Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   kako stici do vrha??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30280)

ugljesa 23-11-2009 02:31 PM

Re: kako stici do vrha???

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 263277)
Malo sam chitao, malo preskocio....

Procitao da je Vrach rekao "Uzimaju soma funti po miksu", nisam bas ukapirao recenicu, da li da smiksaju pesmu ili nesto drugo, jer nisam u dj-ing svetu...

Ali mislim da je generalni problem ljudi u Srbiji sto oce od 1-3 pesama da zive od njih do kraja zivota, ne bukvalno tako, ali tako nekako...Brda nadri miksera i producenata ce traziti klincima da im izmiksa i snimi (jednu recimo hiphop pesmu) 100, 200, 300, 500 E...E sad sta se tu desava, ljudi bre TO JE MNOGO, MNOOOOGOOOO! Narocito za ITB miksanje ili tako nesto...

Evo zbog cega to govorim, da se ja ne bavim miksanjem ja bih isao kod nekog da mi to odradi, e sad pozovem 4-5 ljudi u Srbiji i oni mi traze 150-300 E po pesmi, a o nekim jakim srpskim producentima da ne pricam.

E sad, isto tako ja kontaktiram Eddie Sancho-a preko majspejsa, ko ne zna ko je Eddie Sancho evo diskografija njegova, uradio je toliko hitova i prodatih ploca da mozete da sanjate o njima (molim da pogledate link ka njegovoj diskografiji da bi vam bilo jasnije):

http://www.myspace.com/eddiesancho

<style> body{ background-color:000000; background-image:; background-position:Top Left; background-attachment:fixed; background-repeat:no-repeat; } Table, Td{ background-color:transparent; } table table table{ width:100%; border-color:FF6600; border-style:solid; border-width:1px; } table table table table{ width:auto; } table table table table, table table table td{ border-style:none; } body, div, p, strong, td, .text, .blacktext10, .blacktext12, a.searchlinkSmall, a.searchlinkSmall:link, a.searchlinkSmall:visited{ color:0000FF; font-weight:normal; font-style:normal; } .orangetext15, .lightbluetext8, .whitetext12, .nametext, .btext, .redtext, .redbtext{ color:0000FF; font-weight:normal; font-style:normal; } a, a:link, a:visited, a.navbar, a.navbar:link, a.navbar:visited, a.man, a.man:link, a.man:visited, a.redlink, a.redlink:visited{ color:CCCCCC; font-weight:normal; font-style:normal; } a:hover, a:active, a.navbar:hover, a.navbar:active, a.man:hover, a.man:active, a.searchlinkSmall:hover, a.searchlinkSmall:active, a.redlink:hover, a.redlink:hover{ font-weight:normal; font-style:normal; } </style>
I GUESS WHAT?! Chovek mi je trazio 400$ (znaci oko 250 E) po miksu za pesmu, uz to da je rekao da moze i da mi da manju cenu ako mogu da ga sacekam malo duze.

I o kojim parama se ovde prica i mashta? Nije mi jasno :)

E sad a ako govorimo o komponovanju, beatovima, pesmama, klub miksevima, mislim da i tu nije nesto bolja situacija osim 10-ak velikana koji mogu da uzimaju po 50-100 hiljada $...ostali treba da budu srecni i sa 1000$...

Moja prijateljica iz Beograda je radila muziku za Booba (ono Francuski 50 Cent) i to za njegov najveci hit koji je uradio za Universal Music, evo link ka spotu za pesmu:

http://www.youtube.com/watch?v=sxdBdwlk9jE

I radila je za Bone Thugs n Harmony i AKON-a "Never Forget Me":

http://www.youtube.com/watch?v=t3sQM4C0_XM

I u oba slucaja NIJE DOBILA NI CREDITS! Dobila je kako ona kaze sitnu kintu, a ima 2 worlwide hitova, i nikom nista.

Radila je i za jos neka tu i tamo poznatija nemacka imena i to, ali da bi dosao do vrha treba ti ne jedna-dve-tri-cetiri pesme da cuju ljudi, nego ti uz sve to treba jos 15-20 hitova i plus najbitnije PREPOZNAVANJE, ja sam mogo da radim za Snoop Dogg-a recimo i da nemam credits (a i da imam) i vi ne biste culi za to recimo i niko ne bi cuo, razumete sta pricam. Prepoznavanje i lobiranje je najbitnije tu

Hocu samo da pitam jel ima te devojke na rumskom posto sam cuo neke price jos odavno kao da je to nasa devojka radila za akon-a :):wink: ?

