![]() |
Re: vječna borba producent vs gitarista
Quote:
Lepo kazem. Uslovi studija nazalost diktiraju to sta ces da doneses (ako imas naravno). Quote:
Rambo ima odlican ton na svirkama (odusevio sam se na beer festu letos) ali to je samo jedna od varijanti. Za to sto on svira nasao je prelep ton. Sta cemo sa drugim pravcima? A, da! Fender twin! Kako ga uvek zaboravim? :rolleyes: Quote:
Sledece nedelje dopnjujem kolekciju sa novim impulsima (marshall box sa drugim greenback zvucnicima, Bonger v30, Engl v30, par novih jensena). |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
Mada ne mogu da zamislim setup bez delay i wah pedale. Quote:
Jos uvek stojim iza tvrdnje da nema tog tvrdoglavog i sujetnog gitariste koji te na kraju nece poslusati ako mu pokazes bolje resenje. Quote:
Quote:
Quote:
Procitaj sta pise na linku koji sam postavio, ovako zvuci kao jedna besmilena prozivka... Ipak pricamo o tonu? Pretpostavljam da znas koliku ulogu u tonu ima zvucnik, njihov broj i konstrukcija kutije? |
Quote:
Quote:
Ko to uspe da shvati, blago njemu. :D Quote:
Isto je super radio Fender + Vox Ac30 + neki overdrajv, malo izoblicenje, kada se pojaca, bas lep zvuk. I na LabL5 su svi Gibsoni radili dod jaja (i telekaster je svirao fenomenalno, ali skroz drugacije) Probao sam tri Gibsona na Laba, sva tri su ubijala, bez ikakvih pedala, samo pojacalo + Gibson, ali to je cist ton, prilicno jazz, mada bolji ne treba. To nije preaskupa oprema, a kvalitetna je da ne treba bolja, mnogo bolje zvuci od mnogo skupljih kombinacija. Npr. (Marsal + telekaster + Morli) kosta manje od jednog Jam 77fp, a daleko bolje zvuci, ne moze se porediti. Jedino sto nije vizuelno tako primaljivo, ali ton je savrsen. Ako nisi neki gitarista koji przi, to je idealna kombinacija za sve. |
Zavisi koji delay koristis.
Analogni imaju taj "organski" zvuk i meni jako lepo zvuci. Doduse u zivoj svirci tesko to cujes. Jedino ako si solo gitarista pa je zvuk gitare 60% cele muzike. Na producentu je da prenese energiju benda ako je ima. Ako nemaju energiju onda je mora sam stvoriti naglasavajuci odredjene stvari koje muzicki pravac diktira. Bar ja tako mislim ... jel' gresim? |
Quote:
Quote:
Ima energicnih vokala, npr. poslusaj ovu devojku, peva baladu Indeksa Budi kao more. To je zivo izvodjenje, bez peglanja. Preterano sentimentalno, ali zena ubija, izuva iz cipela. Bez obzira da li neko voli takvu muziku, to su pesme od par decenija. http://www.youtube.com/watch?v=JNSlt...x=0&playnext=1 Mozes uporediti sa Biserom, cuj kako se Bisera vuce. A Bisera je odlicna pevacica (kakvih ima). http://www.youtube.com/watch?v=BrijC...eature=related Bar ja imam utisak da prvi vokal vuce bend za sobom, a druga se vuce za bendom. Mozda gresim? |
Quote:
|
Quote:
Mada ima izuzetaka. Andy Timmons koristi 2 analogna delay-a (memory man, jako lep delay) stalno. I na CD-u. Quote:
Pobogu ... pa naravno da bend mora imati energiju? Najcesce je za to zasluzna bas kombinacija ljudi koji ponaosob imaju to nesto ali ne u tolikoj meri, ali se jednostavno kapiraju. Aj najbanalniji primer - Metallica. Ponaosob prosecni muzicari. Zajedno - imaju to "nesto". Pogotovo uzivo. U ovim primerima koje si naveo tacno si pokazao da je potrebna - energija. Sta, gitaristi, basisti, bubnjari itd. ne mogu da "nose" svojom svirkom? Imam utisak da previse generalizujes stvari. |
Quote:
Peva na granici pucanja glasa, prilicno visoko za tu tehniku pevanja. Ima i neki kancerogeni vrisak, negde oko f3, poplasis se kad cujes. |
Quote:
Quote:
Quote:
Drugi to nemaju, pa mlate glavama i skacu kao poludeli po sceni da to nadomeste. To tako izgleda meni koji se ne lozim na to. Gomila cudnih ljudi koji se pomeraju dinamicnije nego sto bi trebalo, a da pritom ne proizvode nikakav efekat, osim vizuelnog. |
All times are GMT +1. The time now is 08:11 AM. |