Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Test mix - kanali za vezbanje... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28658)

Bockie 03-08-2009 02:59 PM

Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:

Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....
Bas tim recima,cika Buzge hvalla na podrsci,secam se Tanje Jovicevic i RB... Matori, u Babaribi na 2 kvadratna metra samo je bass isao direktno, ostalo je bilo sa 15 mikrofona... Bubanj,udaraljke,2 prateca,2 trube,he,he,he,ali opet dobro zvucalo....

Ovo je snimljeno u RST-u, i mogu ti reci,vise puta sam tamo snimao i prostor je mega,giga,brutalan za snimanje... Ima iza benda cigleni zid, a ostalo je sve drvo,izlomljeni zidovi,sprat onaj,terasa sta li.... pizdarija sa slikanje,jako muzikalan prostor,mislim bez publike...!

Evo opet da okacim svoj stari mix bez UADa, cisto da ako neko ima problema,moze da cuje, nije ovo vrhunski,ali lepo radi...!

InsaneEyes 03-08-2009 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251946)
Evo opet da okacim svoj stari mix bez UADa, cisto da ako neko ima problema,moze da cuje, nije ovo vrhunski,ali lepo radi...!

snare si izvukao svaka cast!

kad sam probao imao sam u glavi "top gun" ili "europe" zvuk, sad mi lakse kad znam da je to nemoguce jer su ipak live kanali u pitanju

poz, odlican thread! :)

Bockie 03-08-2009 04:50 PM

Tnx!

Ne samo da je nemoguce, tamo je ipak sm57 zavrsio u nekom SSL-u,pa iz njega u STUDER ili MCI,pa onda Drawmer,pa onda jedno 2 zivota para dalje kroz sprave,pa na mastering 2 track... Hebi ga, ovo je ipak samo PT LE...
Nova produkcija podrazumeva u vecini slucajeva mega suv bubanj i ja sam mega protivnik toga! Dobar bubanj je pola mixa! Zato vise vremena trosim na reverb bubnja! u ovom mixu ima bar 30% reverba na bubnju...

Dobos... Posto je samo top sniman,nema kanala sa bottom(snare),live je...:

Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori.... :rotfl:

HeatMan 03-08-2009 04:56 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251931)
au,au Heatmane...

Matori to je Live! Btw covek nema duplu pedalu na bubnju. U Live je normalno da malo varira tempo,to nisu svirale masine nego ljudi i mogu ti reci da je ovo veoma opasna ekipa koja svira sa mnogim poznatim pevacima! Kakve crne kvantizacije i ciscenje kanala?!? To nikako,a i da mozda nesto moze - moze veoma malo i ograniceno! Matori tamo je 10tak mikrofona bilo,sve je svuda,ne mozes to sve da cistis! Sve to utice na ukupan zvuk,to se ne radi! Drugo ,ja do sad na Live nisam cuo puno boljih i zdravije snimljenih kanala,veruj da i odredjeni studiji u kontrolisanim uslovima nemaju ovakav sound. Ne mislim na neke skupe velike produkcije ali mali i srednji studiji... To znam jer su mi nezadovoljni ljudi slali kanale iz istih...
Mislim da je kod tebe mozda u pitanju klasican zamor! I meni se desavalo da zabagujem nad materijalom... Polako shefe,desava se i najboljim producentima da popizde i ustanu od stola sa psovkama..! He,he... Polako! Aj probaj da napravis jedan mix bez ikakvih efekata i kompresora,samo eq! E onda polako dodaj ostalo sa sto manjim vrednostima... He,he,ali prvo odmori usi bar dan od te pesme... Veruj da je sam snimak odlican! Ako nista,za vezbu je savrsen,a posle cu okaciti i djubreta za mucenje...he,he... Da vidis kad se faze i farbe zakolju...

nisam ja ni uzeo da miksam, to mi je bio utisak iz preslushavanja tribalovog miksa.. dakle nije zamor.. to ne radim, nikada.. do skoro sam miksao jednu sintetichku pesmu 3 meseca jer su farbe bile kurac, i realno sve je bio kurac a morala je debelo da zvuchi.. nisam od juche.. shto se tiche snimaka, naslushao sam se svakakvih.. od jako dobrih sa loshim muzicharima, preko loshih sa takodje loshim muzicharima, pa do odlichnih sa dobrim muzicharima..

ako pod live podrazumevash uzivo svirku sa koncerta, ok.. ali kao snimak iz studija, ne znam.. iz ovog jednog miksa, cenim da je samo gitarista vredan pomena.. bubnjar i basista su jednostavno.. hmmm.. prosechni.. ali su se izgleda latili nechega shto ne mogu da izvedu.. to je jednostavno to.. ne napadam nikoga, samo kazem kako jeste.. kako ja to vidim u sv sl..

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 251942)
...hehe, da ne bude da ja jedini kenjam... Heatmane, ovo je super svirka i korektan usnimak. Namiksao sam se lajvova ko pleve, nisi ti izgleda cuo sta je zapravo lose :) A opet ne mozes da ocekujes da svi muzicari sviraju kao Toto, Tower of Power ili ko god vec..... A Boki je u pravu sto se tice faza i ostalog... Klubovi cesto zbog svog nedostatka komocije na bini i budzeta diktira uslove majkinga, i kvaliteta ostale opreme, a tu je i cuveni "boxiness", pa onda plafon koji zvoni, pa ako ima bina onda daske rezonuju i kuvaju low mid sranjca....