A ljudi mislim vi se zalite na house koji ZA SADA mnogo bolje prolazi kod nas nego hip hop !! hehe :D
Ljudi sljakajte i sljakajte i trudite se da promovisete koliko mozete to sto radite.Upoznajte dj-eve,dajte im vasu stvar da preslusaju,udjite malo u taj svet jer ne verujem da ako se dj svidi stvar da je nece pustiti.

Naravno ako nije dobra pesma za klubove DZABA sve ovo :) .

Talenat + MNOOOOGO TRUDA=uspeh !!!:wink:

Moze da se uspe ali kao sto je daBEAR rekao a i ostali TESKO ali je moguce !!!Iskoristite rumski (nije sad da ga reklamiram ali kad vec imas priliku da pricas sa ljudima koji su uspesni,imaju svoj studio,dosta iskustva itd pitaj i uci od njih !!) jer verujem da ce ti svi pomoci ako vide da imate potencijala i da se trudis da uspes u necemu !!!

Malo sam se vise iskakio ali imao sam dobre namere :)

Jan 23-11-2009 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 263352)
Hocu samo da pitam jel ima te devojke na rumskom posto sam cuo neke price jos odavno kao da je to nasa devojka radila za akon-a :):wink: ?

:)

Nema je na rumskom, nju ne zanima audio inzinjering, ona sedne svirka, pravi beat dok ga ne napravi...Dijana Sretenovic alias Miss D, evo njenog majspejsa:

http://www.myspace.com/missdbeats

DaBear 23-11-2009 03:51 PM

Ok, ok..smiri se za Sancha....
radio je puno...samo to nije muzika koju pratim i koja me zanima toliko...pogotovu "gansta shit".

Ali ko sto rekoh - ako se njemu isplati da ti radi za $400...to je njegova stvar (i problem!)

Salji mu snimke odma' !!

Jan 23-11-2009 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 263369)
Ok, ok..smiri se za Sancha....
radio je puno...samo to nije muzika koju pratim i koja me zanima toliko...pogotovu "gansta shit".

Ali ko sto rekoh - ako se njemu isplati da ti radi za $400...to je njegova stvar (i problem!)

Salji mu snimke odma' !!

Pa nije gangsta, Gangsta rap je sa podneblja west coast-a, on je radio u glavnom East Coast repere (ako izuzmemo par njih Snoop-a recimo)...
Nas, Afu-Ra, Dilated Peoples, KRS ONE (Jedan od ocheva hiphop muzike) nikako nisu gansta shit, nego su real hiphop, onako kako je hiphop zamisljen "Two turntables and the mic", a ti kako sam video pomenuo si negde Scott Storcha, taj isti Stroch je uradio 100-ine gangsta instrumentala i kazes da ne pratis gangsta shit:)...Mnogo vise ucestvovao u pravljenu gangsta shit-a od Eddie-a...

Meni je zaista paradoks da vi pricate o 15-30 000 prodatih plocha kao velikim ciframa (sad kapiram da mislite na LP, gramofonske ploche u to ne ulazim, ne znam koliko se prodaju), ali ako se misli na nosace zvuka (ono cd-ovi), ja ovde govorim o imenima koja prodaju po 100 000 - 500 000 pa i milion prodatih diskova, a odgovor je na to "ko ga shisha" :)... 10 000 prodatih nosaca nije nikakav hit...ako se ja pitam

A sto se tice Sancha, sigurno cu u doglednoj buducnosti sigurno makar jedan trek uraditi sa njim iz rispekta, jer je uradio toliko pesama na kojima sam odrastao.

