Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Procesor zvucne karte (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33412)

lesha 22-06-2010 11:28 PM

Re: Procesor zvucne karte

naravno

AudioStorm 24-06-2010 09:50 AM

Psionic,HVALA NA VREMENU!Odlican post,bas to sto me zanimalo!Evo uzeo sam DELTU 66 i nadam se da ce to biti kako treba.Dovoljno mi je 3 Giga rama,ionako mi nece koristiti (citati u 32bit) vise od toga,e sad si me malo cimnuo oko ogranicavanja Plug ina.Mislis li da nece moci koristiti sve iz Nexus2 ili Hypersonic-a recimo or what?

psionic 24-06-2010 02:44 PM

Ma ne, moci ces da iskoristis sve iz jednog plugina, nego neces moci da stavis npr 9 ili 10 nexusa, nego samo 4 ili 5... Jedan plugin pojede npr 10% ili 15% cpua a kad je cpu slabiji, ovi brojevi su malo veci - pluginu treba vise cpua - znaci 20%-25% na primer. Tako mozes stavljati razne plugove dok ne zauzmes (skoro) 100% Ovi brojevi koje sam naveo, nisu tacni i stvarna zauzetost procesora jednim plugom varira od jacine CPUa do slozenosti samog plug ina - eto nadam se da ti je sad jasnije o cemu se radi.

Nije ni DualCore na 3GHz tako spor, kako ti budu rasli zahtevi za slozenoscu pesme videces i sam da li ti zaista treba vise... Gornja granica uvek postoji kako postoji i granica u brzini CPUa pa se zato prave razni kompromisi u vidu toga da na primer te kanale koje si zavrsio, pretvoris u WAVE, pa zamenis plugin za neki drugi i tome slicno. Do toga ces doci vremenom, ako koristis npr CuBase5 on ima FREEZE funkciju koja ovo automatski radi...

...kasnije mozes da uvedes neke spoljasnje sprave i efekte i tako to sve vremenom raste i raste... :) Ili ces jednostavno sve bataliti i baviti se necim drugim :D

AudioStorm 14-07-2010 12:46 PM

Ha Ha ...Ma kontam da ce sve to meni raditi ok,na pocetku:-(...Guracu plugove do jedne mjere i onda cu shvatiti posle nekog vremena da mi je vise nego potreban quad core nego leba da jedem :-) Sudeci po koeficijentu brzine tehnoloskog progresa nema sta nego promijenitri sistem i procesor i jos dzumlu od svega pomalo i biti miran barem neko vrijeme a onda se vratiti na Amigu :-)
Nego,par nekih stvarcica me interesuje...
Kontam da instaliram Omnisphere,znaci synth je opasan ali je i ogroman (36 GB,masala).E sad pored gore pomenutih (psionicu) Nexusa i Hypersonica da nije ipak to preveliki zalogaj za "skromni" Dual Core 3GHz i XP 32 bit??Ne znam kako ce se ponasati na DELTI 66 ali ipak glavni teret podnosi procesor...Kontam da idem postupno,kao sto si mi rekao da zavrsene kanale konvertujem pa odradim zamjenu plugina i da tako ih obradjujem jedan po jedan do mixa.
Avantgard,koliko si imao poteskoca i koliko ti je "tesko" islo dok si zavrsavao Tempus Fugit?Btw,traka je odlicna,jako mi se svidjela na prvi slus a i kasnije,govorim o tematici i uopste atmosferi,e sad nisam je uspio cuti na nekom dobrom monitoringu ili na nekom velikom klubskom sistemu osim na kucnom hi-fi gdje zvuci sasvim solidno.Na kojoj si masini je odradio,na FL ili Abletonu?
P.S.Jesi kupio Audiophile 192?

Jan 15-07-2010 06:51 AM

Quote:

Originally Posted by AudioStorm (Post 282772)
Ha Ha ...Ma kontam da ce sve to meni raditi ok,na pocetku:-(...Guracu plugove do jedne mjere i onda cu shvatiti posle nekog vremena da mi je vise nego potreban quad core nego leba da jedem :-) Sudeci po koeficijentu brzine tehnoloskog progresa nema sta nego promijenitri sistem i procesor i jos dzumlu od svega pomalo i biti miran barem neko vrijeme a onda se vratiti na Amigu :-)
Nego,par nekih stvarcica me interesuje...
Kontam da instaliram Omnisphere,znaci synth je opasan ali je i ogroman (36 GB,masala).E sad pored gore pomenutih (psionicu) Nexusa i Hypersonica da nije ipak to preveliki zalogaj za "skromni" Dual Core 3GHz i XP 32 bit??Ne znam kako ce se ponasati na DELTI 66 ali ipak glavni teret podnosi procesor...Kontam da idem postupno,kao sto si mi rekao da zavrsene kanale konvertujem pa odradim zamjenu plugina i da tako ih obradjujem jedan po jedan do mixa.
Avantgard,koliko si imao poteskoca i koliko ti je "tesko" islo dok si zavrsavao Tempus Fugit?Btw,traka je odlicna,jako mi se svidjela na prvi slus a i kasnije,govorim o tematici i uopste atmosferi,e sad nisam je uspio cuti na nekom dobrom monitoringu ili na nekom velikom klubskom sistemu osim na kucnom hi-fi gdje zvuci sasvim solidno.Na kojoj si masini je odradio,na FL ili Abletonu?
P.S.Jesi kupio Audiophile 192?