....tako da, go Boki :) Malo akcije na forumu ne Škodi :) tj, ne Fordu :D

TOP MI NE DIRAJ! :)

bez zezanja, vec sam sve rekao u ova dva posta.. same kanale nisam ni preslushao, tek cu.. sama svirka mi je malo problematichna, i to je sve..

pozdrav

edit: ne shkodi malo akcije, slazem se.. i drago mi je kad se rade ovakve stvari..

DaBear 03-08-2009 05:18 PM

do skoro sam miksao jednu sintetichku pesmu 3 meseca jer su farbe bile kurac, i realno sve je bio kurac a morala je debelo da zvuchi.. nisam od juche.. ..

[/QUOTE]

@ Heatman
pa sto nisi / nisu oni promenili farbe ?????
Zasto gubiti vreme (3 meseca....eeeej!!) na popravljanje ako moze da se zameni farba?????

ima ovde izreka - "nemozes nikad da izglancas govno" !

Bockie 03-08-2009 05:21 PM

Sta je sa drugom pesmom, ima li kakvijeh mixova...? He,he...

HeatMan 03-08-2009 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 251967)
@ Heatman
pa sto nisi / nisu oni promenili farbe ?????
Zasto gubiti vreme (3 meseca....eeeej!!) na popravljanje ako moze da se zameni farba?????

ima ovde izreka - "nemozes nikad da izglancas govno" !

zato shto nije bilo vremena hahahhahhaha...

shto je najgore, to je neka moja matrica od pre 4 godine, koju sam posle malkice doradjivao (ritam).. a i posle nekog vremena (kad je vec proshlo vreme ochekivano za kompletiranje pesme) nam se i smuchila sama pesma, pa nismo imali zivaca da radimo na tome.. previshe komplikacija.. slali pesmu dobrim i pre svega poznatim producentima/miks majstorima i nisu znali shta da rade sa tim.. pravili gore mikseve od mog prvog (dao sam im i tu postavku).. pa sam se okrenuo prijatelju, pa je on promenio skroz fazon pesme, pa ni to nije lezalo.. pa sam na kraju ipak ja morao da zasuchem rukave i smaram se vishe od 5 sati (koliko obichno potroshim na skroz ok miks, poshto postavljam miks u toku rada).. tako da je tri meseca kasnije pesma gotova, ali sad vishe nema svrhe raditi spot, pa se cheka septembar jbg.. znam da se od govna pita ne moze napraviti, ali artistu su se svidjale te boje i nisu mu druge lezale (navikao valjda jbg) pa na kraju kad sam i probao da izmenim neshto, rekao je da mu vishe to nije to.. na svu srecu, ako se izbaci singl (haha) bice i remiks na istom, poshto sam toliko odlepio da sam uradio novu matricu oko vokala.. koja zvuchi meni malo zanimljivije ali ne verujem da ce pogoditi shire narodne mase, jer original ima malo narodnjachkog prizvuka.. ma chuce se sve u pravo vreme..

enivej, da ne useravamo temu vishe.. ja cu videti danas, samo malo da se razbudim da odradim neshto (po pitanju ove test pesme) poshto mi je uletelo slobodno vreme..

@boki: mrzi me da skidam drugu pesmu, tj mrzelo me i prvu poshto je kanal po kanal.. bolje da si rarovao sve u jedan fajl.. ipak vecina nas ima ok adsl il kablovski internet..

poz

InsaneEyes 03-08-2009 06:42 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 251965)
Duplicate track,pa na prvu kompresije da siklja krv i punch na oko 200hz jedno deci-dva da bude deb'o, a na drugi nikakve kompresije,samo eq, lo cut na 150-200hz i kasiku prezle i siroki q faktor sa dobrih 4-5 db na jedno 5khz sa mirodjijom i onda zajedno na grupu bubnja na kojem opet stoji lagani limit krem sa kracim attack i 2 zumanca...i malo zacina c i krckas jos 15minuta uz povremeno mesanje da ne zagori.... :rotfl:

:guitar::guitar::guitar::bend: :kissing:

Bockie 03-08-2009 07:08 PM

Quote:

@boki: mrzi me da skidam drugu pesmu, tj mrzelo me i prvu poshto je kanal po kanal.. bolje da si rarovao sve u jedan fajl.. ipak vecina nas ima ok adsl il kablovski internet..
I tata bi sine...

taj sajt mi prijavi 47 sati za upload od jednom u raru... ...A imam brutalan upload... a ni rar ga nesto ne smanji puno...par mb...:cry:
Ovako je sve za sat i po... Verujem i da je skidanje brze,ali kako god okrenes prva je 420mb a druga je svega 280mb...:rolleyes:

percival 03-08-2009 07:33 PM

Ni jedan komentar?

All times are GMT +1. The time now is 05:29 PM.