![]() |
Re: Procesor zvucne karte
naravno
|
Psionic,HVALA NA VREMENU!Odlican post,bas to sto me zanimalo!Evo uzeo sam DELTU 66 i nadam se da ce to biti kako treba.Dovoljno mi je 3 Giga rama,ionako mi nece koristiti (citati u 32bit) vise od toga,e sad si me malo cimnuo oko ogranicavanja Plug ina.Mislis li da nece moci koristiti sve iz Nexus2 ili Hypersonic-a recimo or what?
|
Ma ne, moci ces da iskoristis sve iz jednog plugina, nego neces moci da stavis npr 9 ili 10 nexusa, nego samo 4 ili 5... Jedan plugin pojede npr 10% ili 15% cpua a kad je cpu slabiji, ovi brojevi su malo veci - pluginu treba vise cpua - znaci 20%-25% na primer. Tako mozes stavljati razne plugove dok ne zauzmes (skoro) 100% Ovi brojevi koje sam naveo, nisu tacni i stvarna zauzetost procesora jednim plugom varira od jacine CPUa do slozenosti samog plug ina - eto nadam se da ti je sad jasnije o cemu se radi.
Nije ni DualCore na 3GHz tako spor, kako ti budu rasli zahtevi za slozenoscu pesme videces i sam da li ti zaista treba vise... Gornja granica uvek postoji kako postoji i granica u brzini CPUa pa se zato prave razni kompromisi u vidu toga da na primer te kanale koje si zavrsio, pretvoris u WAVE, pa zamenis plugin za neki drugi i tome slicno. Do toga ces doci vremenom, ako koristis npr CuBase5 on ima FREEZE funkciju koja ovo automatski radi... ...kasnije mozes da uvedes neke spoljasnje sprave i efekte i tako to sve vremenom raste i raste... :) Ili ces jednostavno sve bataliti i baviti se necim drugim :D |
Ha Ha ...Ma kontam da ce sve to meni raditi ok,na pocetku:-(...Guracu plugove do jedne mjere i onda cu shvatiti posle nekog vremena da mi je vise nego potreban quad core nego leba da jedem :-) Sudeci po koeficijentu brzine tehnoloskog progresa nema sta nego promijenitri sistem i procesor i jos dzumlu od svega pomalo i biti miran barem neko vrijeme a onda se vratiti na Amigu :-)
Nego,par nekih stvarcica me interesuje... Kontam da instaliram Omnisphere,znaci synth je opasan ali je i ogroman (36 GB,masala).E sad pored gore pomenutih (psionicu) Nexusa i Hypersonica da nije ipak to preveliki zalogaj za "skromni" Dual Core 3GHz i XP 32 bit??Ne znam kako ce se ponasati na DELTI 66 ali ipak glavni teret podnosi procesor...Kontam da idem postupno,kao sto si mi rekao da zavrsene kanale konvertujem pa odradim zamjenu plugina i da tako ih obradjujem jedan po jedan do mixa. Avantgard,koliko si imao poteskoca i koliko ti je "tesko" islo dok si zavrsavao Tempus Fugit?Btw,traka je odlicna,jako mi se svidjela na prvi slus a i kasnije,govorim o tematici i uopste atmosferi,e sad nisam je uspio cuti na nekom dobrom monitoringu ili na nekom velikom klubskom sistemu osim na kucnom hi-fi gdje zvuci sasvim solidno.Na kojoj si masini je odradio,na FL ili Abletonu? P.S.Jesi kupio Audiophile 192? |
Quote:
|
Quote:
U vezi Omnispherea - On zapravo jede memoriju vise nego sto jede CPU. Za otvaranje njegovog prozora u Cubaseu, potrosnja memorije poraste za oko 200 MB !!! I to bez ucitanog sempla. |
Ok,ok psionic,odlicno sam te razumio,ja nesto gledam cpu usage kad mi rade par kanala u Abletonu,nisu neki teski sinthovi,par malih i Nexus,jos gotovih loopova a ostavljam jos nekih sitnih aplikacija da rade,(napominjem da je sve to na Integisanoj zvucnoj,jos cekam DELTU i KRK-eljice:rotfl: a nikako da stignu:banghead:)i on radi dobro iako mu je opterecenje na skoro 80 procenata.Medjutim posle duzeg rada dolazi do pucketanja,onako jedva primijetno a onda sve prisutnije...E sad kad stavim dobru kartu bice bolja prica:da:
Kontao sam da skidam Omnisphere ali sad sam definitivno odustao :rolleyes:Prvo,treba skidati danima 6 DVD ili oko 350 djelova od po 100 MB,a drugo,sad kad si mi ovo rekao u vezi potrosnje - ne pada mi na pamet !Jebena termoelektrana od softvera:DNego,daj mi preporuci neki dobar VST... <input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"> |
ocigledno je da si ti tu nesto zabrljao..oko setovanja, ili sta vec.
Zasto ne nadjes nekoga i platis mu nesto da ti lepo sredi kompjute? Lepo ti instalira sve kako treba i podesi...samo gubis vreme i smaras narod ovde, a iz postova se vidi da neke elementarne stvari neznas i ne kapiras, |
Quote:
Bas si bezveze gospodine svestrani.Posto ti je sve strano nemoj da odlucujes u tudje ime da li sam ja nekome tezak i naporan i da li smaram.Ako je nekome dosadno to sto sam napisao postoji lagan i totalno jednostavan nacin da sve to iscoolira.Ako ne razumijem elementarne stvari, to je potpuno OK,svi vide da sam junior a ti Very Important Person mogao bi se i ponasati u skladu sa svojim statusom i postovanjem koje zbog svojeg znanja i iskustva uzivas na ovom forumu a ne da trcis tu kao neka cangrizava baba koja nema sta pametnije da radi nego da samo gundja za nekim ko je na nekom pocetku a kome ce najmanje pomoci tvoji osioni i sarkasticni komentari.Pokazi malo vise postovanja na svakoj ljudskoj osnovi i ne ponasaj se kao daje ovo tvoj privatni forum. Veliki pozdrav za tebe. <input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();} else{setTimeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden"> |
Nexus 2,Firebird Gladiator, NI Massive, moze i Sylenth, Rob Papen synth pluginovi (Blue, Predator)...
Prva dva su mi favoriti! Eto, sorry za zakasneli odgovor :) |
All times are GMT +1. The time now is 09:05 PM. |