Mislim kapiram ja da ljudi ne znaju, isto i negde sam procitao gde je Arthur pomenuo neke velike metal producente, ja stvarno nisam cuo ni za jednog jer ne pratim tu muziku...A isto kapiram da su uradili mnoogooo

Ali je cinjenica da se ljudi malo precenjuju... I da oce uspeh preko noci, umesto da gule 10-inu godina i vise, ti najbolje znas koliko treba da se radi da bi se postigao neki uspeh, sta ja klinac ima tebi da pricam :)

awacs 23-11-2009 04:20 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 263372)
A sto se tice Sancha, sigurno cu u doglednoj buducnosti sigurno makar jedan trek uraditi sa njim iz rispekta, jer je uradio toliko pesama na kojima sam odrastao.

Moram da pitam, al' nemoj sad opet da misli? da hoću da te zaje....m ili već tako ne?to :wink: Jel' stvarno misli? da "pay respect" znači "pay $400"? I da li stvarno misli? da će on to ukapirati kao respect?

Mislim, pravi respect je kada postane? faca njegovog formata da mu se obrati? sa ponudom za saradnju u kojoj ćete da delite kintu. Pa onda u kafani da mu ka?e? da si odrastao uz njegovu muziku.

Pozdrav,

Vasa

Jan 23-11-2009 04:42 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 263375)
Moram da pitam, al' nemoj sad opet da misliš da hoću da te zaje....m ili već tako nešto :wink: Jel' stvarno misliš da "pay respect" znači "pay $400"? I da li stvarno misliš da će on to ukapirati kao respect?

Mislim, pravi respect je kada postaneš faca njegovog formata da mu se obratiš sa ponudom za saradnju u kojoj ćete da delite kintu. Pa onda u kafani da mu kažeš da si odrastao uz njegovu muziku.

Pozdrav,

Vasa

Ne mislim da oces da me zajebes...Ali ja sam coveka pitao i rekao mu da sam odrastao na muzici kojoj je on miksap, on mi je rekao "Cuo sam muziku na tvojoj strani, veoma si talentovan klinac, za tebe bih mogao da napravim cenu 400$ po pesmi ili manje ako mozes da me sacekas malo duze, hvala na prepoznavanju!"

To mi je napisao prevedeno s engleskog na srpski, tako da kapiram da je i on nesto prepoznao u mojoj muzici pa mi je dao tu cenu koju mi je dao, ali u svakom slucaju ja bih voleo da mi on izmiksa jednu pesmu, predstavljalo bi moje licno zadovoljstvo da mi on odradi zato sto neke stvari koje je on radio su moje omiljene stvari...Kapiras ti sta ja hocu tebi da kazem

Oces da mi kazes da bi ti odbio da saradjujes sa nekim muzicarem/producentom koji ti je uzor, samo zato sto trenutno ne mozes da ga platis koliko on zasluzuje? Aj nemoj da pricas takve stvari, kad i sam znas da nije tako :) A ako jeste onda ti se divim, mada ti ne verujem...

Jel to znaci da svako ko nema para je ljudska klasa ispod onih koji imaju i da oni ne mogu nekome da pokazu postovanje jer se postovanje pokazuje samo novcem? Ne kapiram

Pozdrav

ugljesa 23-11-2009 04:48 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 263372)
Pa nije gangsta, Gangsta rap je sa podneblja west coast-a, on je radio u glavnom East Coast repere (ako izuzmemo par njih Snoop-a recimo)...
Nas, Afu-Ra, Dilated Peoples, KRS ONE (Jedan od ocheva hiphop muzike) nikako nisu gansta shit, nego su real hiphop, onako kako je hiphop zamisljen "Two turntables and the mic", a ti kako sam video pomenuo si negde Scott Storcha, taj isti Stroch je uradio 100-ine gangsta instrumentala i kazes da ne pratis gangsta shit:)...Mnogo vise ucestvovao u pravljenu gangsta shit-a od Eddie-a...

Meni je zaista paradoks da vi pricate o 15-30 000 prodatih plocha kao velikim ciframa (sad kapiram da mislite na LP, gramofonske ploche u to ne ulazim, ne znam koliko se prodaju), ali ako se misli na nosace zvuka (ono cd-ovi), ja ovde govorim o imenima koja prodaju po 100 000 - 500 000 pa i milion prodatih diskova, a odgovor je na to "ko ga shisha" :)... 10 000 prodatih nosaca nije nikakav hit...ako se ja pitam

Mislim kapiram ja da ljudi ne znaju, isto i negde sam procitao gde je Arthur pomenuo neke velike metal producente, ja stvarno nisam cuo ni za jednog jer ne pratim tu muziku...A isto kapiram da su uradili mnoogooo

Ali je cinjenica da se ljudi malo precenjuju... I da oce uspeh preko noci, umesto da gule 10-inu godina i vise, ti najbolje znas koliko treba da se radi da bi se postigao neki uspeh, sta ja klinac ima tebi da pricam :)

Op op op,sto mi je cudno kad se neko razume u strane hip hop producente :).

