![]() |
Re: kome uopste trebaju gitaristi !!
Quote:
Jedan radi jedno, drugi drugo. Dakle, kompozitor napise. Svirac odsvira. To je bolja varijanta ove kad kompozitor napise i upise tonove koja masina reprodukuje. Varijanta skupe se dobri sviraci i "prze, razvaljuju i sl", je sterilna, besplodna. "Cujem mlin da melje, ali brasno ne vidim". Na stranu to sto su sviraci nedisciplinovani i sujetni i problematicni i nepouzdani. Pa je bolje sve sam odsvirati, jer sam sebi mozes napisati nesto sto je jednostavno, a zvuci pristojno, nego izigravati Frojda raznim ufuranim izvodjacima, koji cak i nisu neki izvodjaci... 2. :dj: dj- ing, tehno, rep, hip hop i sl. niti znaju da sviraju, niti umeju da komponuju. Tu je zvrcka. To je spoj muzike koju je komponovao svirac koji ne zna da komponuje, a odsvirao kompozitor koji ne zna da svira. Zivo mrtvorodjence. |
Quote:
|
Quote:
Ovo ću da uglazbim i makar tepih da odsviram. Mo?e Google? Neće? me ganjati za autorsko pravo ? :wink: |
Mozes odrepovati.
Zivo mrtvorodjence je dobro ime za neki metal bend. :da: Zivo mrtvorodjence, gori od smrti. Urghhhhh... |
Quote:
Orkestar je nekad sluzio kao i MIDI sampler danas. Da ostvari ideju autora, kako ju je on napisao. Da nije bilo orkestra, ne bi se ta glazba mogla ni čuti. Kao i danas. Da nema midi samplera, mnogi talenti ne bi mogli ostvariti svoje ideje. Da nema cdea, trebali bi ići u Beč slušati orkestar na carskom dvoru. :) |
Quote:
Cak i da je to napisao nagluvi, copavi, drogarani klinac na ekserima, ako se to meni svidja, ako budi neku emociju u meni, sta ja treba da radim? Da se prekorim i kazem u sebi - ne smes to slusati! Sta je sledece, da proglasimo to za djavolja posla i da spalimo sve te ljude? :) Pre su se ljudi skupljali oko vatre, mlatili u bubnjeve, drogirali se lizuci zabe i skakali i vristali ... danas je to malo modernije ali princip je isti ...ne vidim da je i u jednom momentu ovaj proces zahtevao skolovanog muzicara ili kompozitora, jer da je tako muzika ne bi ni postojala dok se neko prvo ne bi odskolovao za to, a ne bi mogao da se odskoluje za to jer to ne psotoji, jer se niko za to nije odskolovao! :rotfl: |
Quote:
gori od smrti :rotfl::rotfl::rotfl: |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tu nema nista. Ali mozemo zamisljati da se nesto bitno desava, jer cupkaju, i klate se, vrlo zaneseno i znacajno. Ali realno, to nije muzika, a sta je ne znam. Najvise mi lici na pricu o carevom odelu. |
Google, zvučiš mi ko poneki metalac, kada tvrdi da Nirvana nije sviranje nego bezveze nabijanje po dva akorda...
Je, ali ajde ti udaraj tako po ta dva akorda i budi jedan od najvećih rock bandova! Ili kada se metal bandovi hvale kako 'se nisu prodali'... je, nema nista lakse nego se prodati u milijune... svirat cemo neke pop gluposti i ljudi ce nas slusati i kupovati cde.... i bit ćemo bogati i slavni... Sve je to omalovažavanje druge glazbe.... :) |
All times are GMT +1. The time now is 04:13 AM. |