Ja ne znam koja fora, ja guram na AMD 5000+ Dual core, onaj od pre 2-3 godine model, po 6-7 Nexus-a, Hypersonics, Trilogy, Omnisphere, par manjih sintova, kontakt banki pun lonac i nemam problema sa kocenjem i seckanjem...A karta je M-Audio Audiophile 192...

psionic 21-07-2010 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 282800)
Ja ne znam koja fora, ja guram na AMD 5000+ Dual core, onaj od pre 2-3 godine model, po 6-7 Nexus-a, Hypersonics, Trilogy, Omnisphere, par manjih sintova, kontakt banki pun lonac i nemam problema sa kocenjem i seckanjem...A karta je M-Audio Audiophile 192...

Nemojte me bukvalno shvatiti... Samo sam ukazao na princip - vise plugova, veca potrosnja cpua. Same realne brojke ne znam, nisam nikad merio. Na mom Quad Core E6600 (4x2.4GHz) mnogo ranije popunim svu raspolozivu memoriju, nego sto mi procesor zasecka. Dakle usko grlo ovog mog sistema je memorija za vecinu pluginova. Ali ako uzmes npr neki Reaktor, pa naguras sve opcije do maksimuma (interni sample rate 192000, hi quality, note sa velikim sustainom i dosta glasova) ni Octa Core ti nece pomoci :D Znaci za neke normalne uslove koriscenja na 44100 KHz samplerateu - CPU moze dosta toga da proguta. Pa cak i taj koji ti imas. Ali kako rekoh, sam ces vremenom uvideti sta ti treba.

U vezi Omnispherea - On zapravo jede memoriju vise nego sto jede CPU. Za otvaranje njegovog prozora u Cubaseu, potrosnja memorije poraste za oko 200 MB !!! I to bez ucitanog sempla.

AudioStorm 21-07-2010 11:47 PM

Ok,ok psionic,odlicno sam te razumio,ja nesto gledam cpu usage kad mi rade par kanala u Abletonu,nisu neki teski sinthovi,par malih i Nexus,jos gotovih loopova a ostavljam jos nekih sitnih aplikacija da rade,(napominjem da je sve to na Integisanoj zvucnoj,jos cekam DELTU i KRK-eljice:rotfl: a nikako da stignu:banghead:)i on radi dobro iako mu je opterecenje na skoro 80 procenata.Medjutim posle duzeg rada dolazi do pucketanja,onako jedva primijetno a onda sve prisutnije...E sad kad stavim dobru kartu bice bolja prica:da:
Kontao sam da skidam Omnisphere ali sad sam definitivno odustao :rolleyes:Prvo,treba skidati danima 6 DVD ili oko 350 djelova od po 100 MB,a drugo,sad kad si mi ovo rekao u vezi potrosnje - ne pada mi na pamet !Jebena termoelektrana od softvera:DNego,daj mi preporuci neki dobar VST...

<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

DaBear 22-07-2010 11:01 AM

ocigledno je da si ti tu nesto zabrljao..oko setovanja, ili sta vec.
Zasto ne nadjes nekoga i platis mu nesto da ti lepo sredi kompjute?
Lepo ti instalira sve kako treba i podesi...samo gubis vreme i smaras narod ovde, a iz postova se vidi da neke elementarne stvari neznas i ne kapiras,

AudioStorm 29-07-2010 12:13 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 283252)
ocigledno je da si ti tu nesto zabrljao..oko setovanja, ili sta vec.
Zasto ne nadjes nekoga i platis mu nesto da ti lepo sredi kompjute?
Lepo ti instalira sve kako treba i podesi...samo gubis vreme i smaras narod ovde, a iz postova se vidi da neke elementarne stvari neznas i ne kapiras,

2. Zabranjeno je svako nipodastavanje ili vrijedjanje drugih clanova, prikriveno ili otvoreno (implicitno ili explicitno). Takva ponasanja se nece tolerisati, sadrzaj uvrijedljivih poruka ce biti trenutno brisan, a odgovorni ce snositi sankcije (privremen ili trajni ban)...Vrijedjanje na nacionalnoj, vjerskoj, i drugoj slicnoj osnovi ce rezultovati trajnim trenutnim odstranjivanjem sa foruma. Ne podrzavajte "zaracene" strane i najbolje, ne mjesajte se...Ima onih koji su zaduzeni da rjesavaju takve probleme.
Bas si bezveze gospodine svestrani.Posto ti je sve strano nemoj da odlucujes u tudje ime da li sam ja nekome tezak i naporan i da li smaram.Ako je nekome dosadno to sto sam napisao postoji lagan i totalno jednostavan nacin da sve to iscoolira.Ako ne razumijem elementarne stvari, to je potpuno OK,svi vide da sam junior a ti Very Important Person mogao bi se i ponasati u skladu sa svojim statusom i postovanjem koje zbog svojeg znanja i iskustva uzivas na ovom forumu a ne da trcis tu kao neka cangrizava baba koja nema sta pametnije da radi nego da samo gundja za nekim ko je na nekom pocetku a kome ce najmanje pomoci tvoji osioni i sarkasticni komentari.Pokazi malo vise postovanja na svakoj ljudskoj osnovi i ne ponasaj se kao daje ovo tvoj privatni forum.
Veliki pozdrav za tebe.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">

psionic 24-08-2010 06:26 PM

Nexus 2,Firebird Gladiator, NI Massive, moze i Sylenth, Rob Papen synth pluginovi (Blue, Predator)...
Prva dva su mi favoriti! Eto, sorry za zakasneli odgovor :)

All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM.