![]() |
Re: Big Knob ili Monitor Station?
Quote:
Zapravo nemugu si to zamisliti da struja moze utjecati na Knob. Jedino da imas srkoz los napon. Pozz Denis |
Ok... .a koji su to stereo potovi konkretno (firme, okvirne cene), za koje se moze smatrati da su neutralniji i dugovecniji?
|
Quote:
|
Quote:
Ako gledamo neku normalnu pro audio klasu i fizicki "male" potove, onda se koristi Sfernice, Spectrol (obe firme su deo giganta Vishay), Bourns, i to je conductive plastic... cene su 10-15EUR za "stereo" varijantu... na komad. LOG potovi ne moraju imati po pravilu "pravu" log karakteristiku, ali imaju pristojnu aproksimaciju... relativno su dugovecni, ali nisu vecni.. Sto se tice gain kontrole na velikim mikserima (SSL, Amek,...) tu se moze pojaviti P&G, Bourns, Alps, Noble... cene su preko 50EUR za stereo varijantu (dupli pot!) 100-200EUR za cetvorostruki.. minimalno (P&G je jos skuplji, koliko mi se cini)... Rajko moze to bolje da opise... posto je servisirao mnostvo raznih velikih miksera.... "neutralno" i "dugovecno" od neke tacke postaje pomalo iskljucivo, te se mora traziti neki valjan kompromis Inace, mi koristimo Sfernice ili Spectrol conductive plastic, kao neki optimalni odnos kvalitet/cena.... mada nam je princip da je najbolji pot - pot koga NEMA... ne postoji... izbacen... problem resen na bilo kakav drugi (pristojan) nacin! pozdrav bogi |
Ok.... a ima li smisla zameniti pot na SMpro? Sa npr. nekim od ta 2 koja si pobrojao (best buy)
Hvala:) |
Quote:
Dobro pitanje onda sam rjesio problem!:wink: |
Quote:
Ne, nema smisla ako sve radi... pozdrav bogi |
A narocito ako je pod garancijom :)
|
Quote:
|
Quote:
Neznam sta sam tebi reko. Niti kuzim sta mi hoces reci. Ima nesto los, nesto dobro, i nesto naj bolje. A ako od neceg dobrig mogu napravit jos nesto bolje sto ne????? A sto se mog misljena Monitorstationa tice. Prijatelju ostaje ist super izgleda i nista vise.:wink: POZZ Denis |
All times are GMT +1. The time now is 07:20 PM. |