![]() |
Re: Mala pikanterija za forumase gitarose
Ignorance is Bliss.
|
Quote:
Mislim tebe u celoj prici (izmedju redova) nervira mozda Borino politicko "angazovanje". To je njegova privatna stvar. I nije jedini. A prica se uopsteno prosirila na sve bendove sa nekim minulim radom, koji ugrozavaju mlade jer im oduzimaju medijski prostor. A mediji slepo gledaju u piplmetre i guraju ono sto se gleda, a nebave se humasnitarnim radom. A to sto niko nepomaze mlade bendove, jeste tacno, ali nigde nepomazu mlade bendove. One koje cijes sa zapada su uspeli, a jos X 100 ih ima koji nisu pa za njih neces ni cuti. Mante se te komunisticke price o pomoci mladima. Pa muzika o kojoj pricamo bi trbala biti buntovnicka (svako na svoj nacin) a buntovnike sistem nepomaze. Zna se sta sistemi pomazu, ono sto je estabilirano kao kultura. A da je Rajko upravu, pa i jeste. Oko cele ove price jedino sto se postovalo (bicu sazet): Kako je to shit itd itd. A nikoga nije zanimao ni jedan segment oko bilo cega sto ima ikakve veze sa snimanjem i produkcijom. |
Moj post se vise odnosio na promenu teme,glupo je da svaka novootvorena tema bude odma preusmerena u nesto sasvim trece.
Matorce generalno uvek branim jer imaju ogromnu kilometrazu koja se ne moze nauciti.Nekada je to iskustvo I totalan promasaj ali je i kao takvo dragoceno. Ko sto mi nekada smeta slepovanje matoraca na staroj slavi smeta mi i kukanje mladjih na sve sto ih okruzuje i uvek situacija I okruzenje koci dogadjaj. mislim da je multimedija ubila I radio I video zvezde i da ubuduce zvezda u pravom smislu nece ni biti tako da je dobro dok imamo ove matorane na sceni. Sto se tice deda Neve-a vrlo je diskutabilno to sto danas potpisuje naspram onoga sto je nekada potpisivao. Da li pravi sprave iz ljubavi ? Nisam siguran,da se trudi da zivi I radi to se slazem ali je to sve daleekoo od ocekivanog. |
Ma nije ni vazno, svako ima pravo da kaze sta misli, i to je to.
|
E, super thread! Ja VOLIM kad krene prepucavanje!
licno Chorbu i Boru nikad nisam voleo, Vicka poznajem malo, jedno vreme smo se druzili malo...ali muziku nikad nisam voleo. Sdruge strane - nek ljudi snimaju ploce koliko hoce!!! S' trece strane, Arthure - ja nemam sazaljenja za nove bendove. Svi samo kukaju! mi smo ranih 80-ih, SAMI ZARADILI PARE kojima smo finansirali opremu i snimanje albuma (vise albuma..) Kad smo zavrsili Master Scratch Band, otisli u Jugoton, pustili Skarici GOTOV album i on odma' reko - uzimam, koliko para? i tako za svaki projekat - sve smo sami finansirali, jurili novinare, jurili TV, tezgice, itd. I danas bendovi rade sve isto (bar ovde) - BEZ sponzora! Opet, KOD NAS SVI MISLE DA SVIMA TREBA DATI SANSU, SVIMA IZDATI PLOCU, POTROSITI PARE NA SVE, SVIMA DATI MARKETING, pa ako radi super! Ako ne, nema veze, nisu njihove pare bile!! E malo mac!! Neka se mladi bendovi malo pomuche, neka rade u studentskoj zadruzi za kintu, neka sviraju za dzabe, samo da bi ih ljudi culi (nece svako da plati ulaznice za macku u dzaku!!)...Spot se danas moze snimiti za nista! 80-ih nije moglo uopste!! ima i taj internet... Samo treba nauciti svirati, treba pisati dobre tekstove KOJI I PASUJU na melodiju pevanja i treba da imaju smisla, itd...ali to treba malo da se ovlada. Mislim ljudi, proslo je mnogo godina i SVE se promenilo...nema smisla nista uporedjivati vise!! @LACKY - za "operaciju STRUMF" - svaka cast!! smejao sam se pola sata ko lud!! |
E ovo je stvarno pametan post...
Cinjenica je da mladi bendovi (medju mnogima i moji prijatelji) kukaju kako nema para i kako se nista ne moze uraditi, a imaju pesme na granici slusljivosti, bez smislenog i ukusnog aranzmana, a o tekstovima i muzici da ne pricamo... Nigde smisla, nigde hook-a... I onda ocekuju da samo zato sto su "mladi i puni ideja, perspektivni, puni mladalacke energije" neko dodje ponudi pare, izdavanje i sl... I sad, kome od njih Riblja Corba uzima mesto na TV-u? Niko - uzimaju ga sami sebi...:wink: |
Quote:
tj da ona ispliva i da bude bolja. poz |
Quote:
Rekao bih da je problem pre u tome, sto ova nova, mlada generacija, u velikoj vecini, ne poznaje nikakav autoritet, ni od sopstvenih roditelja, a kamoli od ostalih starijih od sebe! Jedini autoritet koji priznaju je - novac i to po mogucstvu dobijen na najbrzi moguci nacin!........... I tu dolazimo do poente cele stvari - kad bi igrom slucaja bas taj Bora i ostali matorci iz benda, snimali u studiju kod nekog mladjeg, koji bi tu video neku finansijsku korist za sebe, a koji zastupa tu tezu o pogacama, on bi brzinom svetlosti revidirao svoje stavove i vec sledeceg jutra ushiceno pricao svojim kolegama kako bez starca - nema udarca!:rotfl: |
Tako je, sve ove matorce(Bora, Bajaga, Cane itd.) treba oterat u penziju! Onda ce za mlade narastaje ostati vise vremena.
Ima Zvezde Geanda i operacija Strumf da idu svaki dan po tri sata. Ko ce onda biti kriv,Sasa Popovic? Dezurnog krivca je najlakse naci! |
Nego, reci de ti nama, kako si ti to snimao? Sto si kombinovao od mikrofona, koje glave sa kojim kutijama, jesi snimao room ili samo close, ajde malo ovih nebitnih prica?
|
All times are GMT +1. The time now is 03:34 PM. |