajno ne vidi...:D

SAJ je jeftiniji od SAE...!:D

branoy 01-09-2010 04:41 PM

joj ljudi ja bih voleo upasti kod vas u studie samo da posmatram sta radite i kradem kolko mogu znaje ne treba mi SAE ..! to bi bila extra pomoc! pa i platim cevape i pice hehe i dodajem kablove :))

google 01-09-2010 05:07 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 286132)
joj ljudi ja bih voleo upasti kod vas u studie samo da posmatram sta radite i kradem kolko mogu znaje ne treba mi SAE ..! to bi bila extra pomoc! pa i platim cevape i pice hehe i dodajem kablove :))

Nema potrebe za tim. Trebas imati dobru pesmu + aranzman + svirace + solidnu opremu i to je sve.

Ako toga nema, ne pomaze ni Vidovita Zorka.

Bockie 01-09-2010 05:10 PM

Quote:

Originally Posted by branoy (Post 286132)

Pa cuj, meni je nekad muka kad vidim da ni kabl neko ne zna da mota. Ali stvarno! Povedem ponekad klince neke, asistente, kad radim i lik mi jednom kaze 6 minuta posle svirke "ja spakovao kablove...!" Ja pakujem mixer jos i reko' do yaya, dobar mali, kad ja do bine a u torbi za kablove spaghetti bolognese...:banghead:
A kad sam ja bio klinac nerviralo me kad posle koncerata moram da motam,ali vidis, isplatilo se,sad ja mogu da kenjam klincima kako se motaju kablovi...:D
Isao sam i po sendvice,cigare,pivo,motao kablove,vuglio panele iz jednog u drugi studio,stalke isto,nekad je toliko bilo posla da sam u pauzama dremao na stolicama u gledalistu... Boze kakav mir...:da:

Heavy Jerk 11-09-2010 03:58 AM

Re: SAE Belgrade

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 286078)
Sa druge strane, ako zavrsi VETS, ne mora da bude usko specijalizovani snimatelj ili tako nesto, ipak ima jednu zvanicnu drzavnu diplomu, za ELEKTROTEHNIKU u bilo kom obliku (retko gde pitaju za smer) pa moze da radi od elektrodistribucije do RTSa ili nekih drugih televizija ili pozorista...

Zapravo, ne mozes. Ako zavrsis VETS, sto se tice RTS-a - mrka kapa. Priznaju samo diplome sa FDU-a i Akademije "lepih umetnosti", tj. diplomu Dizajnera Zvuka, a VETS to ne donosi (jedino za sta priznaju tu diplomu je za odsek Tonske tehnike, a tonski tehnicar je u stvari druga rec za kljucar).

Khan 12-09-2010 10:42 PM

Re: SAE Belgrade

Cena je posebno zanimljiva u kontekstu prosecnih zarada ton majstora na ovim prostorima... Malo porazavajuci ugao, makar neko bio mlad, talentovan i pun k'o brod. Vracamo se na 'balcan reality', kao i sa software temom. Lepo je kupiti Cubendo + par kila vsti-a od prve plate, kao sto to rade kolege u 'svetu', ali ovde svi znamo kako stvari stoje...

MUzzY 08-10-2010 02:46 PM

Skola

Ok, stize jedna od skola za audio... kilavo i misticno ali stize, kao. Drugari, jasno je da je iskustvo nesto sto je nezamenljivo u svakoj sferi posla i da prava skola tek dolazi kad (i ako :( ) udjete u posao ali bih voleo da cujem vase misljenje oko toga gde bi bilo "pametno" otici i upisati skolu koja se bavi audio temama.

Veliki pozdrav!

awacs 08-10-2010 06:38 PM

Re: Skola

Samo da podsetim: već postoji tema koja obrađuje tu problematiku:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35011

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 08-10-2010 06:56 PM

Re: Skola

Ups, zaboravih na tu temu :( ... sori.

All times are GMT +1. The time now is 02:37 PM.