![]() |
Re: Makedonski ritmovi?
to je program?
hvala na pomoci.. evo sad sam bash prichao sa maxom (koji je mislio da se zezam).. ne znam shta da vam kazem, osim istoga shto i njemu.. izbegavao solfedjo, i nije me interesovalo.. dodushe nije me nishta shto se tiche radjenja muzike interesovalo.. pa sam nauchio sam.. al ovo ne mogu sam da skapiram, nazalost.. hvala poz |
Quote:
da je 7+7+7+4 je u pravu, jasno kao dan. Za vasu informaciju, nema neparnog ritma IZNAD 11/8, ili eventualno 13/8 (retko) jednostavno se ne definisu kao takvi, nego kao tzv "poliritmicke fraze" sto je ovde slucaj sa 7+7+7+4, nije NIKAKVA 25-torka, tako nesto se jednostavno NE KORISTI, da ne kazem da ne postoji, kao sto naprimer ne postoji tonalitet "hisis dur" jer bi bio totalno besmislen |
Quote:
P.S. Svakome ko je isao u muzicku skolu je ponekad doslo da pobegne sa nekog casa instrumenta.Naravno da za osnovce i srednjoskolce ima mnogo zanimljivijih stvari od vezbanja skala i dosadnih etida(ni ja ih nisam voleo), ali bezanje sa solfedja mi nije bas najjasnije. |
nemam ni nizu ni srednju muzichku..
imam lekcije iz osnovne.. gde smo uglavnom pevali "vishnjichica rod rodila".. i to bi bilo to.. sve ostalo stekoh sam.. uz internet i blejanje za kompom/cd playerom.. elem, ovo shto vi prichate.. ajd.. upravu ste.. al cepidlachite.. ok.. neka.. al i ja koji nemam muzichke, sam umeo da razdelim i da skapiram shta prichaju.. poz |
Slobo, Aleksandar : Hvala! Ot?tampano i na desku! :)
|
@ Slowstar ..... to reci Trkulji .... gde se " Pitagorino oro " ranije zvalo 25 ica.... a pri tom si skroz u off u ..... ovo nije bila tema price .... kakav takav , nije paran i tacka .
A sad ako si pametan , poslusaj ona druga dva videa , pa mi reci koji su .... Pozdrav |
Uz svo duboko postovanje prema Trkulji, koji je izuzetan izvodjac, svira vise instrumenata, i to DOBRO, moram da naznacim (moje licno misljenje) da ne mislim nista dobro o tzv. "Etno" muzici, koja je u velikoj vecini slucajeva - opet naglasavam PO MOME LICNOM MISLJENJU - najobicnija prostitucija, ili blaze receno koracanje linijom najmanjeg otpora u kreativnom, ali i komercijalnom smislu - opet molim da me ne shvatate pogresno, to je moj licni stav. Sto se tice testa koji mi namece vrlo postovani MAX, ne pada mi na pamet da se spustam na banalni nivo provere svog sluha i znanja posle tolikih godina, tako da slobodno mogu da mu kazem da NISAM PAMETAN - bar sto se njegovog testa tice, mislim da sebi dozvoljava malo suvise, bar u odnosu prema mojoj malenkosti...
|
au al ste zadimili stmosferu ! :) :ike:
svi ste manje vise u pravu, ne morate jedno drugo da napadate. Svi mi to interno zovemo "25-ica" iako je poliritmija - naravno da nece pisati u partituri orkestra 25/8 nego ko sto Sale kaze tri 7/8 i jedan 4/8. E da Slobo, nije 13/8 bas toliko redak, evo kad sviram sa Lebisol svaki Bodanov solo je 13/8, jos kad ga zaloopuje na Lex Jammeru svi se raspadnu u publici i ne znaju da tapsu na beat, a on delje.... bugari rumuni voze neparnjake ko dobar dan.... ima toga. A sad lopta dole da vas sve ne ... :rafal: :rafal: :ninja: :ninja: :rafal: :rafal: plozzz :) |
i posle ja znam da userem temu.. :(
aj dajte josh linkova.. |
e da HM Earmaster je program, zaboravio ti napisati...
|
All times are GMT +1. The time now is 11:13 AM. |