Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27867)

Shot 05-06-2009 10:30 AM

Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 247736)
...u doba kad su velikani radili - brzo se skapiralo o čemu se radi...brzo se skapiralo o čemu se tu radi i da je u pitanju ne?to krupno...

Zato ?to u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da ne?to iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne zna? ?to je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247744)
I disko kuce nisu bile toliko nervozne kao sad...sad - ako prva pesma ne razvali - slobodan si!!

E tu si totalno u pravu! Da, to je danas veliki problem...

Shot 05-06-2009 10:31 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 247732)
odo na par dana vracam se u pon...i vreme da padne pivkan gosn shot :)

E definitivno! Dugo dugo nismo na pivkanu bili!
Cujemo se! Javi se kad si u gradu!

sorry ljudi na offtopicu

balthazaar 05-06-2009 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 247754)
Zato što u to doba nisi imao tako agresivni marketing i ipak je muzika sama sebe prodavala ako je bila dobra. Naravno da se onda događalo da nešto iskoči iz standarda ako je natprosječno dobro. A danas zapravo ne znaš što je natrposječno dobro. Jer i ono mediokritetsko se u medijima gura kao da je fenomenalno.

Pa, da...slažem se

a što se , pobogu, izvinjavaš za off topic :D:) Nek se oni što oće da se vrate On topic, prvo izvinu, pa onda vrate...hehehe:):D

Color 05-06-2009 11:00 AM

Previse su nam se razmazile usi a od silnog filozofiranja se leba necemo najesti....

U danasnje vreme je merilo dobre stvari dobra produkcija.... pesme se vise ne prave... tehnicki razvitak je omogucio i muzicki ne obrazovanim ljudima da pristupe stvaranju muzike... trziste je prezasiceno, sve postaje kopija kopije.... originalnost se gubi...i ne samo u muzici...gotovo u svemu... pocevsi od oblacenja i toga sto jedemo i vozimo...a sve to se projektuje i kroz to sto radimo i stvaramo.... ako je neko originalan, dugo ostaje neshvacen, u blazoj varijanti kazemo da je "cudan"...ljudima cak i smeta kad je neko previse "svoj"...kulturoloske razlike se gube, globalizacija uzima sve vise maha....zivimo i radimo sablonski...inspirisemo se nerealnim pojavama i nacinom zivota koji nam je nametnut kroz medije i reklamu....na kojima se smeju i oni sto jedu gov.a ubedjujuci nas da nam bas to treba i da isto tako treba i mi da radimo....ali da samo ta "njihova gov.a" valjaju jer na sebi imaju pecat nekog instituta kojem svi treba da verujemo! I kosta samo 99din! Dzabe! :D

E tako je drugovi i sa muzikom..... A ko hoce da zivi od muzike, nek pristupi na pravila. Ko hoce da svira za svoju dusu i da pravi pesmice komsinici i rodbini, nek lepo pare mlati radeci nesto deseto a muzika nek mu bude ventil i zadovoljstvo :wink:

DaBear 17-06-2009 01:58 PM

evo citam u Sound on Sound kako su snimali pesmu....i jos neki dodatni info.

na pr. BOOM BOOM POW je PRVI Black Eye Peas US number 1 (?!), gde se prodao u 1,500.000 komada SAMO kao download u 5 nedelja !!!!!!!

razvaljivanje....mislim!

broj traka 64 (gde ? kad je prazna pesma..??)
i nema basa (ni sinta ni gitare) bass je 808 !!?

Jos nisam pazario album..

alavuk 17-06-2009 02:02 PM

cekaj kanala 64 ??? ima smisla ...

Shot 17-06-2009 03:39 PM

Ma to nije nista cudno. Dobivao sam i ja takve projekte gdje bi se moglo reci da ima 100 kanala (i stvarno toliko trackova ima!), ali se radi o tome da producent donese renderirane verzije nekih syntheva (pa tako par varijanti), pa onda razlicite kickove i slicno. Onda ja u miksu biram (citaj: lovim konce gdje je sta) ono sto odgovara.
A ako uzmemo da na Black Eyed Peas singlu ima dosta vokalnih procesiranja, pa da su recimo ti komadici vokala razbacani po razlicitim trackovima... a njih je 4 vokala u grupi... ima smisla da je 64 kanala!

Slavko 21-06-2009 08:51 AM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 247498)

mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih...

U vezi Madone i te pesma, ja sam imao isti feeling.Posle se pojavio onaj singl Die Another Day, koji je bio njesra pesma ali je aranzman bio genijalan i terao te da je slusas iznova i iznova..

All times are GMT +1. The time now is 05:14 PM.