Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26663)

kravadinka 15-03-2009 02:19 AM

Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/

U Edit Window-u sa desne strane imas da otvoris mali odeljak gde se nalazi ono sto je "pool" u ST, tu su svi fajlovi...

Kako to mislis da Export-ujes?!

Arthur 15-03-2009 02:21 AM

biće da nema offline exporta, niti audio bouncea kao što je u nuednu slučaj kad slepiš ceo fajl od 15 delova u jedan i to lokalno, a on se pojavi kao nov fajl u pool-u. Genijalno kad treba da iščupaš npr iz koncertnog sessiona od 3h bez prestanka samo jednu pesmu i da je teraš negde dalje, sec na svim kanalima levo i desno, bounce, i eto pesme.

Dexxy 15-03-2009 02:27 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 238410)
biće da nema offline exporta, niti audio bouncea kao ?to je u nuednu slučaj kad slepi? ceo fajl od 15 delova u jedan i to lokalno, a on se pojavi kao nov fajl u pool-u. Genijalno kad treba da i?čupa? npr iz koncertnog sessiona od 3h bez prestanka samo jednu pesmu i da je tera? negde dalje, sec na svim kanalima levo i desno, bounce, i eto pesme.

Na to sam mislio...kad hocu zeljeni track da exportujem (kopiram) bez ikakvog fx-a na HD. To ima u Nuendu i jako je prosto. Namestis precicu koju zelis i ceo track se iskopira. Npr. treba mi samo VOX iz pesme da ga uvezem kasnije u Nuendo ili...Kako da ga izbacim iz PT bez cekanja da odradi bounce to disk i da traje koliko i cela pesma...

Pozz

kravadinka 15-03-2009 02:33 AM

Naravno da ima, obelezis ceo take koji hoces da exportujes, onda sa desne strane gde je "pool", a ovde se zove REGIONS, kliknes desnim klikom i iz menija odaberes Export Regions As Files...

Sto se tice Control Room-a, nema ga pod tim imenom, ali sve sto moze Control Room, mozes i sa PT routing-om...

Dexxy 15-03-2009 02:35 AM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 238413)
Naravno da ima, obelezis ceo take koji hoces da exportujes, onda sa desne strane gde je "pool", a ovde se zove REGIONS, kliknes desnim klikom i iz menija odaberes Export Regions As Files...

U File ima export ali nije u funkciji za PT Le...

Neka skracenica za to? I kako da slepis iseckane fajlove u jedan da bih ga exportovao u komadu?

Pozz

kravadinka 15-03-2009 02:43 AM

Ne slusas me, ne FILE, nego sa desne strane, ako ga nema otvoris ga na malu strelicu, zove se Regions i tu se nalaze fajlovi koje mozes exportovati desnim klikom, pa onda Export Regions As Files...

Ako hoces da spojis take-ove u jedan fajl, obelezis ih i onda Edit-Consolidate i napravice ti novi u Regions, a zadrzace i stare, pa radi sa njima sta ti je volja...

Dexxy 15-03-2009 02:52 AM

Slusam...Probacu sutra. Thanx na odgovorima.

Stvar navike..Posle toliko godina sa Steibergom...Ali jednostavan je PT osim tih skracenica.... Ali sve je stvar navike...

Btw imam PT 8 i mnogo je bolji od 7.4... Manje trosi cpu, neka moja zapazanja :)

PoZz

kravadinka 15-03-2009 02:55 AM

Ma sve moze, samo treba provaliti... Na YT su svi zvanicni snimci osmice i odande se sve lepo nauci...

Dexxy 15-03-2009 03:00 AM

Naravno da moze....I dalje neznam shortcut za GAIN...:wink:

kravadinka 15-03-2009 03:06 AM

Kakav GAIN?!

All times are GMT +1. The time now is 02:37 AM.