![]() |
Re: Ableton Live 6 I 7
Ja sam skoro počeo da ga koristim zato što sam provalio da je mnogo jednostavniji i efikasniji kao ReWire master aplikacija za Reason, i manje procesora zauzima kad radi ReWire nego Nuendo. Samo nikako ne mogu da izvalim kako kačim aranžman, mada koristio sam ga samo nekoliko sati i nisam pročitao nikakav tutorijal. Sviđa mi se.
p.s. Neko je pitao, da odgovorim. Odlično radi na Visti, svim verzijama. |
Ableton definitivno nije "all in one" program, ali je sjajan u kombinaciji sa ozbiljnijim sekvencerima.
|
Quote:
Posto trenutno radim u Liveu mozes li napisat koje su glavne znacajke koje mu jos fale u odnosu na ozbiljne sekvencere. Nije sad nikakvo provociranje, sam me zanima sta propustam (ko zna mozda se i prebacim na nest drugo:) ) |
po meni moze se dosta toga raditi u live-u. ne treba ti nista drugo,tj. mozes napraviti kvalitetan track koristeci live i nista drugo......stvar je u navikavanju....nije savrsen program, ali koji jeste :)
evo ovo mi je trenutno najinteresantnije raditi u liveu....puno ludih zvukova se moze dobiti na ovaj nacin http://www.youtube.com/watch?v=WL4MMJMXEFk |
e super je ovo, pogotovo za live, mogu slucajno ispast lude stvari
|
Quote:
|
Quote:
Mislis da je to jos uvijek problem, meni se cini da su to sad nekak poboljsali, znam da me je to smetalo na 5ici ali sad mi se cini bolje, mozda sam se naviknuo:banghead: Intersantno ali ja sam to sa sabiranjem jedino pravo uocio na wavelabu, tj. da mi bolje zvuci prije neg sto se snimi pa otvori sa nekim playerom:confused: Koje je uopce rijesenje za to? Da ga umjesto da rendam snimim live u neki bolji program??? |
Quote:
|
Pa ja ne cujem bas ali dobro nemam ja ni radne uvjete (citaj monitore:( ) za tak nest
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 12:09 AM. |