![]() |
Re: kontrapunkt
@ VukP & SumAnuT :
Svaka vam čast momci na strpljenju. Ili se mo?da samo zabavljate ? :D |
Quote:
Nastavite zabavu bez mene. Ajd' u zdravlje. Quote:
Quote:
I jos jedno dobronamerno zapazanje, ja sam pisao o svom iskustvu. A ti si opisao kako to sto ja pisem nikako ne stoji. Imas li ti neko svoje iskustvo, o kome mozes pisati, ili samo ides i opovrgavas to sto ja pisem? Reci i ti nesto. Evo konkretno: Quote:
Dok su drugi, tacni i disciplinovani neohodni u orkestru. Kada bi ceo orkesat bio od instrumentalista koji sviraju na granici smisla, to bi zvucalo uzasno lose. Sa druge strane, kad su svi disciplinovani i tacni, zvuci bez veze, mora biti jedan prljavi i smrdljivi da bi to zvucalo odlicno izvedeno. Zasto od 15 snimaka jedne iste melodije, koji su isto odsvirani, jedan zvuci kao da ima nesto i kao da je potpuno drugaciji, mislim da se ne moze naci u knjigama. Ako si ti tu lekciju pronasao, vrlo rado cu saslusati objasnjenje. Izvoli: |
@ google :
Pa napi?i sam primjer i okači ga ovdje. Ili katuj dio neke partiture sa interneta, pa okači ovdje kao primjer : da svi znamo o čemu pi?e?. Ili katuj dio neke pjesme i pridodaj ga ovdje, za one koji ne znaju čitati note, ili one koji uop?te ne sviraju niti pjevaju, a ?eljeli bi imati malko informacija (makar u smilslu op?teg kulturnog uzdizanja). :grin: Ako okači?, puno bi pomogao da se ova tema, koja treba dati jednostavan odgovor makar primjerom, uspje?no okonča. Eto, kada okači?, ja ću kori?tenje te kompozitorske tehnike nazvati : 'kontrapunktura' (ili mo?da 'kontrapunkturisanje' ; već kako mi se svidi). 8-) |
Quote:
Ja sam praktican covek pisem nesto gde ima potrebe, a ne gde bio hteo "kontrapunkt". Da te zabavljam, ne zelim. Quote:
|
Quote:
|
Ocigledno da si slep.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Evo. Kud će? jednostavnije.
De dopi?i na ovo to ?to će nam biti očigledna pouka iz nastavnog predmeta : kontrapunkt (u muzici). Unaprijed puno hvala za trud i besplatno preno?enje znanja, odn. poučavanje.:) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
|