Scott Storch-Still dre,lean back itd itd . . .

Jan 23-11-2009 05:08 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 263378)
Op op op,sto mi je cudno kad se neko razume u strane hip hop producente :).

Scott Storch-Still dre,lean back itd itd . . .

Ma da ne pricam sta jos 50 Cent Candy Shop, Just a lil bit, ko zna koliko jos pesama za G-Unit, i za ceo taj west gangsta ekipu...Nemam ja nista protiv toga da se razumemo, nego sam ga samo pomenuo kao nekog ko bas radi gangsta shit, u odnosu na Eddie-a koji i nije bas radio na gangsta albumima...

awacs 23-11-2009 07:33 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 263377)
Oces da mi kazes da bi ti odbio da saradjujes sa nekim muzicarem/producentom koji ti je uzor, samo zato sto trenutno ne mozes da ga platis koliko on zasluzuje? Aj nemoj da pricas takve stvari, kad i sam znas da nije tako :) A ako jeste onda ti se divim, mada ti ne verujem...

Ovaj... ako ti neki muzičar/producent/miksad?ija spusti cenu kapiram da on ustvari respektuje tebe. Ili mu je tog trenutka va?no da uzme kakve-takve novce. Ne?to od to dvoje, izaberi varijantu koja ti vi?e prija :wink:

?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina:

1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect :)

2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect :)

3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect :)

Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako...

A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad.

Pozdrav,

Vasa

Jan 23-11-2009 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 263385)
Ovaj... ako ti neki muzičar/producent/miksad?ija spusti cenu kapiram da on ustvari respektuje tebe. Ili mu je tog trenutka va?no da uzme kakve-takve novce. Ne?to od to dvoje, izaberi varijantu koja ti vi?e prija :wink:

?to se mene i mojih iskustava tiče, sa spoljnjim saradnicima (muzičarima i producentima) sam se dogovarao na tri načina:

1. Oni ka?u cenu po kojoj bi radili, a ja tu cenu prihvatim ili ne. Nema cenjkanja. Ako zaista ?elim da sarađujem sa nekim, platiću mu punu cenu. Respect :)

2. Ja ka?em koliko mogu da im platim, a oni tu cenu prihvate ili ne. Nema cenjkanja. Ako neko ?eli da sarađuje sa mnom, prihvatiće onoliko novca koliko mogu da mu ponudim. Respect :)

3. Napravimo ekipu i uđemo u zajednički rizik. Respect :)

Nikada me nije zanimalo koliko neko inače uzima novca. Razgovarao sam (ili su dogovori i?li preko izdavača) sa potencijalnim saradnicima o konkretnim poslovima. Na taj način sam funkcionisao dvadesetak godina, i onog momenta kada mi je to postalo neisplativo prestao sam da se bavim popularnom muzikom. To svakako nije razlog za divljenje ili prezir, to je eto tako...

A oba?ka mi idu na ?ivce priče tipa: "Bate, ja to inače radim za XYZ kinti, ali tebi ću da učinim cenu jer te gotivim". Mislim, ja ljudima koje gotivim radim za D?, a poslove radim za... novce. Upravo iz tog razloga radim mnogo za D? (tj. za prijatelje koji i sami rade za D?), a retko za pare... Po?to neću da radim za BILO KOJE pare, ?to je Vrač već objasnio par postova unazad.

Pozdrav,

Vasa

Eddie je meni rekao tu cifru a i da moze da spusti ako mogu da ga sacekam nakon sto mu dam projekat, ukapirao je on vrlo dobro da se ja bavim miksanjem i da sam ga kontaktirao zato sto mi je uzor...Ja sam te nesto pitao u mom postu, ali ti se nisi dao odgovoriti...No nebitno, zaboravi.

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 08:16 AM.