Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Beovizija 2008 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21379)

Bitch 03-02-2008 12:01 PM

Re: Beovizija 2008

Quote:

Originally Posted by Max (Post 189638)
1 Ivo Pogorelic ..... i ostali .... da li su umetnici ?

........ a nikad nisu nista napisali ..... samo izvode tudja dela ..... ali fenomenalno .....

..... imam jos primera ..... ali mi ovaj nekako najbolji :)

Pozdrav

e zbog ovoga sam izmedju ostalog batalio klavir na akademiji, ne mogu sedam osam sati dnevno da drndam tudja dela za ocenu :mad:

a ja odo' u jazzfunk kuvare :D

Oggy 03-02-2008 12:06 PM

Bez obzira sto su u oba slucaja u pitanju interpretacije, ne mogu se uporedjivati covek koji od "malih nogu" ulaze 85% svakog svog dana u rad na sebi i covek koji "dobro oseca masu".
Cast svima i svakome, ali sto rece Shime, nije bas neko adekvatno poredjnje.

Da ne bude zabune, ja umetnikom smatram i dobrog kuvara i dobrog majstora i svakoga ko u svoj posao unese celog sebe, ali ipak postoje razlike izmedju origami umetnika i hirurga koji svojom "umetnoscu" odlucuje da li neko zivi ili ne.
Dakle ne dovodim u pitanje da li je nesto umetnost ili ne, vec samo kazem da kao i svuda u zivotu postoje bitne razlike izmedju svega, tj. razliciti nivoi "vrednosti" unutar umetnosti (ne mislim pri tom iskljucivo na muziku).

Arthur 03-02-2008 12:11 PM

pa sad, cisto argumentacije radi, mnogi DJevi koje znam ulazu nista manje od tih 8 sati dnevno u rad na sebi, i ne bi bili ni za k.. da ne rade tako. E sad, Pogoreliceve ploce sam imao kad sam bio mali, i lepo je to, al znam ljude koji skidaju sa neta DJsetova odredjenih faca sa nekih jedinstvenih nastupa, slusaju i uzivaju redovito.

al dobro bre, necu da bude da sam ja sad tu nesto zapeo, ljudi tu pricu ili kontaju ili ne, ko sto ja ne kontam gomilu drugih stvari.. npr, sta koj k ljudi cuju na tom UAD-u a da nema u native verzijama :P

dexyco 03-02-2008 01:05 PM

Hmmm, mislim da bi mozda pre moglo da se napravi poredjenje sa nekim muzickim urednikom, mada ni to poredjenje nije bas neko. Nema stvaranja neceg novog, vec pakovanje starog, ali smo se slozili da je i to umetnost. Danas ima puno debilnih ljudi koji sebe nazivaju DJ-em, mada s druge strane ima istih takvih koji sebe nazivaju izvodjacem/kompozitorom/tekstopiscem. Mislim da ce se u skorijoj buducnosti posao DJ-a ceniti vise nego do sad...

Danny Lou 03-02-2008 07:34 PM

ne mogu se uporedjivati kult njegovanja muzicke umjetnosti sa tradicijom od preko 300 godina i popularan derivat jedne jos popularnije kulture kojoj je nekih 40-ak...

Max 03-02-2008 09:06 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 189639)
Pa i nije ti bas neko poredjenje ali ajde.

Zasto nije .... pojasni .....

Ja sam u Londonu devedeset prve video coveka koji skrecuje na 4 gramofona ......

Magija ..... ko je to video , znace sta pricam .....

Nista manja umetnost

Pozdrav

Max 03-02-2008 09:12 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 189642)
Bez obzira sto su u oba slucaja u pitanju interpretacije, ne mogu se uporedjivati covek koji od "malih nogu" ulaze 85% svakog svog dana u rad na sebi i covek koji "dobro oseca masu".
Cast svima i svakome, ali sto rece Shime, nije bas neko adekvatno poredjnje.
Da ne bude zabune, ja umetnikom smatram i dobrog kuvara i dobrog majstora i svakoga ko u svoj posao unese celog sebe, ali ipak postoje razlike izmedju origami umetnika i hirurga koji svojom "umetnoscu" odlucuje da li neko zivi ili ne.
Dakle ne dovodim u pitanje da li je nesto umetnost ili ne, vec samo kazem da kao i svuda u zivotu postoje bitne razlike izmedju svega, tj. razliciti nivoi "vrednosti" unutar umetnosti (ne mislim pri tom iskljucivo na muziku) .

Mislim da je primer odlican ..... kao i gore navedeni kuvar ..... koji npr sprema jelo koje vec postoji ( lazanje , musake ) ali sprema odlicno i samim tim je umetnik ....

Pomenucu i bendove iz 50 - 60 ih g koji su svirali na igrankama samo covere, kao i istaknute umetnike i pevace iz istih godina , koji nisu nikada pevali svoje pesme , nego su se takmicili u pevanju .... i takodje bili popularni zbog izvodjenja doticnih pesama

Mislim da bi osim uzajamnog slaganja ..... bilo dobro za argument da se vise upozna umetnost DJ inga .... pa da se onda pravi adekvatno poredjenje ili ne ...... a ne da se unapred ima pozitivan ili negativan stav prema tome ...

Takodje , dodacu da kao i u svakoj umetnosti ima fenomenalnih umetnika DJ eva , kao i kukolja koji bi bilo adekvatno uporediti sa " muzicarima " koji sviraju na aranzerima , a ne ceo pokret apriori stavljati u isti kos ....

Pozdrav

Oggy 03-02-2008 10:41 PM

Pa ja konkretno nisam rekao "svi" nego "vecina", cak sam iz predostroznosti par puta rekao "cast izuzetcima", posto ih definitivno ima.

Max 03-02-2008 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 189727)
Pa ja konkretno nisam rekao "svi" nego "vecina", cak sam iz predostroznosti par puta rekao "cast izuzetcima", posto ih definitivno ima.

Potpuno si u pravu .... ali tako je i medju muzicarima ..... zar ne ? :)

Pozdrav

Oggy 03-02-2008 11:12 PM

Naravno. Otuda i povod za ovakve price... :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 10:34 AM.