![]() |
Re: Koliko dugo mixate?
miksam dok ne izmiksam. :D
|
Quote:
|
Quote:
Tako da, sve u svemu, izvinjenje zbog dezinformacije za koju ionako pretpostavljam da sve ?ive zabole Q faktor, ali ne volim da lupetam pa me uvek blam kad mi se to desi. |
Moj rekord je, 4 h. album od 9 numera.
|
riblja čorba :D ? šalamala :P
|
Ona ima 13 pesama, nije moglo tako brzo!
|
Quote:
Pocecu te uvazavati kao gurua :D Jedino mi nikad nije bilo jasno, zasto u "maloj" produkciji moze sasvim pristojno da se zivi od ove kategorije klijenata. Reci ce neki "zbog zakona palca i kaziprsta" - Gde ima kinte, nema pameti (ali jos uvek ima kinte):banghead: Usput, neki su spremni i dodatno da plate kako bi im se ustupilo pravo da potpisu tako uradjen mix, hvala im. |
Quote:
Mislis: Sediste se obara sa strane, a noge se dizu na ramena... i-ju:shock: |
Ja, koji se nonstop bavim miksom, miksam 1 dan po pesmi, i dobijem 70-80% od rezultata, za onih ostalih 20-30% mi treba normalno jos 1 dan (automatizacije itd.). Tako da je u proseku 2 dana. Ako ti vise treba, zajebi stvar, onda nesto u aranzmanu ili instrumentima ne pase. U tom slucaju digni ruke od miksa i sedi jos jedno 1-2 dana za aranzman, vise ces od toga imati.
Pozdrav |
Pozdrav svima,
mozda ovo nije pravo mjesto za moje pitanje, ali pocetnik sam i treba mi savjet. Snimam kod kuce pjesme koristeci midi bubanj i sad to treba da saljem jednom Englezu da mi to izmiksa i uradi mastering i sve ok, ali ne znam kako se eksportuje bubanj u wave trake, tj. znam kako se to radi, ali koliko trackova da napravim, da li da za svaki dio bubnja napravim poseban track (dakle kick 1 track, snare 1 track, tomovi svaki po 1 track, chinele svaka svoj track ili hihat 1 track, a ostale cinele sve u poseban stereo track?????) i kako da kompenziram overheade, da li i tu eksportujem jedan stereo midi koji ce "glumiti" overe???? Molim vas pomozite i hvala unaprijed na odgovoru. |
All times are GMT +1. The time now is 05:01 AM. |