![]() |
Re: difuzor panel
Ako če? nakriviti absorber neče? ni?ta utjecati na drugačiju reflekciju, jer če apsorber ionako apsorbovati/ upiti zvuk. Jedino da pridobije? na večim volumenom ili airgapom iza njega pa da upija i nekoliko ni?e frekvencije... druga priča.
Ako če biti apsorber ravan skoro isto če upijati zvuk. Ako je to kosa refleksiona povr?ina koja ne upija zvuka, onda če? preusmjeriti refleksije (odvisno od nakosine) od svoje glave u sweet spotu. Nema to ba? neke direktne veze ba? sa ESS dizajnom (on kombinira i druge principe), to je poradi uspostave Reflection Free Zone. |
Zao mi je sto nigde u Srbiji nisam bio u studiju koji je odradjen u klasicnom RFZ dizajnu,neznam ni da li postoji neki.Bas sam citao neke stvari o koncepciji i imam utisak da to mnogo dobro zvuci.Naravno bojim se na slepo to da pravim pa na kraju u sustini ni nemam nikakvu koncepciju trenutno sem onoga sto sam crtao.Pokusavam na osnovu onoga sto sam do sada skontao da se prilagodim svojoj nezgodnoj sobi i imam mnogo srece da mi svesrdno pomazete.Kacim slike prazne prostorije uskoro pa cemo polako.Pozdrav.
|
:) Poceli glavni radovi.Trenutno je sve prepuno cigli,kamene vune,alata....pa ne mogu da prebacim slike sa fona ali bice uskoro.
|
Konacno sam dosao do kompa u svoj ovoj guzvi pa evo i slika.Ipak je moralo da se rusi,zida,malterise, gletuje,kreci...
|
1 Attachment(s)
Ovo je prednji zid buduceg control room-a.Vrata prema gluvoj sobi treba da se zazidaju i da se probije prozor.
|
1 Attachment(s)
...kada smo to uradili,pogled iz gluve sobe je bio ovakav...
|
1 Attachment(s)
....zazidana su i vrata.Kasnije su malterisana peskom "dunavcem" koji je lepo zatvorio sve rupice a onda je islo par slojeva glet mase....
|
1 Attachment(s)
....ovo je novonapravljeni desni, bocni zid rezije.Metalna konstrukcija,dupli gips sa obe strane i unutra 10cm debele kamene vune tezine 120kg/m3....Mislim da deblje nije trebalo jer je to u principu "soba u sobi" a osnovna konstrukcija zidova na kuci je debljine 60cm....
|
1 Attachment(s)
.....na novi zid su dosla i nova vrata.Ovo su sigurnosna,metalna vrata (necim,neznam cime ispunjena),oblozena medijapanom i debljine su 70cm.Silikonom smo popunili sve potencijalne rupice i promenili gume na stoku tako da sada prilicno dobro dihtuju....
|
1 Attachment(s)
....levi,bocni zid rezije je bio prilicno problematican jer je na njemu ogroman prozor dimenzija 130/280....
|
All times are GMT +1. The time now is 11:57 PM. |